Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ifi, zašto onda odmah tako ne kažeš? mislim, ok, tebi je to biblijski okvir, meni je to razumski okvir, na stranu što nikad nisam bila diktatorica i vještica.
    mislim, ove vaše priče...žena poslušna ovo ono, i na kraju se svede na to da ta poslušnost znači ne biti vještica i terminator.
    a na kraju krajeva, ne vjerujem ni da je zdenka terminator, pa ne priča o poslušnosti žene u braku. i ja volim ove tvoje povijesne prikaze

Ja bih rado da se i žene koje prakticiraju druge vjere uključe na ovu temu.
    i sad, evo, već vidim razvoj događaja da se javi npr. pokrivena muslimanka s tvrdnjom da je ona ravnopravna mužu, sveta, kraljica, ovo, ono. i vi ćete sve to razumijeti.
    a u naravi se svodi na obuzdavanje vlastitog ega što je ionako nužno za život u zajednici.
    bezveze mi je tako. ok, ako želiš postići takav neki odnos o kojemu priča roza, nemam ništa protiv. ali, tu nema ravnopravnosti. ravnopravnost i nije cilj.
    ifi, da se ti za par godina npr jako želiš zaposliti. a muž neda i smatra da je bolje za tebe da ne radiš. kako bi tu situaciju riješili?

nena

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    a u naravi se svodi na obuzdavanje vlastitog ega što je ionako nužno za život u zajednici
    ali zar samo od strane žene?
    prema kršćanskoj vjeri, muškarac bi također trebao obuzdati svoj ego, svuda osim u braku - ako ćemo shvaćati biblijske citate i poslanice van konteksta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ali zar samo od strane žene?
    prema kršćanskoj vjeri, muškarac bi također trebao obuzdati svoj ego, svuda osim u braku - ako ćemo shvaćati biblijske citate i poslanice van konteksta.
    govorim o ifinom objašnjenju poslušnosti žene.

u naravi - tu sam mislila u životu ifi (ako sam ju dobro shvatila). ali ako je ifi tebi trebao biblijski kontekst, kojeg tumačiš na svoj način, da na kraju krajeva spasiš brak, zašto ne?

ali ne u životu pokrivenih muslimanki.
    ili, na kraju krajeva - kod roze.
    taj koncept ravnopravnosti i poslušnosti mi nije jasan, nisam ga baš shvatila ni u rozinom opisivanju, ali nema veze - ko što netko reče, ni ne treba mi biti.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ifi, zašto onda odmah tako ne kažeš? mislim, ok, tebi je to biblijski okvir, meni je to razumski okvir, na stranu što nikad nisam bila diktatorica i vještica.
    mislim, ove vaše priče...žena poslušna ovo ono, i na kraju se svede na to da ta poslušnost znači ne biti vještica i terminator.
    a na kraju krajeva, ne vjerujem ni da je zdenka terminator, pa ne priča o poslušnosti žene u braku. i ja volim ove tvoje povijesne prikaze

i sad, evo, već vidim razvoj događaja da se javi npr. pokrivena muslimanka s tvrdnjom da je ona ravnopravna mužu, sveta, kraljica, ovo, ono. i vi ćete sve to razumijeti.
    a u naravi se svodi na obuzdavanje vlastitog ega što je ionako nužno za život u zajednici.
    bezveze mi je tako. ok, ako želiš postići takav neki odnos o kojemu priča roza, nemam ništa protiv. ali, tu nema ravnopravnosti. ravnopravnost i nije cilj.
    ifi, da se ti za par godina npr jako želiš zaposliti. a muž neda i smatra da je bolje za tebe da ne radiš. kako bi tu situaciju riješili?

nena

Cvijeto, radim nešto važno, i režem špek za sto jela, ne mogu sad diskutirati, drugi put ću

A za ovu situaciju oko mog npr. zaposlenja - on samo hoće da sam ja sretna, kakogod. Nikad mu nije palo na pamet tu nešto uvjetovati. Ovo je kompletno moja odluka, a on ju je prihvatio.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •