Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
Naravno da to ne znaći da mm smije bit otresit i bahat prema meni, baš suprotno.
Drago mi je da postoji osoba koja ovo razumije (tu je i Ifi i još ponetko.) Naime, kad se govori o Biblijskoj poruci, svi iz nekog razloga citiraju samo onaj orvi dio - žene budite poslušne muževima! Onda se stječe dojam da je to brak u kojem muž smije tresnuti ženu kad god mu se prohtije! Muž nasilnik i veliki gazda a žena potlačena. To nije i ne može biti naum koji Bog ima za čovjeka. Radi se o tome da svatko ima svoju ulogu u obitelji i da te uloge ne zadiru jedna u drugu. I uopće na taj način nije ugrožena ravnopravnost.
Nastavak Biblijske poruke kaže - muževi ljubite svoje žene kao što Krist ljubi Crkvu!!! Koja od nas ne želi biti tako ljubljena? Kad tako postavimo stvari u svojim obiteljima, onda je položaj žene u obitelji podignut na pijedastal svetosti. Onda svatko od nas ima svoju ulogu, onu koju mu je Bog namijenio i djeca rastu u zdravoj sredini.
MM i ja čitali smo oboje knjigu o toj temi. Složili smo se da u svemu ima puno logike. Osobito se složio s konstatacijom da žena u obitelji ima sveto poslanje. I ako je moje ponašanje prema njemu ispravno, ja se uistinu osjećam na tronu, poput kraljice u svojoj obitelji. Ako pak, zbog previše obaveza i prenapregnutosti izgubim živce, puknem i izvičem se na muža ili djecu, e tada, čak i ako oni odšute, ako mi ne uzvrate svađom, ja osjećam da padam s trona svetosti. (Šteta!)