Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
problem MPO je problem zena (parova) prvenstveno, a ne ateista.

ja nisam ni rekla da je namjera formirat ateisticku religiju vec da nacin na koji se radi percipiram kao takvu bas zbog nacina i nekih djelovanja: "propovjed" iliti siriti istinu o nepostojanju boga, "bejbiblesing" gdje i sama rijec blagoslov u ateistickom svijetu mi je paradoks, "preobracanje" mozda ima netko tko ce uz pomoc nas otkriti istinu pa "pasimo" jos jedno "janje", "prosvjetljenje", zapovjedi/smjernice kojih je, eto bas, 10...itd.
da, to je moje vidjenje. nije istina niti zelim uvjeriti ikog da je to istina. samo uvidjam paradoks.
nije to paradoks. to je (ljudska) potreba.

i to što tvoj muž ne osjeća tu potrebu i ne vidi joj smisao ne znači da (neki) drugi nevjernici (kako god se zvali) ne osjećaju potrebu da se recimo sastanu i razmjene iskustva. pa da se sastanu i prodiskutiraju o nekim zanimljivim humanističkim knjigama što su pročitali, pa da se sastanu i poslušaju pametnije od sebe što imaju za reći. meni su ovo sve užasno bitne potrebe, prije 7 godina su se ticale feminizma, a sad se tiču... ateizma/humanizma. obožavam slušati pametne filozofe, učene ljude, obožavam biti u društvu ljudi kojima ne moram objašnjavati da zato što sam feministkinja ne znači da mrzim muškarce i da želim da sve žene budu kao muškarci (kao što to na forumima uvijek moram objašnjavati).

u realnom svijetu gdje pojam ateizam (pa i feminizam) ima toliko negativnih konotacija (i sad nemoj opet sebe vaditi kao primjer, jer ti nisi prosjek) postoji ogromna ljudska potreba objasniti i sebi (a i drugima) da ateizam nije zlo (koje je krivo za ratove), da ljudi koji vjeruju nisu nemoralni, da postoji ljepota izvan vjerovanja, postoji ljudska potreba i svom djetetu objasniti da nije loše biće samim tim što ne ide na vjeronauk na koji svi ostali idu ili što ne vjeruje u boga iako svi drugi ga uvjeravaju da mora vjerovati i sl.

postoji na kraju i potreba da ti svećenik ne dođe na sahranu.