Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
alma, dozvoli da neki (stručnjaci i potencijalne korisnice) misle da epiduralana nije vrhunac napretka u porodništvu, i da se postotak mrtvorođene djece ne izračunava samo tako da se pobroje sva djeca koja su umrla direktno na porodu (medicinskom greškom). Tako da se moj stav o dobrom praćenju trudnoće i poroda jako razlikuju, ali svakako razumijem tvoju potrebu i povjerenje u medicinsku tehnologiju obzirom na probleme kod začeća koji su prevladani uz pomoć tehnologije.
Nisam ni mislila ovim postom reci da je epiduralna anestezija vrhunac tehnologije,rekla sam da se ona izvodi kao standard(uvijek se moze i odbiti),nego da se ne uzima zdravo za gotovo da je sve sto je na "zapadu"-dobro a da smo mi ''dole''-jos uvijek u nekim bivsim vodama. Nekoliko puta je spomenuta V.Britanija i kako je pozitivno to sto se ne ide cesto na UZ,prvi utisak koji kao kao citalac sticem citajuci o tome je da je to tako zato sto je to dobro za trudnicu,a zapravo je to tako zato jer je osiguranju jeftinije.Sto se vodjenja trudnoce tice i dalje sam misljenja da ce je najbolje voditi ginekolog,bolje od primalje,a to ne govorim kao laik nego kao neko ko je zdravstvene struke.Naravno misljenja se razlikuju i svako ce izabrati ono sto misli da je za njega najbolje.Nemam nista protiv i da neko ni jednom ne ode na pregled tokom trudnoce i da se sam porodi kod kuce,ali mi smeta kad zene koje iz straha za konacno ostvarenu trudnocu budu na neki nacin kritizirane zbog cestih UZ i savjetovane da se opuste i uzivaju i da ce sve biti OK,a vjerujte da recenica ''ma samo se opusti i bice sve OK" je nesto od cega ima se vec dugo dize kosa na glavi.