Štoviše, iako se ne poklapa uvijek s mojim mišljenjem, tanjine _b, preporuke (i ne samo njene s ovog pdf-a) su mi bolje/draže/uvjerljivije od mnogih drugih knjižnih prikaza. Uz raznovrsne pristupe, a volim i objektivne i subjektivne, ovdje nema agende i distrakcije od sadržaja, što je vrijedan doprinos utišavanju e-buke, makar je sadržaj na ekranu.
u mojoj teoriji je postojala mogućnost da je _t ili _b djevojačko, odnosno udano
i da napomenem da teorija nije utemeljena na sadržaju književne kritike nego, vrlo prosto, na činjenici da se dvije tanje bave književnom kritikom (a nikad ih nisam vidjela u istoj sobi zajedno:clark_kent: )
Šalu na stranu, ja uživam čitati vaše recenzijei uglavnom čitam knjige koje su ovdje preporučene
al me zanima gdje vi dolazite do preporuka?
Ja volim popise preporuka, osobito ako su s nekim vremenskim odmakom - kako sam svjesna da je previše dobrih knjiga, a premalo vremena - onda računam da ne trošim vrijeme na knjige koje nisu prošle test vremena.
Evo jedan takav: https://www.theguardian.com/books/20...e-21st-century
Nijedna knjiga koju sam pročitala s ovog popisa nije bila loša, svaka je bila vrijedna vremena koje sam joj posvetila. Voljela bih da se ne oslanja toliko na knjige izvorno napisane na engleskom, ali inače je raznovrstan i pokriva razne žanrove. Još jedan: https://www.bookdepository.com/bestbooksever
Ako imam neke pisce koji su mi se svidjeli, onda čekam da im izađe nova knjiga i sve redovito čitam.
Kad izađe neki domaći popis s preporukama, a to zna biti na Jutarnjem, također zapišem koji naslov - imam jednu bilješku u aplikaciji na mobitelu u koju pišem naslove.
U knjižari ili na sajmu knjiga slikam naslove koji me privuku pa i njih ubacim u popis.
Ako je knjiga koju netko povoljno prikazuje na engleskom, odmah je preuzmem za e-čitač.
Pregledavam prinove na webu naše knjižnice pa zapišem što mi se čini interesantno.
Uglavnom, popisi![]()
Ne, ja nemam nikakve veze s Tanjom Tolić
A što se tiče preporuka... pratim književne portale (Mvinfo, Kritika HDP, kulturna rubrika u Express 24 h) i stranice izdavača (Fraktura, OceanMore, Hena com, i još neke). Dok je bio aktivan pokojni Knjiški moljac, njegove preporuke i kritike sam jako rado čitala. Nekad mi knjiga zapne za oko u obilasku knjižara. A neke knjige sam otkrila upravo na ovoj temi.
Zvuči puno, ali, kako sam već ranije rekla, to mi je jedini hobi kojim se ozbiljno bavim. Ne gledam serije (nemam strpljenja za njih), ne bavim se sportom, nemaštovito i dosadno kuham, pa onda imam vremena za knjige![]()