Nisam ni mislila ovim postom reci da je epiduralna anestezija vrhunac tehnologije,rekla sam da se ona izvodi kao standard(uvijek se moze i odbiti),nego da se ne uzima zdravo za gotovo da je sve sto je na "zapadu"-dobro a da smo mi ''dole''-jos uvijek u nekim bivsim vodama. Nekoliko puta je spomenuta V.Britanija i kako je pozitivno to sto se ne ide cesto na UZ,prvi utisak koji kao kao citalac sticem citajuci o tome je da je to tako zato sto je to dobro za trudnicu,a zapravo je to tako zato jer je osiguranju jeftinije.Sto se vodjenja trudnoce tice i dalje sam misljenja da ce je najbolje voditi ginekolog,bolje od primalje,a to ne govorim kao laik nego kao neko ko je zdravstvene struke.Naravno misljenja se razlikuju i svako ce izabrati ono sto misli da je za njega najbolje.Nemam nista protiv i da neko ni jednom ne ode na pregled tokom trudnoce i da se sam porodi kod kuce,ali mi smeta kad zene koje iz straha za konacno ostvarenu trudnocu budu na neki nacin kritizirane zbog cestih UZ i savjetovane da se opuste i uzivaju i da ce sve biti OK,a vjerujte da recenica ''ma samo se opusti i bice sve OK" je nesto od cega ima se vec dugo dize kosa na glavi.