Stranica 12 od 16 PrviPrvi ... 21011121314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 767

Tema: izvrstan interview

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sinkezg prvotno napisa Vidi poruku
    1....Da, hrana se dezinficira kuhanjem. A reci mi kako se netermički obrađuje hrana i voda???
    2.....Čovjeka se ne može iznutra UV ozračiti pa je samim time tvoje sprdanje s time u vezi čista trolaža. Potpuno nepotrebno. Umjesto da budeš konstruktivan, ti se zabavljaš ismijavanjem sugovornika.
    3...Sprečava a ne ubija? Šta, baci bakterije u nesvijest na pola sata? Gle, teza (kao i linkovi koje si naveo) da srebro ne ubija bakterije je toliko bolesno stupidna...
    4....Eto, opet, umjesto da si konstruktivan (pa i u oponiranju), ti se ismijavaš.
    5...Zašto ne? To je nešto što i sam možeš lako provjeriti. Lijepo uzmeš hrpicu bakterija i virusa i staviš ih u srebro pa pod mikroskop! Eto, nije teško! Ili ima još jedan način: uzmeš npr 2 jabuke koje su počele gnjiliti (truliti). Jednu špricaš srebrom, drugu vodom ili čime već. Pomiješaj boce da ni sam ne znaš čime špricaš koju. Onda na kraju boce odnesi na kemijsku analizu da znaš koja je koja. I voila, eto ti dvostruko slijep case study.
    1... napisao sam ti u istoj rečenici u kojoj sam spomenuo kuhanje.
    2...Još uvijek ne kužiš... Sve je počelo kad si napisao da medicina još uvijek ne zna ubiti viruse, a u prehrambenoj se industirji tako uspješno ubijaju. Daklem, tim izrugivanjem ti želim ukazati na to koliko je tvoja usporedba besmislena. A ti još uvijek po njoj drviš. Nevjerojatno.
    3... srebro na neživim tvarima djeluje bakteriostatski. Možda i baktericidno ako je u ionskom obliku. To nema nikakve veze sa virucidnim djelovanjem koje ne postoji, a ti si nekoliko puta napisao da ubija viruse. A možeš ti smatrati linkove stupidnima ako hoćeš. Meni djeluju puno uvjerljivije od babskih prića.
    4... a šta da drugo radim kad nakon nekoliko dana pisanja i nekoliko stranica napisanoga nisi shvatio da je tvoja usporedba ubijanja virusa i bakterija u hrani i vodi sa ubijanjem virusa i bakterija u čovjeku potpuno besmislena.
    5....opet neusporediva usporedba. Kakve veze to što si napisao ima s ubijanjem baktrija i virusa u čovjeku? Na žalost, nikakve.
    Posljednje uređivanje od mujica : 05.10.2011. at 00:15

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    beti ti je jako lijepo napisala da netko tko bi znao čitati taj dio teksta onako kako doista piše , ne bi nikada došao do zaključka poput tvojega:

ali vidim, tebi ni njeno pojašnjenje nije pomoglo.

Izgleda da je ipak potrebna određena razina IQ-a da se stvari čitaju onako kako pišu.
    Mujice, nemoj... Nemoj me vrijeđati da sam neinteligentan izjavljujući da "antibakterijska svojstva" ne znače to što znače. Mislim, mogu ja Mensi ići dokazivati da je srebro i antiviralno ali tebi... Ti bi trebao biti pametniji od toga, bar, ali bar kad smo kod bakterija. Valjda si toliko pametan?!?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

No, malo je teško pričati o djelotvornosti lijeka kad ti farma plati da je ocjenjuješ. Jer pazi, ako lijek ocijeniš nedjelotvornim (recimo testirao si ga na svojim pacijentima i to su ti platili 20.000 - za studiju), što misliš, hoćeš li opet dobiti novu studiju? A ako istu stvar dvaput ponoviš?
    Zar bi ti stvarno za 20.000 nećega falsificirao znanstvene podatke i napisao da je djelotvorrno nešto za što imaš dokaza da nije?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mujice, nemoj... Nemoj me vrijeđati da sam neinteligentan izjavljujući da "antibakterijska svojstva" ne znače to što znače.
    OK. Pregrubo sam se izrazio. Potaknut tvojim ruganjem tome što se beti pohvalila mensom.

Onda se ispravljam. Nisi neinteligentan, nego si disleksičan. Jer "antibakterijska svojstva" pročitaš kao "ubijanje bakterija i virusa".

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

1... napisao sam ti u istoj rečenici u kojoj sam spomenuo kuhanje.
    Samo da te pitam... Recimo... Na ozon si zaboravio? Primjera radi, onak...

2...Još uvijek ne kužiš... Sve je počelo kad si napisao da medicina još uvijek ne zna ubiti viruse, a u prehrambenoj se industirji tako uspješno ubijaju. Daklem, tim izrugivanjem ti želim ukazati na to koliko je tvoja usporedba besmislena. A ti još uvijek po njoj drviš. Nevjerojatno.
    Da, iz tvoje perspektive i ima smisla da se izruguješ. No to je zato što nikad nešeć htjeti u ruke uzeti mikroskop i jabuku. Ima smisla da se izruguješ i zato što nikad nečeš htjeti vidjeti očito: oksidansi ubijaju viruse i bakterije (i ostale male jednostanične životinje, više-manje). I reducensi (srebro). E sad, jedino šta trebaš je aplicirati sa in vitro na in vivo. I naravno, učiniti to tako da ne napraviš štetu. Kako? Pa kao što rekoh, za početak uzmeš dvije jabuke i onda... Znaš već!

3... srebro na neživim tvarima djeluje bakteriostatski. Možda i baktericidno ako je u ionskom obliku. To nema nikakve veze sa virucidnim djelovanjem koje ne postoji, a ti si nekoliko puta napisao da ubija viruse. A možeš ti smatrati linkove stupidnima ako hoćeš. Meni djeluju puno uvjerljivije od babskih prića.
    A čuj, meni med nalazi djeluju dovoljno uvjerljivo. Doduše, nisu baš dvostruko slijepi ali su case study. Za početak dovoljno dobro. Ma gdje bi nam bio samo kraj da uzmemo 10 štakora pa vidimo šta se događa, a?
    4... a šta da drugo radim kad nakon nekoliko dana pisanja i nekoliko stranica napisanoga nisi shvatio da je tvoja usporedba ubijanja virusa i bakterija u hrani i vodi sa ubijanjem virusa i bakterija u čovjeku potpuno besmislena.
    Pogle prethodno
    5....opet neusporediva usporedba. Kakve veze to što si napisao ima s ubijanjem baktrija i virusa u čovjeku? Na žalost, nikakve.
    Itekako je usporedivo. Vezano je npr za onaj aquacel koji sam spomenuo. Ili npr za dekubituse od kojih kirurzi dižu ruke a koje ionsko srebro sanira u roku 2-4 tjedna... Ali znaš, jedini način da se uvjeriš je onaj in vivo. A tebe pere paranoja...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ozon sam naveo u dezinfekciji vode, a ne hrane. Namjeravaš li se možda ozonirati iznutra i izvana? Sad ćeš opet reći da se rugam. Ali ti opet inzistiraš na potpuno besmislenoj usporedbi (hrane/vode vs. čovjeka).

Gledanje jabuke tretirane oskidansima i reducensima pod mikroskopom nema apsolutno nikakve veze s djelovanjem istih u ljudskom organizmu. Dakle, opet besmislena usporedba. i zato se, kao što kažeš, "rugam".

AQUACEL® je primarna obloga s jedinstvenom sposobnošću geliranja i zadržavanja tekućine. Obloga od hidrofiber® vlakana ima izuzetnu moć upijanja, veću od alginata i gaze. Namijenjena je uporabi kod akutnih i kroničnih rana sa srednjom i jakom sekrecijom. Jednostavna je za uporabu.
    Aquacel® upija tekućinu u teksturu svojih vlakana i odmah se pretvara iz suhe obloge u meki koherentni želatinozni pokrov koji se ne lijepi za ranu i jednostavno se skida. Tekućina i bakterije se zadržavaju izvan rane i okolne kože, smanjujući opasnost od maceracija i infekcija.
    stvarno ne kužim kakve veze ima Aquacel s ubijanjem virusa i bakterija u čovjeku.
    Prosvijetli me..

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

OK. Pregrubo sam se izrazio. Potaknut tvojim ruganjem tome što se beti pohvalila mensom.
    A gle, čak i simpatično bi bilo da se hvalila. Ali ne, Mensa je to istaknula kao argument u raspravi: "Gle mene, ja sam ubercolpametna".

Onda se ispravljam. Nisi neinteligentan, nego si disleksičan. Jer "antibakterijska svojstva" pročitaš kao "ubijanje bakterija i virusa".
    U redu pobijedio si: srebro NE ubija bakterije i viruse i svaki dozlaboga banalni test u zdjelici će to opovrgnuti.
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 05.10.2011. at 00:39

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u krajnjoj liniji, potpuno je nebitno ubija li srebro viruse i bakterije na jabuci ili u zdjelici.

Ukratko: bezbrojni su dezinficijensi i fizikalno-kemijski postupci koji ubijaju živine in vitro, ali su potpuno neupotrebljivi in vivo.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ozon sam naveo u dezinfekciji vode, a ne hrane. Namjeravaš li se možda ozonirati iznutra i izvana? Sad ćeš opet reći da se rugam. Ali ti opet inzistiraš na potpuno besmislenoj usporedbi (hrane/vode vs. čovjeka).
    Nije banalna usporedba. Samo je stvar znati aplicirati neke stvari.
    Neću reći da se rugam jer bi i sam trebao znati da si na tankoj granici kad spominješ ozon a dobro znaš da se on itekako koristi u alopatskoj medicini (na pacijentima, ne na dezinfekciji podova valjda). No, ipak, ozon je malo prejak oksidans, u tome je problem.

Gledanje jabuke tretirane oskidansima i reducensima pod mikroskopom nema apsolutno nikakve veze s djelovanjem istih u ljudskom organizmu. Dakle, opet besmislena usporedba. i zato se, kao što kažeš, "rugam".
    O pa bogami nije to baš tak. Nemoj tako! Ali da skratim: ako te to veseli, uzmi štakore umjesto jabuka. Sljedeća faza je logički na ljudima, right? Ili je možda drugačija procedura ispitivanja lijekova?!?

stvarno ne kužim kakve veze ima Aquacel s ubijanjem virusa i bakterija u čovjeku.
    Prosvijetli me..
    A ono, dezinfekcija rana... I tako... I brže zarastanje rana... Itd...
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 05.10.2011. at 00:47

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

u krajnjoj liniji, potpuno je nebitno ubija li srebro viruse i bakterije na jabuci ili u zdjelici.

Ukratko: bezbrojni su dezinficijensi i fizikalno-kemijski postupci koji ubijaju živine in vitro, ali su potpuno neupotrebljivi in vivo.
    Istina. Zato slobodno ispitaj štetnost!

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Ako ta osoba ne želi prolaziti kroz muke već ozdraviti, zamoli ju u moje ime da mi se javi. Kao svojevrsnu potvrdu mogu joj pokazati neke med. nalaze...
    kako to da nitko nije ovo komentirao
    pitala sam se što sinke prodaje, valjda je odgovor svemoguće koloidno srebro. ono zabranjeno je reklamiranje na forumu pa moraš na mala vrata. prvo ljude "impresionirati" svojim znanjem (falšim znanjem), svojim uvjerljivim tezama (falšim tezama koje svoju potvrdu imaju u falšim dokazima i falšim anti izvorima informacija) pa onda ponuditi i rješenje, jelte

ako dovoljno proučavaš tematiku, naravno, proučavaš koristeći anti izvore informacija, teško je, nama laicima, osim mujici, opovrgavati sve te falše teze. u nekom trenutku ti počnu djelovati uvjerljivo. onda se ipak malo potrudiš, pa škicneš na stranice who. pa moraš odvagnuti, dal više vjeruješ rijekama ljudi koji rade u javnom zdravstvu širom svijeta i www.who.int ili www.wale.to.
    ova druga je zabavnija, mora se priznati - vaccination conspiracy, vitamin C conspiracy, mind control, illuminati, harry potter conspiracy, cell phone tower conspiracy... you name it. ponese te.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad se moderatorica malo zaključati temu i prolistati postove, da vidi ima li reklame.
    odmorite se malo sa temom, neću to tako brzo učiniti .

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dakle, pročitala sam sve...nema reklame, nema direktnog vrijeđanja, besmislenog prepucavanja ima tonu, ali ne zna što bih na to rekla...
    Ne znam da li je uopće potrebno da ponovim ovo pravilo Foruma
    5. Nastojte uvijek biti konstruktivni u svojim kritikama i nastojte voditi diskusiju na civiliziranoj razini. Ako imate primjedbe, popratite ih argumentima i preporukama za ispravljanje eventualnih grešaka. Dozvolite da drugi ljudi imaju drugačije mišljenje od vašeg. Vrijeđanje je zabranjeno i sankcionirat će se.
    argumenti (i izvori od kud dolaze) su prilično rastezljiv pojam kao što vidim.

Nastavite dalje, u istom tonu.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Pa nisam se stigao ni naspavati

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Mujice, oćemo si dat ruku pomirenja?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa nisam se stigao ni naspavati
    Ajd se onda malo odmori pa nam ispričaj o MMSu, koloidnom srebru i tim revolucionarnim alternativnim "dodacima prehrani".
    Do sada si samo propitkivao. Ajd sad malo odgovore.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

naravno

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Zar bi ti stvarno za 20.000 nećega falsificirao znanstvene podatke i napisao da je djelotvorrno nešto za što imaš dokaza da nije?
    Khm, pa ipak je ovo mala zemlja za velika mita. Daj molim te, pa 20.000 je minimalna cifra. I molim te, o čemu ti govoiš kad se u HR uredno koriste neki lijekovi sa nevjerojatnom učinkovitosti 10%. Zaboga!

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

E, btw, jesi malo surfao o srebru?
    Gle onaj link koji si postao: topical silver (in a variety of formulations - including silver sulphadiazine (SSD) cream) with non-silver dressings. One trial showed fewer infections with silver nitrate when compared with a non-silver dressing, but three trials showed significantly more infection with SSD than with the non-silver dressing.

Pa ovi tvoji koriste otrovnu sol srebra (AgNO3). Baš onu za koju bacaju ljagu na ionsko srebro (Ag+)
    OMG, they killed Kenny!

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

sinkezg prvotno napisa

naravno

oni se pomirili, a ja taman spremila kokice za gledat mušku tučnjavu u blatu
    Posljednje uređivanje od miniminia : 05.10.2011. at 15:14 Razlog: ja stvarno ne znam citirati više toga odjednom

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Sinke me očito ima na ignore, jer me očito ignorira.
    Pa molim dobre duše da ga umjesto mene pitaju da nam malo priča o MMSu i koloidnom srebru, jer gugl kaže da ih sinke jako voli.
    Toliko da bi ih i podijelio s drugima.

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

o da, i mene kao i Cubanu zanima koloidno srebro i MMS
    ajde sinke , razveži tipkovnicu

(pratim topic iz zaleđa)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Cubana, brza si i točna, po običaju!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 05.10.2011. at 15:30

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Opet tri komada s teškom epimonijom. BWOB

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E, btw, jesi malo surfao o srebru?
    Jesam.
    Nego, srećica moja draga.....

Jesi li ti možda ovaj?

Izgnan sa forum.hr-a jer sam trovao sebe i druge MMS-om, koloidnim srebrom, trovao tuđe mozgove pišući krajnje kritično protiv cijepljenja i općenito imao svoje mišljenje koje nije bilo u skladu s mišljenjem većine moderatora dotičnog foruma. Službeno objašnjenje mog izgnanstva glasi "samo postanje reklama".
    Očekujem da me oni koji su lobirali za moje izgnanstvo slijede i ovdje trolajući i klonirajući se.
    http://www.alternativa-forum.com/pre...du-vama-2.html
    ako jesi, objasni mi što ovo znači? Je li to tvoja identifikacija?
    Medicinski fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Institut za fiziologiju
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=143019&page=55

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Citiraj miniminia prvotno napisa Vidi poruku
    sinkezg prvotno napisa

naravno

K

oni se pomirili, a ja taman spremila kokice za gledat mušku tučnjavu u blatu
    vBulletin je imao bug s tim multiquoteom pa požda i nije tvoja krivica

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.forum.hr/search.php?searchid=13084191

svašta se nađe surfajući.

Pa dobro došao.
    Ovdje su svi benevolentni kao i na alternativa-forum.com

Nema tako zločestih kao na forum.hr

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Jesam.
    Nego, srećica moja draga.....

Jesi li ti možda ovaj?

http://www.alternativa-forum.com/pre...du-vama-2.html
    ako jesi, objasni mi što ovo znači? Je li to tvoja identifikacija?

http://www.forum.hr/showthread.php?t=143019&page=55
    Jesam! Svaka čast. No, iako se služiš diskreditacijom i diflamiranjem kao metodama, napadima ad hominem, ja nemam potrebe skrivati se iza drugačijih nadimaka. Svoju zadaću googlajući si dobro obavio.
    Ja sam također obavio svoju domaću zadaću. Iako mi je poznata tvoja RL identifikacija, ne pada mi na pamet time se okorištavati u fakin forumskim razmiricama.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čemu psovanje?
    koje iskorištavanje čega u "fakin razmiricama" ?

ja i dalje nemam pojma tko si.

zar smatraš da sam te diskreditirao i difamirao time što sam našao tvoje postove na drugim forumima? mislio sam da ćeš biti ponosan na njih.
    Posljednje uređivanje od mujica : 05.10.2011. at 16:17

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Dosad si me nazvao neinteligentnim a zatim si se ispričao i rekao da sam disleksičan. Daklem, ne moraš glumiti nevinašce jer to nisi. Mislim, ne smeta me to, ovdje smo da se zabavljamo a i imamo malo žešće rasprave, što ja volim nazvati razmiricama a fakin razmirice su kad jer mi se živo je.b.. fućka za njih. Ironija. kužiš?

Spušaš se na razinu ovih "satelita" šta oblijeću oko tebe, za koje sam već rekao da se neću zamarati ni toliko da ih mlatnem muhomlatom.

Nego, daj ajde, u duhu foruma i rasprave, da se vratimo na temu. Da nas još moderator ne iscipelari. Daklem, hoćemo dalje o srebru (malo o otrovnim solima) ili o tome kako znanstvena zajednica nepobitno zna da su velike boginje iskorijenjene cijepljenjem?

A i još nismo uopće komentirali onaj prilog u potrošačkom kodu.
    Veli dr. mr. Ira Gjenero Margan ovako nekako, kad je pitaju o sigurnosti cjepiva: "...to je testirano, dakle na... bezbroj ummm... uhmmm... mmmm ...istraživanja..."

Eh, trudila se ne reći "djece". Daklem, djeca su pokusni kunići, zar ne?!?
    Posljednje uređivanje od sinkezg : 05.10.2011. at 17:02

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Varaš se kad kažeš da se "spuštam na razinu svojih satelita".

Ja sam puno gori od tih koje smatraš satelitima.

Jer nemam strpljenja za besmislice i smatram da oni koji stvarno ništa ne razumiju nemaju jednako pravo glasa kao oni koji donekle znaju o čemu pišu. Zovi to netolerantnošću, nedemokratičnošću, nepristojnošću, kako god. Ali ja ne vidim smisao u raspravljanju s takvim osobama.

I onda kad me upitaš
    Eh, trudila se ne reći "djece". Daklem, djeca su pokusni kunići, zar ne?!?
    potvrđuješ ono što sam nekoliko puta zaključio i greškom prešao preko toga - spadaš u one s kojima nema smisla raspravljati.

Mislim, što ti znači "djeca su pokusni kunići, zar ne"?
    Na kome i čemu misliš da se treba testirati lijek koji će se upotrebljavati kod djece?
    Misliš li da bi u staračkom domu trebalo testirati dječja cjepiva i lijekove za djecu?
    Naravno da se svaki lijek i cjepivo koje je namijenjeno djeci, mora prethodno ispitati u kliničkim studijama upravo na djeci.

Ili možda misliš da su cjepiva uvedena u upotrebu bez kliničkih ispitivanja, pa su djeca pokusni kunići sada pri primjeni cjepiva u masovnoj upotrebi? Na takvo totalno dezinformirano mišljenje mogu samo odmahnuti rukom. To može misliti samo netko tko doista ne zna ni osnove o pretkliničkim i kliničkim ispitivanjima prije puštanja lijeka/cjepiva u promet.

Vjeruj, nemam ništa protiv tebe kao osobe. Elokventan si, snalažljiv, siguran sam da si i lijep i šarmantan, ali malo se educiraj o temama o kojima želiš pisati.
    Posljednje uređivanje od mujica : 05.10.2011. at 19:03

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Vjeruj, nemam ništa protiv tebe kao osobe. Elokventan si, snalažljiv, siguran sam da si i lijep i šarmantan, ali malo se educiraj o temama o kojima želiš pisati.
    Je sigurno, uvriježeno je mišljenje da su oni što žive život na forumima redom lijepi i šarmantni.

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Spušaš se na razinu ovih "satelita" šta oblijeću oko tebe, za koje sam već rekao da se neću zamarati ni toliko da ih mlatnem muhomlatom.

Očito se zamaraš nama satelitima kad ovo pišeš već drugi put.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kako je ovdje napeto...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na stranu cijepljenje, koloidno srebro, brita i sateliti

ali pomisao da netko spominje da zna nečiji RL indentitet mi je zastrašujuća
    i tu prestaje svaka forumska zafrkancija

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mislim, što ti znači "djeca su pokusni kunići, zar ne"?
    Mogu ja, mogu ja :diže dva prsta u zrak:
    To je ono kada se u 'Rvackoj mimo znanja primatelja masovno testira nekakvo cjepivo, kao što je bilo (dr. Koprowski) OPV test nad Hrvatima pod ravnanjem dr. Ikića, a da pri tome nikome nije bilo rečeno da sudjeluje u testu. Srećom pa danas imamo nešto bolji Ustav koji nas štiti od ovakvih makinacija. Blago nama.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ali pomisao da netko spominje da zna nečiji RL indentitet mi je zastrašujuća
    i tu prestaje svaka forumska zafrkancija
    samo se ti zezaj sa mnom

saznala sam i ja tvoj RL identitet

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovo za OPV testiranje nad malim Hrvatima je iscurilo na CDC-u kao dio kampanje kojom su opravdavali da ne postoji veza između polio cjepiva i AIDS-a, a u međuvremenu je CDC stranicu uklonio i prilično se potrudio da se ukloni i iz cache-a kojekakvih tražilica. Srećom, postoji web arhiva u kojoj su pohranjeni snapshot-i stranica u nekakvim prošlim trenucima i voila: http://web.archive.org/web/200705180...iv-aids-qa.htm

Simptomatično je s kolikim žarom pro-klika mete za sobom tragove zločina. Apsolutno je nedovoljno pohraniti linkove - treba pohranjivati cijele stranice. Evo, sporni tekst glasi:
    "Where was the vaccine used and how many people were vaccinated?
    The vaccine of Dr Koprowski was given to 7.2 million people in Poland, 1.5 million in Croatia, 215,000 in Burundi, 76,000 in the former Belgian Congo (now the Democratic Republic of the Congo) and 34,000 in Switzerland. The vaccine tested in Poland and Kinshasa (DR Congo) was from the same vaccine lot."

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kad bi sinke znao da većina ovdje zna RL identitet većine onih za koje to žele znati.... samo se svi pravimo da nije tako - jer nam ovako bolje paše. Možemo pisati stvari koje ne bismo rekli ljudima koje znamo
    Je li tako, dadica

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    samo se ti zezaj sa mnom

Mene nije briga za RL identitete. Ovako svi imate auru tajnosti.

Nena Jabuka, naravno da smo svi na forumu lijepi i šarmantni, i, zaboravila si, pametni.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

i - 40, Beti

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Mogu ja, mogu ja :diže dva prsta u zrak:
    To je ono kada se u 'Rvackoj mimo znanja primatelja masovno testira nekakvo cjepivo, kao što je bilo (dr. Koprowski) OPV test nad Hrvatima pod ravnanjem dr. Ikića, a da pri tome nikome nije bilo rečeno da sudjeluje u testu.
    Ne znam u kojoj su mjeri tada cjepiva bila ispitana u kliničkim studijama prije puštanja u promet. Ali ako utipkaš "Koprowski polio" u Promed medline, vidjet ćeš da je bilo puno radova o tom cjepivu objavljeno prije nego što je cjepivo kod nas upotrijebljeno. I u masovnom cijepljenju je upotrijebljeno u Kongu, Poljksoj, a i Filadelfiji, prije nego kod nas.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kad bi sinke znao da većina ovdje zna RL identitet većine onih za koje to žele znati.... samo se svi pravimo da nije tako - jer nam ovako bolje paše. Možemo pisati stvari koje ne bismo rekli ljudima koje znamo
    Je li tako, dadica
    to uopće nije sporno, i hvala Bogu da znamo tko je tko jer to onda ukida paranoju da tu fakat sjede umobolni likovi s tko zna kakvim identiteom. za masu ljudi ovdje znam i tko su i šta rade, i oni za mene. ne da se družimo niti me to zapravo briga tko su oni, gdje žive i šta rade, boli me briga , ali je smirujuće znati da su to, recimo, stvarni "normalni" ljudi iz kvarta, s posla, roditelji djece iz vrtića, škole...
    Ali spominjanje tog RL identiteta na način na koji je to učinio sinke, u smilsu-znam te tko si i šta si! nije nimalo lijepo, dapače, zastrašujuće je i slažem se s aleksandrom - nikako nije dobro. ovo je javni forum i ovdje se nikako ne smiju javno spominjati, ni u naznakama, podatci o nečijem identitetu iz RL,baš zbog očiju za koje nije dobro da to vide.

lijepo bi bilo od sinkea da se time ne služi, čak ni u šali.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    samo se ti zezaj sa mnom

ti misliš da ga znaš
    kad bi ga stvarno znala morala bi te ubiti
    višestrukim cijepljenjem uz dodatak malo antibajotika :green:
    ne bi te spasile sve homeopatije i koloidna srebra ovog svijeta
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 06.10.2011. at 10:42

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ali spominjanje tog RL identiteta na način na koji je to učinio sinke, u smilsu-znam te tko si i šta si! nije nimalo lijepo, dapače, zastrašujuće je i slažem se s aleksandrom - nikako nije dobro.
    je, imaš praf... možda mi sinke time želi poručiti da se moram čuvati jer me može (pošto zna tko sam) progoniti ili prebiti ako mu se ne bude sviđalo što pišem...

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

je, imaš praf... možda mi sinke time želi poručiti da se moram čuvati jer me može (pošto zna tko sam) progoniti ili prebiti ako mu se ne bude sviđalo što pišem...
    Nije ok da citiram post koji je neposredno iznad ali uzeti ću si to pravo jer time ujedno odgovaram na sve postove koje si u međuvremenu napisao. Obzirom da je Davor odgovorio na onaj dio o djeci kao pokusnim kunićima tj medicinskim experimentima, obzirom da u raspravi nema ničeg interesantnog ili novog za raspravljati, odoh ja malo odmoriti neko vrijeme.

Sve najbolje i nadam se da se vidimo uskoro!

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne znam u kojoj su mjeri tada cjepiva bila ispitana u kliničkim studijama prije puštanja u promet. Ali ako utipkaš "Koprowski polio" u Promed medline, vidjet ćeš da je bilo puno radova o tom cjepivu objavljeno prije nego što je cjepivo kod nas upotrijebljeno. I u masovnom cijepljenju je upotrijebljeno u Kongu, Poljksoj, a i Filadelfiji, prije nego kod nas.
    Da, a još je zanimljivije kad proučiš još malo šire horizonte njegovih istraživanja. Prva ispitna grupa bili su mali štićenici psihijatrijske klinike (konkretno Letchworth Village) koje isto nitko nije pitao za mišljenje, a kad se vremenski odmakneš na drugu stranu, eto ti opet H. Koprowski koji upozorava Kongres da su polio vakcine krcate majmunskim virusima.

Onaj bitan dio je da se kod nas provelo masovno medicinsko testiranje, a nikome nije rečeno u što se upušta. Samo to i ništa drugo.

Vi'š kako sam dobar štreber

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pedesetih godina prošlog stoljeća se kod nas puno toga radilo, a da nikome nije rečeno u što se upušta.
    To su bila takva vremena, bar sam ja tako učila.

Danas su ipak neka druga, čovječnija i transparentnija vremena. Ili nisu?

Potpisala bih se nekim od naziva kojim su me počastili na ovoj temi, ali nisam zlopamtilo, pa evo neću.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •