Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Najiskrenije, nadam se da moje dijete neće niti željeti upisati studij medicine, potrudit ću se da ga odgojim tako da mu to ne bude krajnji cilj u životu - zašto - zato jer ako i upiše i završi i postane cjenjen lječnik, 90% svog života provodit će na poslu, zanemarit će obitelj koju će viđat kako spada možda 2 dana mjesečno, vrlo vjerovatno će razvit dozu bezosjećajnosti kako bi opstao na poslu itd itd.

A to da moje dijete možda neće moći upisati faks medicine nakon HSanja, možda i neće uspjet ako baš i bude želio, ali to je isto jedna od stvari sa kojima će se morati nositi u životu, jer sam sigurna da ima puno veći broj onih koji sanjaju cijeli život da postanu neko i nešto, upišu određen faks, završe srednju sve sa peticama, polože državnu maturu bez problema, a onda zakažu na prijemnom i ne zadovolje. Poznajem više takvih ljudi nego onih koji su upisali medicinu ili fiziku ili kemiju.Na tih 100 koji se prime ima još 2000 onih sa završenom školom koji su otpali i nisu zadovoljili - i sad, iako su sanjali cijeli život da budu doktori, nisu upali na faks, društvo pritišče da se mora studirati, ti svi ljudi pohrle za prvim sljedečim izborom gdje mogu zadovoljiti kriterije, jer ne dao ti Bog večeg zla od ne upisanog fakulteta.

I taj bumbak...whatever...
    očito su ti tvoje ideje o životu neusporedivo važnije od djetetove sreće i zadovoljstva.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    očito su ti tvoje ideje o životu neusporedivo važnije od djetetove sreće i zadovoljstva.
    Uletilo puno postova dok sam ja pisala, pa sad vidim ovo.

krumpirić, mislim da je ovo previše netočno da možeš nekome napisati.
    Pokušavam sastaviti rečenicu da te ne uvrijedim kao što si ti Rozu ovom svojom izjavom, ali ne ide mi.

Valjda je jasno što sam htjela reći.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Uletilo puno postova dok sam ja pisala, pa sad vidim ovo.

krumpirić, mislim da je ovo previše netočno da možeš nekome napisati.
    Pokušavam sastaviti rečenicu da te ne uvrijedim kao što si ti Rozu ovom svojom izjavom, ali ne ide mi.

Valjda je jasno što sam htjela reći.
    ja mislim da je bilo jasno što sam htjela reći
    a namjera nije nikog uvrijediti
    apsolutno mi nije jasno kako je prihvatljivo vrijeđati liječnike i prihvatljivo je napisati da ćeš napraviti dovoljno da dijete ne ostvari svoje eventualne snove da bude lječnik?
    možda ja liječim osobne slične frustracije, al ja tu u niti jednoj rečenici ne vidim dobrobit djeteta.
    a mogu jednostavno reći ono što je istina-meni je roza simpa, pa se onda praviti da ne vidim što piše.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja mislim da je bilo jasno što sam htjela reći
    a namjera nije nikog uvrijediti
    apsolutno mi nije jasno kako je prihvatljivo vrijeđati liječnike i prihvatljivo je napisati da ćeš napraviti dovoljno da dijete ne ostvari svoje eventualne snove da bude lječnik?
    možda ja liječim osobne slične frustracije, al ja tu u niti jednoj rečenici ne vidim dobrobit djeteta.
    a mogu jednostavno reći ono što je istina-meni je roza simpa, pa se onda praviti da ne vidim što piše.
    Ok vrijeđanje doktora generalno je bilo bezveze s moje strane, ispravila sam se. Ja nisam rekla da ću napraviti dovoljno da uništim njegove snove, ti interpretiraš stvari senzacionalistički ko da si novinarka 24 sata, već ću napravit sve što kao roditelj mogu da ga odgojim na svoj način i usadim mu vrijednosti koje smatram važnima za život. I mene nije strah javno reći da ne bih htjela da mi sin bude doktor, ne radi sebe, nego radi njega. Isto kao što ne bih voljela da bude vojnik, ne radi sebe nego radi njega itd. A ako na kraju on ispadne vojni doktor, sigurno ga neću mrzit i biti razočarana, nego ću znat da je odabro drugačije od onog što sam željela za njega, ali NHF i ja sam odabrala SKROZ drugčije od onog što su moji roditelji željeli za mene, a svejedno se volimo, podržavamo i pomažemo si.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ajd dokaži da moje ideje o životu neće od mog djeteta napraviti sretog i zadovoljnog čovjeka?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ajd dokaži da moje ideje o životu neće od mog djeteta napraviti sretog i zadovoljnog čovjeka?
    imaš pravo, ne mogu dokazati
    ništa ja iz sadašnje perspektive ne mogu dokazati

mogu ti samo reći da su moji mama i tata mislili da su lječnici nesretni, psihički opterećeni, emocionalno opterećeni, distancirani od obitelji, usamljeni, prenapregnuti, i sve te gluposti
    pa im je dijete na studiju izgubilo sve ono u što se vi HSeri kunete-entuzijazam, želju, ljubav...pa je djetetu (ženetini sada, jel) trebalo dosta da ima ikakvu ljubav prema odabranoj struci
    i da to "dijete" iliti ja ima prijatelje lječnike koji noćima istražuju nove metode kojima mogu pomoći svojim određenim pacijentima (o, da, znam ja i one "druge"), i da se ta sreća, žar i entuzijazam možda,eto, mogu pronaći i u kopanju (vidla sam ja tu sreću kad nikne nešto čemu se nisi nadao), ali možda je tvoje dijete tamo neće vidjeti, a ti smatraš da je u redu da ga ograničiš da ju ne nađe u ovome poviše

pa sad...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja nemam problema sa zanimanjima i interesima moje djece, jedino sto ne bih voljela je da postanu profesionalni sportasi (sto moj otac zeli za f., da bude tenisac ), ali ako ce bas to htjeti, so be it

i stvarno ne razumijem kako se djecu koja ne idu u skolu stiti od "testiranja, stresova, negativnog utjecaja" i ostalog, pa ne zive u zooloskom vrtu, niti pod staklenim zvonom ok od testiranja, bar do negdje 8-10 godina, ali od stresova i negativnog utjecaja.. ne kuzim

ja ih bas planiram poticati da budu sto samostalniji (da se ne izgube ni u mexico cityu sa 19 ), a ne da ih pretjerano stitim, pa nisam blesava

a to sto mislim da ce bolji start dobiti alternativnom edukcijom, to je drugi par rukava, samo pls nemojte vise etiketirat da ne zelim da mi djeca imaju stvaran zivot samo zato jer mislim da skolski sustav nije dovoljno dobar

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo da se nadovežem na samu sebe, sigurno nisam osoba koja je toliko nesvjesna svijeta oko sebe, svjesna sam ga i predobro da bi dijete odgajala u uvjerenju da je biti baš doktor užasno, ali ću ga odgajati u uvjerenju da je najljepše kad ti je obitelj na okupu i kad ti je obitelj važnija od karijere. A nažalost sa današnjim tempom života ne može se reći da su doktori previše vremena tjedno sa svojom obitelji, gledam po primjerim koje znam iz osobnog iskustva gdje doktori rade od 07 do 24! A dijete doma tendi dadilja i ne znam ni ja ko sve ne, da ne govorimo o odnosu muža i žene koji se viđaju preko vikenda, meni je to skroz neprirodno iako znam da nam je današnji tempo života i ekonomska situacija to nametnula i mnogi ne mogu birati, al ja ipak biram zube na policu radije nego da živim tako, bez uvrede ne želim nikoga omalovažiti niti omalovažiti ičiju predanost obitleji pa makar taj netko radio i na brodu ko moj otac, to za moju obitelj nije opcija, i mislim da bi i moje dijete bilo sretnije a i njegova žena (ako bude odlučio imati ženu i obitelj) da su na okupu. Vidim što ja imam i ako moj sin bude našao nekog sa kim bude želio provesti život, htjela bi da ima minimalno to što imamo njegov otac i ja, jer ću onda znati da ima tvrdu stijenu za oslon u svakoj životnoj situaciji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •