Uf, imam osjećaj da smo otišli s Učke na more :/
Ono što sam barem ja htjela poticati jest da žene razmišljaju prije nego idu kod liječnika jako rano u trudnoći, da razmišljaju što očekuju od tog pregleda, što ta informacija znači i koji su rizici pregleda tako rano (glede UZV i vaginalnog pregleda) i stresa kojeg pregled može uzrokovati (čuje se srce, ne čuje, vidi se nešto, ne vidi itd). Nitko nema čaroban štapić koji će reči da će sve biti super uredu nikad tako dobro ako se ide kod liječnika odmah drugi dan nakon što zakasni menstruacija, i nije dokazano da rani pregledi poboljšaju ishode trudnoće. Bojim se da su ti rani pregledi više onako provjera da 'sve radi' u maminom tijelu ili strah kao 'što sada', riješavanje nekih maminih strahova o svom tijelu umjesto slavljenje trudnoće.
Tako rano u trudnoći u sebi imate čarobni maleni život (ili nekoliko!) koji se razvija brzinom munje i sprema topli dom u vašoj maternici. To dijete ne može nitko vidjeti niti osjetiti fizički ali mama može itekako osjetiti njegovu ili njenu energiju i prisutnost, zahvalite se tom djetetu što vas je odabralo za majku i kažite mu da ćete mu priuštiti najljepši dom narednih 9mjeseci koji je u opće moguć. Držite ruku na trbuh i nasmiješite se tom čudu - jer to je zaista čudo i uživajte u tom djetetu koliko god ono ostalo biti sa vama. Beba osjeća mamine endorfine (hormoni sreće) i adrenalin (hormon stresa), pa priuštite djetetu ono najbolje što možete i uživajte, veselite se sa bliskom osobom, razgovarajte i maštajte i znajte da štogod se desi, to je dijete uvijek bilo vaše i uvijek će biti vaše, savršeno i voljeno.

Odgovori s citatom
) dok nije dobio službenu potvrdu liječnika. Ovo pivo je simbolično, može i gemišt.
Sigurno ima i toga, ali nikako nije pravilo.