Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
Knjižnice su očito nabavile veće količine Ferrantičine Mračne kćeri, jer sam neočekivano dobila knjigu na rezervaciji puno prije nego što sam očekivala. Pa sam je i pročitala u tri dana, lako se čita.

Sad mi je drago da nisam došla u napast da knjigu kupim na Interliberu odmah kad je izašla (iako je reklama bila ogromna, eno, čak je i gradonačelnik kupio tu knjigu svojoj ženi ). Ne mogu reći da je knjiga loša, nikako nije, ali nije mi sjela. Osjećala sam se cijelo vrijeme nekako mučno, a ona famozna lutka mi se upravo gadila svaki put kad bi je opisivala (sugestivan opis, valjda)
Imam dojam da nisam sve ni shvatila do kraja, a reminiscencije glavne junakinje na zbivanja iz prošlosti također su mi bile mučne.
Kad podvučem crtu, od Ferrante mi se zaista svidjela samo Tetralogija. Lažljivi život odraslih bio mi je zanimljiv i zgodan, ali ne tako dobar, a Mračna kći mi je slabija od njega. Uz ogradu da Dane zaborava nisam uspjela pročitati do kraja, a Mučnu ljubav nisam ni pokušala, odbio me naslov
Mučna ljubav stvarno jest najmučnija.