Nena-Jabuka prvotno napisa
Nisam sigurna koliko su ti ljudi dobro upućeni, koliko mi uopće možemo biti sigurni kako će to izgledati, na osnovu onoga što nam je servirano.
Ja prva nisam, to što sam otvorila topic ne znači da sam sve živo isproučila, analizirala i super stojim sa zaključcima, ne, uopće nisam, primjećujem kakva je situacija sada, a za ocjenu programa oslanjam se i na ono što su drugi čitali, proučavam različita mišljenja i uspoređujem ih.
Ne znam baš suvereno, u startu, na osnovu smjernica, zaključiti kakav će to biti program, mislim da to bolje znaju izvesti oni koji rade u obrazovanju.
To što je većina ljudi usmjerena na ovaj dio koji obrađuje odnos prema homoseksualcima i sl. čini mi se da je tako zbog medija koji su baš to plasirali (jer im je to atraktivno), kao da će se o tome govoriti milijun sati i da će se sve što kažu istetovirati djetetu u mozak (e, da im se bar matematika tako istetovira).
Drugo, možda misle ko i Ifi, da će za dvije godine u knjizi iz Prirode i društva pod lekcijom "Obitelj" biti slika Eltona Johna, njegovog partnera i usvojenog djeteta, što je za većinu ljudi vjerojatno neprihvatlijvo. Neovisno o religiji.
Ima li u tom programu 85 ili 95 posto korisnog sadržaja ili je sve beskorisno i štetno, ili je način pripreme i provođenja loš, ne znam, uvijek se zaludimo jednom stvari, bitnom, ali se svi zapikiraju tamo.
Jedna pozitivna stvar ipak može biti iz svega -
možda će jedan veći dio roditelja, upravo zbog javne rasprave, ili javnih rasprava, malo mućnuti glavom, proučiti to gradivo, malo preispitati i svoje stavove, možda i popričati s djecom na način na koji inače ne bi.