Joj, Beti, htjela sam ti prikeljiti na ovo onog smajlića koji umire od smijeha, ali neću. Ne želim se sprdati, ali mislim da su u veeeelikoj zabludi.
Možda samo znanstvenici koji vrše istraživanja nemaju profit u glavi dok svi ostali, ma dajte, ljudi, čime se mi zavaravamo!
I kampanja koju spominje PIkula. Sve ok, ne bi bilo loše, ali baš me zanima tko bi financirao tu kampanju? Na koji način bi se to izvelo?
Onaj tko je sumnjičav, dobro propita stvar i onda se odluči na cijepljenje/necijepljenje.
Meni nije svejedno, ali nisam na vrijeme proučila sve o cjepivima i odlučila sam svoje dijete cijepiti, ne riskirati jer stvarno jako malo znam o tome.
Što će godine donijeti, vidjet ćemo.
Ja samo mogu utopijski vjerovati i moliti se Bogu da će doći bolja vremena za čovjeka.
Recimo, ja bih striktno zabranila, barem na HRT-u (jer svi mi to plaćamo) reklame koje potiču ljude da piju kojekakve lijekove - odvratna mi je ona baba koja se prežderava pa onda pije ono nešto za jetru, fuj!), ili mlade djevojke koje po proizvođaču Uvin H čaja mogu hodati i bose po pločicama i golih bubrega i ne slušati mamu jer fuckin čaj rješava stvar!
E ta bi se kampanja trebala provesti, zabraniti i spriječiti laž!
Neki dan gledam Zakon i red u kojoj - dijete (mlađe od godine dana) mlade majke zaradi ospice (ne kozice), temperaturu i na kraju umre. Ona se uplaši jer ga je večer prije namlatila (cendralo je) i mislila da je umrlo od batina i zakopa ga negdje... bla bla, na kraju dođu do majke koja nije htjela cijepiti svoje dijete, a bio je prijenosnik ospica i nju optuže za smrt onog malog djeteta. Ne-bu-lo-zno! I sve vrijeme o tome kako se treba cijepiti, kako su oni koji ne cijepe neodgovorni, glupi, ugrožavaju druge... a recimo, nigjde se u glupoj seriji nije postavilo pitanje zašto majka nije odvela na hitnu dijete koje bi možda preživjelo. I ok, glupa sam i ja koja sam to išla gledati, ali koliko ima oni koji su n a kraju imali sasvim drugačiji zaključak. I tko je to financirao? Hm!