Stranica 5 od 69 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 3421

Tema: Homeschooling?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Krumpi, cak i ako ga (dijete/djecu) okruzis u ranijoj mladosti samo onima koji mu po necemu pasu (sto je nemoguce pa ni ja ne pasem vlastitoj djeci 100% vremena ), zar zaista mislis da tvoje dijete, jednom kad bude mlada osoba, ne moze nauciti suradjivati s onima koji mu nisu bas po mjeri? S puno manje frustracije i popratnih nuspojava nego kad to uci od seste-sedme godine ili ranije?
    Pod uvjetom da je od djetinjstva odgajano da postuje svoj integritet i granice, kao i drugih ljudi.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Roditelj osluškuje potrebe mogučnosti i želje svog djeteta. Ukoliko je odgoj i obrazovanje djeteta ono što je najvažniji faktor u roditeljskom životu, a najčešće jest ukoliko se već odlučite i za HS, onda se može pretpostaviti da taj roditelj ipak ima odnos sa svojim djetetom takav da ga neće gurat u matematiku ako djete pokazuje afinitete prema glazbi.
    Zašto misliš da nije izvedivo da roditelj osluškuje mogućnosti i želje svog djeteta i usmjerava ga k tome - ako dijete ide u školu? Tako sam ja shvatila tvoj post.
    Pokazivala sam i pokazujem afinitete prema glazbi. Nitko me nikad nije gurao u matematiku ili fiziku.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    da li ja mogu reci, da smatram da je gradevinska dozvola nonsens, te da cijela procedura odredena tamo u nekom "lijevom" ministarstvu nema smisla.
    pa shodno tome, svoju kucu sagraditi kako hocu i gdje hocu?
    Pa ne mogu baš uspoređivati život svog djeteta i njegovo obrazovanje sa gradnjom kuće.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Krumpi, cak i ako ga (dijete/djecu) okruzis u ranijoj mladosti samo onima koji mu po necemu pasu (sto je nemoguce pa ni ja ne pasem vlastitoj djeci 100% vremena ), zar zaista mislis da tvoje dijete, jednom kad bude mlada osoba, ne moze nauciti suradjivati s onima koji mu nisu bas po mjeri? S puno manje frustracije i popratnih nuspojava nego kad to uci od seste-sedme godine ili ranije?
    Pod uvjetom da je od djetinjstva odgajano da postuje svoj integritet i granice, kao i drugih ljudi.
    iskreno, ne znam
    i nisam sigurna
    nikad nisam upoznala dijete koje nije surađivalo sa svakojakima barem od škole, ako ne od jaslica.

Intuicija mi kaže da to treba trenirati.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

sanja oprosti sto skrecem s teme, ali fascinirana sam ovim tvojim visestrukim citiranjem iz vise postova.
    Respect!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mama mi je profesorica violine i solfeggia
    ovo je ključno. Naravno, mama ti je i više nego kompetentna za poučavati violinu i solfeggio.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa ne mogu baš uspoređivati život svog djeteta i njegovo obrazovanje sa gradnjom kuće.
    pa ja ne usporedujem pojmove, nego principe funkcioniranja kompleksnog drustva.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    iskreno, ne znam
    i nisam sigurna
    nikad nisam upoznala dijete koje nije surađivalo sa svakojakima barem od škole, ako ne od jaslica.

Intuicija mi kaže da to treba trenirati.
    Ja sam upoznala i ostala sam iznenađena koliko su socijalizirana HS djeca i kako se dobro nose u društvenim situacijama sa više nepoznatih ljudi, zrelo i fokusirano.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

pa ja ne usporedujem pojmove, nego principe funkcioniranja kompleksnog drustva.
    Da znam, malo te izvlaćim iz konteksta - kupim forumske štoseve sorry

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

moja mama ne zna ni izgovorit solfeggio

sorry mama
    Posljednje uređivanje od summer : 09.12.2010. at 13:59

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Znaš zašto razlikujem? Zato jer sam solfeggio,violinu i klavir ućila doma, mama mi je profesorica violine i solfeggia a klavir sam išla privatno. Tek nakon nekog vremena me upisala u muzičku školu, koju sam mrzila i uvijek sam najviše volila kad bi me ona doma podućavala.
    zasto si uopce upisala muzicku skolu? zasto nisi nastavila s mamom?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam uvijek za izbor ali, ajme, koliku dozu samopouzdanja treba imati roditelj koji se odluci na HS? A teret odgovornosti s kojim se treba nositi tijekom svih tih godina? A izolacija djeteta ("od kolijevke pa do groba najljepse je dacko doba" - ziva istina)?

Potpis na summer, krumpiric, adio mare, icyoh...

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ovo je ključno. Naravno, mama ti je i više nego kompetentna za poučavati violinu i solfeggio.
    Ne, ključno je to da sam bila kod kuće s njom, da mi je bila prijateljska atmosfera u kojoj se nisam morala dokazivati nikome i nitko me nije osuđivao ako nisam bila dobra. Nije bilo ocjena, nije bilo rokova, pratio se moj ritam. Na isti naćin me je učila i književnost i povijest i povijest umjetnosti. Da nije bilo nje nikad ne bih razvila zainteresiranost za umjetnost, književnost, itd. jer je program koji se odnosio na to u školi bio otužan, a profesorica baba u krizi srednjih godina koja je pipkala i štipkala dečke.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    da dam neki drugi primjer - da sam ja napisala 'I want teach my two childs english at house' - sta bi pomislila?
    mogu li ja to malo proguglati prije nego zapocnemo lekciju za taj dan?
    I ovo je dobro pitanje.
    Roza, misliš li da je takav roditelj sposoban poučavati svoju djecu?
    Posljednje uređivanje od n.grace : 09.12.2010. at 14:02 Razlog: typo

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

zasto si uopce upisala muzicku skolu? zasto nisi nastavila s mamom?
    Jer sam htjela svirati trubu a mamin dobar prijatelj je bio profesor u muzičkoj. Nije mi išlo.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    I ovo je dobro pitanje.
    OK, jeli želiš svome djetetu najbolje? Ako želiš onda ulaziš u HS malo dublje i spremnije. Nije to neka jednostavna odluka koju se može sprovesti sa površnim znanjem.
    Ja se već godinama pripremam na takvo nešto, ponavljam i čitam neke stvari koje smo ućili u 5 osnovne, jučer sam npr utvrdila znanje o Napoleonu i 1 svjetskom ratu, a mm je pola dana čitao nešto iz kemije i fizike. Izgledamo ko dva knjižna miša!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ovo je dobro pitanje.
    Ne

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ne, ključno je to da sam bila kod kuće s njom, da mi je bila prijateljska atmosfera u kojoj se nisam morala dokazivati nikome i nitko me nije osuđivao ako nisam bila dobra. Nije bilo ocjena, nije bilo rokova, pratio se moj ritam. Na isti naćin me je učila i književnost i povijest i povijest umjetnosti. Da nije bilo nje nikad ne bih razvila zainteresiranost za umjetnost, književnost, itd. jer je program koji se odnosio na to u školi bio otužan, a profesorica baba u krizi srednjih godina koja je pipkala i štipkala dečke.
    da ti je mama kuharica ili inženjerka-kako bi ti mama prenijela znanje o glazbi. Dakle, ti si poučavana od strane stručnjaka, koji ti je i mama, a ne od strane mame vulgaris

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sanja oprosti sto skrecem s teme, ali fascinirana sam ovim tvojim visestrukim citiranjem iz vise postova.
    Respect!
    U donjem desnom uglu svakog posta postoji znak navodnika s plusićem. Klikni na taj znak na svim postovima koje želiš citirati i kad si gotova, klikni "Odgovori na temu". U okviru će ti se pokazati svi postovi koje si htjela citirati s praznim mjestima između postova.

Sorry svima na off topicu.

Citiraj fritulica1 prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam uvijek za izbor ali, ajme, koliku dozu samopouzdanja treba imati roditelj koji se odluci na HS?
    I mene to fascinira.

Nekako sam primijetila - mislim, općenito u životu, a ne ovdje na forumu, naglašavam da ne bi bilo uvrijeđenih - pravilo: što manje znanja, tim veća samouvjerenost. Tek kad ljudi počnu sakupljati znanje, postaju svjesni svojih propusta, rupa i neznanja; samo uvid u količinu znanja može osvijestiti vlastito neznanje. Onaj tko malo zna, ni ne može imati pojma koliko toga ne zna.

Naravno, kad kažem "neznanje" ne mislim na puku udžbeničku faktografiju, već i poznavanje sebe, samospoznaju.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

OK, jeli želiš svome djetetu najbolje? Ako želiš onda ulaziš u HS malo dublje i spremnije. Nije to neka jednostavna odluka koju se može sprovesti sa površnim znanjem.
    Ja se već godinama pripremam na takvo nešto, ponavljam i čitam neke stvari koje smo ućili u 5 osnovne, jučer sam npr utvrdila znanje o Napoleonu i 1 svjetskom ratu, a mm je pola dana čitao nešto iz kemije i fizike. Izgledamo ko dva knjižna miša!
    Roza ova tvoja volja je stvarno hvalevrijedna, ali mislim da ti cure suptilno pokušavaju reći kako se nadaju da ćete ovih dana doći i do Klaića
    OK, znam ovo nije taj topic, ali ono cijelo vrijeme se isprepliće, ne?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

a ne ovdje na forumu, naglašavam da ne bi bilo uvrijeđenih - pravilo: što manje znanja, tim veća samouvjerenost.
    I sad bi ti da ti u ovo povjerujemo...

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Znaš zašto razlikujem? Zato jer sam solfeggio,violinu i klavir ućila doma, mama mi je profesorica violine i solfeggia a klavir sam išla privatno. Tek nakon nekog vremena me upisala u muzičku školu, koju sam mrzila i uvijek sam najviše volila kad bi me ona doma podućavala.
    sorry što idem malo OT
    ali moram te RozaGROZA uloviti da mi kažeš kako ti je bilo s violinom u toj kombinaciji HS-regularna škola?
    i koliko te je dugo mama učila prije upisa muzičke?
    Ja učim svoju malu, ali se bojim da jednog dana neće biti kontraproduktivno
    Može i na pp

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Izgledamo ko dva knjižna miša!
    lijepo
    osim što želite svom špiri najbolje, izgledate i kao jako ambiciozni roditelji
    što može biti klizak teren... i za vas, o djetetu da ne govorimo

možda će ovo zazvučati bezobrazno , unaprijed se ispričavam jer mi to nije namjera
    što radi maleni jedno/dvogodišnjak dok se vi pripremate za ono što će mu trebati na razini 5. osnovne?
    bojim se da iz svog "straha od sustava" grabiš po nekoliko stepenica

oprosti ako je bilo zabadanje, stvarno nije zlonamjerno

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ne
    Znači, ne misliš da je takav roditelj sposoban svoju djecu poučavati. I, ispričavam se unaprijed, ali što onda, konkretno, s tim (nesretnim) pravopisom? To će tvoj muž, ili...? Iskreno me zanima, jer nikad nisam razmatrala mogućnost HS-a.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    I sad bi ti da ti u ovo povjerujemo...
    A čuj. To svatko mora odlučiti za sebe.

(Valjda se tijekom godina koje sam provela ovdje uspjelo skužiti da nemam običaj vrijeđati ljude ili napaljivati atmosferu na forumu.)

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Roza ova tvoja volja je stvarno hvalevrijedna, ali mislim da ti cure suptilno pokušavaju reći kako se nadaju da ćete ovih dana doći i do Klaića
    OK, znam ovo nije taj topic, ali ono cijelo vrijeme se isprepliće, ne?
    A gle, da ja vodim život po onome što meni cure na forumu (ili općenito neke poznanice koje razmišljaju skroz drugačije od mene) "suptilno" žele reći onda bi vjerovatno bila za 180 stupnjeva drugačija osoba nego što jesam - srećom ne opterečujem se komentarima sa foruma. Ne zanima me ni 2% suptilnost forumskog raspravljanja. Javila sam se na temu jer se na neki naćin osječam prozvanom još sa druge teme o Amerima, pošto ju je Kaae zbog mog post-a otvorila - valjda, ne znam.
    Ja također gradim svoje mišljenje o svakom tko se češće javi na forum ali iskreno nemam potrebu ljude osuđivati i odvračati od njihovih uvjerenja i naćina na koji žele provest svoj život, za razliku od nekih ovdje. Ja imam svoj "film", i karma mog sina je ta što je moj sin, kao što je karma vaše djece da su vaša.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Sanja prvotno napisa Vidi poruku
    A čuj. To svatko mora odlučiti za sebe.

(Valjda se tijekom godina koje sam provela ovdje uspjelo skužiti da nemam običaj vrijeđati ljude ili napaljivati atmosferu na forumu.)
    Ok, samo malo čudno mjesto za baš ovakvu opasku...

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ok, samo malo čudno mjesto za baš ovakvu opasku...
    Pa, to je nešto što kontinuirano primjećujem kroz život i ne vidim zašto ne bih napisala.

Ali, kad napišem, naći će se barem petero ljudi koji će (pogrešno) misliti da sam pričala baš o njima i eto ti uvrede silne.

Ili, kao što je Kishon jednom napisao, gađaš tigra, pogodiš majmuna.

Nadam se da sam sad objasnila i da možemo zatvoriti ovaj off topic.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

A gle, da ja vodim život po onome što meni cure na forumu (ili općenito neke poznanice koje razmišljaju skroz drugačije od mene) "suptilno" žele reći onda bi vjerovatno bila za 180 stupnjeva drugačija osoba nego što jesam - srećom ne opterečujem se komentarima sa foruma. Ne zanima me ni 2% suptilnost forumskog raspravljanja. Javila sam se na temu jer se na neki naćin osječam prozvanom još sa druge teme o Amerima, pošto ju je Kaae zbog mog post-a otvorila - valjda, ne znam.
    Ja također gradim svoje mišljenje o svakom tko se češće javi na forum ali iskreno nemam potrebu ljude osuđivati i odvračati od njihovih uvjerenja i naćina na koji žele provest svoj život, za razliku od nekih ovdje. Ja imam svoj "film", i karma mog sina je ta što je moj sin, kao što je karma vaše djece da su vaša.
    Svi imamo svoj film, to nitko nije doveo u pitanje, kao ni karmu čijeg djeteta.
    Pitam konkretna pitanja, jer ne razumijem HS.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Cure, fakat pretjerujete, i otužne ste. Mali je jadan baćen na cestu, popišan i posran, a moje č i ć ću svim srcem radom prenjet na njega, da bude neznalica poput mame, jel to OK?
    Vi fakat ne znate normalno pričati o stvarima, samo mi je žao što se uvijek dam uvući u mrežu besmislenih rasprava u nadi da će iz nje izaći nešto normalno - what a fool!

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Yes, yes, of course...

Reply za Sanju.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 09.12.2010. at 14:30

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ovaj "omjer snaga" je stvarno jako nezahvalan
    mendula i roza se razapinju ne bi li odgovorile na naše argumente i upadice
    odoh bar ja sa svojim upadicama

roza, ne ljuti se
    to što si napisala u zadnjem postu nitko nije rekao, pa ni ja

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

UNekako sam primijetila - mislim, općenito u životu, a ne ovdje na forumu, naglašavam da ne bi bilo uvrijeđenih - pravilo: što manje znanja, tim veća samouvjerenost. Tek kad ljudi počnu sakupljati znanje, postaju svjesni svojih propusta, rupa i neznanja; samo uvid u količinu znanja može osvijestiti vlastito neznanje. Onaj tko malo zna, ni ne može imati pojma koliko toga ne zna.

Ajde nek je netko napisao ono što mene "muči" od samog početka

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pa nisam zadovoljna spuštanjem na osobnu razinu i prozivanjem, ali argumentirana rasprava na temu je skroz zanimljiva.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

možda je već netko pitao, ali ne da mi se čitati odpočetka, pa sorite ako je - da li roditelji koji se odluče na HS prolaze nekakvo testiranje?
    moraju li imati završene nekakve tečajeve-škole-štogod?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Cure, fakat pretjerujete, i otužne ste. Mali je jadan baćen na cestu, popišan i posran, a moje č i ć ću svim srcem radom prenjet na njega, da bude neznalica poput mame, jel to OK?
    Vi fakat ne znate normalno pričati o stvarima, samo mi je žao što se uvijek dam uvući u mrežu besmislenih rasprava u nadi da će iz nje izaći nešto normalno - what a fool!
    Mislim da si ti ta koja pretjeruješ - ovo što pišeš nitko nije rekao. Što znači "normalno pričati o stvarima"? Složiti se s tobom da je HS blagoslov i jedini pravi izbor za roditelja koji želi najbolje za svoje dijete? Ako ja osobno sumnjam u HS zato jer se ne smatram sposobnom pružiti višeslojno obrazovanje svom djetetu, to me čini lošijom osobom od one koja misli da je to u stanju?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ali je poprilično spušteno na osobnu razinu
    možemo li nastaviti generalno?

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    možda je već netko pitao, ali ne da mi se čitati odpočetka, pa sorite ako je - da li roditelji koji se odluče na HS prolaze nekakvo testiranje?
    Ovo i mene zanima.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali je poprilično spušteno na osobnu razinu
    možemo li nastaviti generalno?
    Slažem se. I uvijek spuste isti ljudi kad ostanu bez argumenata. Naravno, uz vrijeđanje neistomišljenika. I obično topic bude zaključan. I to se tolerira svaki put iznova.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako gdje. U nekim zemljama ne upises dijete u skolu i to je to. U nekim imas kontrole. U Sloveniji dijete upises u skolu, i ono moze pohadjati tjelesni, školske izlete i jos neke predmete (zaboravila sam detalje), a na kraju polugodista ili godine polaze ispite iz odredjenih predmeta. Mislim da kod njih postoji i neka edukacija za roditelje homeschoolere, ali cini mi se da nije obavezna.
    Inace i u nasem Ustavu negdje pise da roditelji odlucuju o skolovanju svog djeteta, ali to zapravo nije tako.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako ja osobno sumnjam u HS zato jer se ne smatram sposobnom pružiti višeslojno obrazovanje svom djetetu, to me čini lošijom osobom od one koja misli da je to u stanju?
    Al bi bilo isto tako pošteno priznati da te nijedan argument neće ni uvjeriti u dobrobit OKK,
    ali to te neće spriječiti da postavljaš pitanja i očekuješ odgovore..na koje onda odmahuješ glavom..već
    viđeno.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

mislim da ne.
    nisam sasvim upucena, ali mislim da u austriji moras postaviti zahtjev u kojem pretpostavljam objasnjavas zasto i kako.
    nakon odobrenja, dobijas, mislim, listu, plan , program.
    zatim, pretpostavljam, u odredenim razmacima dijete ima testove koje sluze provjeri stecenog znanja.

ovo je okvirno. nisam se bavila time, mozda netko zna sasvim tocno.
    Posljednje uređivanje od seni : 09.12.2010. at 14:44

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Slažem se. I uvijek spuste isti ljudi kad ostanu bez argumenata. Naravno, uz vrijeđanje neistomišljenika. I obično topic bude zaključan. I to se tolerira svaki put iznova.
    Ja nisam spuštala ovu raspravu na osobnu razinu i to sam na nekoliko stranica molila da ne radite - vrati se pa pročitaj zadnje 2 strane, i molila sam vas da ne prozivate mene kao advokata HS-a niti da mi spominjete Špira niti da spominjete moje Č i Ć niti da upučujete pitanja upućena baš meni jer nije rasprava o mojem znanju ili ne znanju već o HS! Sorry što kad me se napdane sa više strana over and over again ja reagiram, i da, ne volim kad me netko bocka i mješa moj osobni život u neku virtualnu raspravu.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Al bi bilo isto tako pošteno priznati da te nijedan argument neće ni uvjeriti u dobrobit OKK,
    ali to te neće spriječiti da postavljaš pitanja i očekuješ odgovore..na koje onda odmahuješ glavom..već
    viđeno.
    Zašto misliš da je tako?

Ne mogu govoriti u ime n.grace, no velik dio ljudi na ovom topicu je napisao da nije načelno protiv opcije HS-a, no da za HS treba stvoriti uvjete kakvih trenutno u Hr nema.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 09.12.2010. at 14:49

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

viđeno.
    Dijana, lijepo te molim da ne prognoziraš moje reakcije, pitanja i odgovore. Pogotovo kad je "već viđeno".
    Hvala.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

viđeno.
    To je problem svake rasprave tu, javljaju se uvijek isti koji uvijek imaju nešto pametno za reći. Ako vas HS ne zanima i ne podupirete ga u nikojem smislu i već ste prije početka rasprave prekrižili mogučnost da otvorite um prema toj mogučnosti, onda nema smisla trošit vrijeme na temi koju će te svojim sudjelovanjem samo sabotirati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja mislim da sam otovrena prema protuargumentima, a još nisam uvjerena

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

i meni bi HS bio ok opcija uz kontrolu, ne sve prepusteno izboru roditelja
    ne bih je nikad pozeljela svojoj djeci, zbog vec opisanih uspomena vezanih za skolsko doba, ali tko voli...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj summer prvotno napisa Vidi poruku
    i meni bi HS bio ok opcija uz kontrolu, ne sve prepusteno izboru roditelja
    ne bih je nikad pozeljela svojoj djeci, zbog vec opisanih uspomena vezanih za skolsko doba, ali tko voli...
    Pa i meni isto. Ja bih u nekim boljim materijalnim uvjetima barem do neke djetetove
    dobi bila zainteresirana za OKK, za sada ne dolazi u obzir i da ta mogućnost postoji,
    ali sviđa mi se Rozin entuzijazam, i promišljanje i preispitivanje onog što u principu
    shvaćamo kao datost...Ja bi barem to honorirala.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja nisam spuštala ovu raspravu na osobnu razinu i to sam na nekoliko stranica molila da ne radite - vrati se pa pročitaj zadnje 2 strane, i molila sam vas da ne prozivate mene kao advokata HS-a niti da mi spominjete Špira niti da spominjete moje Č i Ć niti da upučujete pitanja upućena baš meni jer nije rasprava o mojem znanju ili ne znanju već o HS! Sorry što kad me se napdane sa više strana over and over again ja reagiram, i da, ne volim kad me netko bocka i mješa moj osobni život u neku virtualnu raspravu.
    To je problem svake rasprave tu, javljaju se uvijek isti koji uvijek imaju nešto pametno za reći. Ako vas HS ne zanima i ne podupirete ga u nikojem smislu i već ste prije početka rasprave prekrižili mogučnost da otvorite um prema toj mogučnosti, onda nema smisla trošit vrijeme na temi koju će te svojim sudjelovanjem samo sabotirati.
    Ovo je moj prvi i, nadam se, posljednji post na ovoj temi koji je na osobnoj razini.

Žao mi je što se osjećaš prozvanom, no budući da si sama krenula u objašnjavanje prednosti koncepta obrazovanja kod kuće, bilo je za očekivati da će ti biti upućena brojna pitanja - ne iz zlobe ili pakosti, nego iz interesa. Tvoja je odluka hoćeš li na njih odgovoriti ili nećeš, hoćeš li ih shvatiti upravo kao to što jesu (pitanja) ili na neki drugi način (napad). Svatko od nas bira svoj doživljaj svijeta oko sebe i reakcije na događaje u njemu.

Međutim, nazivati sugovornike "otužnima" i paušalno ocjenjivati da "ne znaju normalno razgovarati" ili da su "zatvorena uma", podrugljivo govoriti da se "uvijek nađu isti koji imaju nešto pametno za reći" te određivanje tko bi, kako, kada i zašto trebao ili ne bi trebao pisati na kojoj temi je ispod svake razine pristojnosti. (Pada mi na pamet i tema o burki, koja je imala sličan tijek i završetak.)

Stranica 5 od 69 PrviPrvi ... 345671555 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •