Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1385

Tema: Što čitate 4.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    chesil avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2017

Početno

U sendvič od dvije debele kriške Knausgarda ugurala sam tanki sloj Seethalera i Cognettija.
    Posljednji stavak austrijskog pisca Roberta Seethalera (čiji me je Čitav jedan život oduševio), u 70-ak stranica pripovijeda o zadnjim danima austrijskog skladatelja Gustava Mahlera i njegovim reminiscencijama na život. Lijepo napisano, ali nije me zaintrigiralo da se počnem interesirati za Mahlera (o kojem ne znam ništa, kao ni o klasičnoj glazbi uopće). Totalno ravnodušna.
    A nikad na vrhu talijanskog pisca Paola Cognettija (čijih me je pak Osam planina i više nego oduševilo) na 100-tinjak stranica govori o svojevrsnom kružnom hodočačću po nepalskom kraju, i to u karavani od 30-ak ljudi i mazgi, na visinama od 3 do 5 tisuća metara. Baš sam se veselila čitanju, ali ćorak. Previše opisa kamena i rijeke, premalo introspekcije ili barem opažanja o životu ljudi u tom kraju.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    U sendvič od dvije debele kriške Knausgarda ugurala sam tanki sloj Seethalera i Cognettija.
    Posljednji stavak austrijskog pisca Roberta Seethalera (čiji me je Čitav jedan život oduševio), u 70-ak stranica pripovijeda o zadnjim danima austrijskog skladatelja Gustava Mahlera i njegovim reminiscencijama na život. Lijepo napisano, ali nije me zaintrigiralo da se počnem interesirati za Mahlera (o kojem ne znam ništa, kao ni o klasičnoj glazbi uopće). Totalno ravnodušna.
    A nikad na vrhu talijanskog pisca Paola Cognettija (čijih me je pak Osam planina i više nego oduševilo) na 100-tinjak stranica govori o svojevrsnom kružnom hodočačću po nepalskom kraju, i to u karavani od 30-ak ljudi i mazgi, na visinama od 3 do 5 tisuća metara. Baš sam se veselila čitanju, ali ćorak. Previše opisa kamena i rijeke, premalo introspekcije ili barem opažanja o životu ljudi u tom kraju.
    I moj dojam o tim knjigama bio je sličan. O Mahleru inače znam dosta iz nekih drugih izvora (knjige, dokumentarci, kazališne predstave), ali Seethalerovu knjigu nisam doživjela kao neko novo nadahnuće. Mislila sam da je to možda zato jer o skladatelju znam previše stvarnih činjenica, ali sad vidim da nije to razlog.
    Dosad sam od Seethalera imala četiri knjige u rukama - dvije su me oduševile (Čitav jedan život, Trafikant), jedna mi je bila premučna pa je nisam ni dovršila (Polje), a jedna me ostavila ravnodušnom (Posljednji stavak). Zaključak - ne trebam a priori sve što on objavi smatrati remek-djelom

A Cognetti me također pomalo razočarao. Prve dvije "planinarske" knjige, Osam planina i Divlji dječak, bile su mi puno dojmljivije i draže. Možda zato što se u njima zadržao u kraju koji mu je poznatiji (Dolomiti), pa je i introspekcije i osobnog dojma više, dok putovanje po Nepalu nužno nosi neku dozu egzotike koja ne mora uvijek biti uspjelo rješenje.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj chesil prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam neki dan pročitala A nikad na vrhu
    lijepo napisano, al očito nisam od takvih knjiga, fali mi radnja
    bilo mi je dosadno, ipak sam stisnula i pročitala je, stvarno je tanka/kratka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •