RozaGroza prvotno napisa
"jel itko polazi od mišljenja da je HS zapravo veoma nesebičan roditeljski čin koji je zapravo za djetetovu dobrobit?"

slažem se da je to nesebičan čin. kao i mnoge druge stvari koje roditelji rade za djecu.
ali isto tako i ona majka koja botoksira kćer i šminka je i sređuje za one miss izbore u americi smatra da je to jedan nesebičan čin, da joj dijete jednom može biti slavno i uspješno.
zanimljivo mi je kako roditelji zapravo imaju jednu viziju toga što je dobro za njihovo dijete i onda su uvjereni da i dijete osjeća i misli da je to dobro za njega.
Odgajanje djeteta je valjda jedan velik eksperiment.

RozaGroza, meni je jasno zašto ti moraš pisati tako žestoko - jer dolazi previše komentara za protiv, a to je obično tako kad dolazi nešto što je drugačije, i to je normalan proces. Ja sam tip koji uvijek traži nekakvu ravnotežu u stvarima, ali smeta mi kad neki roditelji koji se već bave hs ili žele to stvarno smatraju da je to najbolje i da će oni koji to ne rade stvoriti od djece robove društva. A to je ono što se provlači ovim forumom. Ja ne mislim da je HS nešto prirodno ili napredno, to je samo jedan vid odgajanja i obrazovanja djeteta, koja odgovara tom roditelju (pazi, ne kažem djetetu jer ne znam da li je bilo koji vid dobar za svako dijete, nego roditelj uzima vid obrazovanja za kojeg on misli da je dobar, kao i ona mama koja je mislila da je botoksiranje ili slanje curice na izbor za miss dobra stvar za njeno dijete).