Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
Da, još i to. A po danu nek' im omiljeni hit bude U don't touch this!http://www.youtube.com/watch?v=otCpCn0l4Wo
(inače, muzički baš dobra stvar).

Kako sad to sugerirati svom sinu ili mu pak zabraniti, niz godina, a da ga se ne uvuče u krivnju i traume iz vremena "ruka će ti se osušiti" i "kralježnica će ti zakržljati".

Još nešto me muči, jedna kontradikcija.
Ifi, tamo na onom topicu o zdravtsvenom/spolnom odgoju u školi provlačiš tezu o nezrelosti, nesposobnosti tinejdžera da odluče, da će nasjesti na sve što im se nudi, da su upasnosti jer su nestabilni itd., svaki liberalni stav ih može u trenu namagarčiti i traumatizirati.

Kako se onda od istih takvih sluđenih očekuje da će biti zreli za odluke o ženidbi,

i da će biti, u toj dobi, maltene, filozofi,

da će biti svjesni svoje osobe kao tijela, duše i duha, da će to svi pojmiti, a većina odraslih nije na tom stupnju.

Ne protivim se tomu, nego si postavljam pitanja, kako to praktično izvesti,
za jedno su glupi, a za drugo pametni
Baš mi se filozofira, a nemam vremena. Prakse nemam i sve što pišem je puka teorija i ne znam kako će ispasti... Vjerujem da je u redu djeci pošteno reći u što vjerujemo, i tražiti da se poštuje stav obitelji...
Ova dva gospodina imaju svoje mišljenje o tim temama, i mnogim drugim, čitala sam njihovu odličnu knjigu Boundaries with kids (i samo Boundaries), pa su mi fora. Inače, oni su bili neko čudo na kršžanskom colledgeu jer su slušali rock, dakle gospoda su nam bliska mentalitetom, nisu iz neke amiške sredine, hoću reći...