Pokazuje rezultate 1 do 50 od 231

Tema: Kada prvi pregled?

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da, moj poslodavac plaća HZZO- i Croatia dodatno zdravstveno (kako radim u velikoj i jakoj firmi, polica je malo deblja nego uobičajena, pa će pokriti cijelu trudnoću i preko toga, ne nisam na nekoj visokoj poziciji).

Ne, plavu kovertu ne želim dati! Krivo, odbijam dati! Radije ću platiti 4000 eur Podobniku i dobiti račun nego dati 1000 eur korumpiranom lječniku sa SD! Ne plivam u lovi, samo imam Diners i obročnu otplatu. (I prijatelje koji su nam darovali gotovo svu opremu za bebu, pa ćemo uštediti dosta love i akonto toga razmišljamo o Podobniku).
    Da, to i naglašavam da je problem... ja si to srećom mogu priuštiti... ali masu žena ne može... citiram samo sebe: "Sreća... mogu si priuštiti normalnu ginekologicu u normalnoj poliklinici gdje me tretiraju kao ljudsko biće. A što sa svim onim trudnicama koje ovise o likovima poput mog socijalca koji ima stol iz valjda 1958. I nema uzv?" To je ono što je strašno... isto kao što je strašno, kad si već spomenula znanje, i ovo: pred par godina došla usred noći s ukočenim vratom i proljevom na zaraznu pa mi je stažistica htjela punktirati kralježnicu, jer bradom nisam mogla dotaknuti kost ispod vrata. Pa je zaključila da imam meingitis. Alo? Nisam medicinar, samo imam mrvu vrlo općeg znanja o meningitisu i odbila sam to. Bušili bi mi kičmu bez veze... Stažistici se vježbala punkcija... Htjela je ispasti faca jer je otkrila novi slučaj meningitisa. A što s onima koji se ne bi znati postaviti u takvoj situaciji? Koji nisu nikad čuli za meningitis...?

Površnost je ono što ubija ovaj sustav. I nemotiviranost osoblja. Ne govorim o financijskom motivaciji... o čisto ljudskoj.... no to je već stvar kućnog odgoja.

A mi smo debelo off topic.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 21.07.2011. at 13:03

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •