Stranica 9 od 26 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ina33 može se lobirati i konstruktivno... ja to ne vidim... ja samo vidim kako ti one koji su ZA osuđuješ a njih optužuješ za isto?

Ismijavate se Crkvi, vjeri, Katolicima, njihovom poimanju braka, života, sexa načina života itd. je isto diskriminacija kako je i njihova kada to rade gay osobama?

Osoba koja diskriminira i ismijava tuđi način života poput vjerničkog (vjerska diskriminacija), osporava im pravo na isti a s druge strane traži prva za gay zajednicu može se nazvati samo licemjerom.

Kako gay osobe imaju pravo tražiti svoja prava kao manjina, tako i ostatak naroda ove države može tražiti ista prava kao većina ili misliš da se prava odnose samo na određene skupine ljudi? Nije li bit referenduma i demokracije volja većine naroda (naravno ne na štetu drugih)?
    Ivana zg, pomiješala si jako puno stvari.
    Znaš ono, "people have rights, ideas do not have rights"? Gay osobe traže da ih se prizna kao jednakovrijedne članove društva, da žive život kao i ostali. Zbog čega bi nečija seksualna orijentacija bila ono što ljude dijele u ispunjenju njihovih prava? Ovdje govorimo o LJUDSKIM pravima, o pravu na dostojanstven život kao ljudskog bića.
    Ako netko samo zbog svoje seksualne orijentacije nema pravo živjeti kao i većina, dakle, voljeti i suživjeti, seksati se i sve ono što normalna ljudska bića rade, onda je to društvo diskriminirajuće. Jednako kao i ono koje ista prava ne dozvoljava onima koji su neprikladne nacije, vjere, spola...

Ivana, vezano za tvou zadnju rečenicu: molim te, navedi jedno pravo koje se oduzima većini. Naravno, osim ako nije riječ o pravu na oduzimanje prava manjinama.

Nadalje, kako uopće možeš uspoređivati ismijavanje bilo kakvoj pojavi (mada ne vidim gdje je to ismijavanje) s akcijama koje streme onemogućavanju ljudsih prava?
    Je li možda pokrenuta neka inicijativa kojom se vjernici dovode u neravnopravan položaj s nevjernicima ili pripadnicima neke druge vjere?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

vertex, pricekaj sljedeci referendum.
    onda cemo mozda saznati, da i to kako se seksamo utjece ne samo na nasu djecu, nego i na drustvo i svemir opcenito.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa da, tako sam i napisala, šta ne?

A kako se tko seksa i seksa li se uopće - o tome ne znamo ništa. Što itko zna o tome kako se ja seksam? Prilično sam sigurna da bi je ponešto od stvari koje MM i ja volimo nekima odbojno. Pa? S kim to ima veze, osim s nama? I koga se to tiče? I kakve to ima veze s našom djecom i njihovom dobrobiti?
    Nisi, napisala si da te uvuklo, ispalo je kao da te ja uvlačim.

Pa to pitaj gayeve (one koji hodaju po paradama) zašto svoje seksanje izlažu cijelom svijetu, da svi znaju da se seksaju sa osobom istog spola.
    I da, mene se to ne tiče i ja bih voljela da to ne znam. I onda je taj istospolni seks temelj za brak i
    temelj sutradan za posvajanje. Pa ne žive oni kao braća, a ne živiš ni ti kao sestra sa svojim mužem, niti ja sa svojim.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 25.11.2013. at 14:15

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Pa po čemu anino dijete nije zaštićeno kao i moje?
    Devijacija neće nestati, znam, ali ako mislim da je devijacija, kako je mogu izjednačavati
    s ne-devijacijom?
    1.
    pa ako se recimo ani nesto dogodi, njeno dijete ne moze ostati zivjeti sa visnjom s kojom je ana zivjela 15 godina.

2.
    e sad, ne znam kako, mozda covjek s vremenom moze vidjeti u ani-visnji, ili peri-marku ne devijaciju, nego covjeka.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

a ne živiš ni ti kao sestra sa svojim mužem, niti ja sa svojim.
    ali o tome nitko ne razmišlja
    niti propituje
    nit je koga briga

(osim kad se na forumu otvori pitanje: seksate li se i koliko često)

a ovo da homo populacija svoje odnose izlaže cijelome svijetu... to je tako tužno i tako strašno za pročitati.
    eto, otud sve ovo i kreće

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Thanks, sasa. Ja se bezveze uvalila u besmislicu.
    Evo, ovo sam napisala. Nije da je važno, ali kad već inzistiraš na detaljima, onda se treba držati istine.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisi, napisala si da te uvuklo, ispalo je kao da te ja uvlačim.

Pa to pitaj gayeve (one koji hodaju po paradama) zašto svoje seksanje izlažu cijelom svijetu, da svi znaju da se seksaju sa osobom istog spola.
    I da, mene se to ne tiče i ja bih voljela da to ne znam. I onda je taj istospolni seks temelj za brak i
    temelj sutradan za posvajanje. Pa ne žive oni kao braća, a ne živiš ni ti kao sestra sa svojim mužem, niti ja sa svojim.
    pa eto neki hetreo parovi su swingeri, ili se seksaju na nacine koji bi tebe, mene ili nekog drugog mozda uzasnuli, ali da li ti je to osnovni kriterij? to je njihova privatna stvar.
    eto pola svijeta je poludjelo za onom sado-mazo knjigom 50 nijansi sivog, i sto sad?

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Zašto mi ni jedna tri osobe koje su ZA, a kojima sam postavila isto pitanje "poznajete li bar jednu osobu homoseksualne orijentacije" nije odgovorila?
    Posljednje uređivanje od Mojca : 25.11.2013. at 14:22

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Meni je jasno zašto izlažu. Da moju vezu netko proglasi neprirodnom iz banalnog razloga što mu se gadi to što radim (kao da je ičije gađenje dovoljan razlog za išta), itekako bih javno govorila.
    A bračni parovi nekad dođu do toga da žive kao brat i sestra. Što bi rekao jedan prijatelj mojih roditelja: žena mi je rod rođeni!

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Ja bih samo nesto rekla Dijani - naravno da se ne radi o seksu, nego o ljubavi. Seks dođe kao posljedica iste. Kao kod heteroseksualne, tako i kod homoseksualne populacije.

Imam nekoliko prijatelja homoseksualne orijentacije, nekih vrlo bliskih. Nikom ama bas nimalo nije stalo do braka. A ako budu htjeli imati djece, postoji milijardu nacina da do njih dođu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa Vidi poruku
    ma je li znaš koji bi mu izbor bio?
    da mu ne kamenuju i ne pljuju roditelja! to bi mu prvi izbor bio.
    a drugi maknuti se iz ove netolerantne države.

mi smo ti koji stvaramo atmosferu, uvjete i ozračje, mi kao društvo, draga krojačice.
    ono što mi kao društvo prihvaćamo ili ne prihvaćamo je ono s čime će se eventualno nositi jednog dana od homo posvojena djeca.
    a taj dan je tako daleko, kako vidim, da se zaista možemo bojati samo samih sebe.
    nisi se osvrnula na drugu moju rečenicu, a ona je sa ovom prvom čini cjelinu:
    I ima li to dijete (koje će tvoj/moj sin homoseksualac usvojiti) manje pravo na različitost u obitelji (muški i ženski uzor/neuzor), različit pogled na svijet (muški i ženski)
    nego je to imao tvoj/moj sin homoseksualac i nego smo imale ti i ja?

ne radi se ovdje o oduzimanju prava, već o zaštiti prava, i to djece.
    I to one koja trebaju najveću zaštitu društva - djeca bez roditelja.

Pričajmo malo o pravima djece.
    Zar je želja homo para ovdje najvažnija ili bi trebali razmišljati što je najbolje za dijete?

Hajdemo stvar pogledati iz ovog ugla: velika većina nas je (neki kraće, neki duže) imala i mamu i tatu, ili očuha i mamu, ili tatu i pomajku, ili
    djeda i baku, ili tetu i tetka, ili čak 2 oca i 2 majke,
    a sada neki od nas smatraju ispravnim da ona tamo neka druga djeca nemoraju imati mamu i tatu nego je bolje (ili jednako dobro) da imaju dvije mame ili dva tate.
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu? Nije li to licemjerno?

Neki su od nas odrastali uz jednog roditelja, i taj se je roditelj možda istinski trudio i bio najbolji roditelj na svijetu, ali iz iskustva mogu reći da
    djeca bez jednog roditelja, odrasla uz samo jedan spol traže tu drugu figuru (mušku ili žensku) u nekim drugim osobama u svome životu.
    I ta potreba za istraživanjem/promatranjem odrasle osobe drugog spola nije uvjetovana odgojem ili zatucanošću već našom istinskom potrebom da doživimo tu drugu polovicu svijeta
    kroz tu jednu, neidealnu, osobu u našoj blizini.
    Pa zar se psiholozi/psihijatri nisu bavili onim fazama u razvoju djeteta kad se više vežemo za vlastiti spol, pa onda više za suprotan spol itd.?
    Zar itko tko je ostao/odrastao bez majke može reći: "ok. pa i nije mi puno falila"? Zar majku može zamijeniti ma kako nježna, dobra i plemenita muška osoba?

I sigurno bi neki homo parovi bili divni roditelji, u to sam sigurna, ali mislim da smo dužni djeci bez roditeljske skrbi pružiti okruženje najsličnije onom prirodnom.
    Npr. zna se da majka koja je posvojila dijete i nikada rodila može primjerice inducirati proizvodnju mlijeka i dojiti. Ovo je jedan primjer što npr. homo otac ne može.
    Sad se može reći da to i nije toliko bitno, a onda se na drugim mjestima dojenje smatra izuzetno bitnim itd.
    Zar majka koja je dojila x mjeseci ili godina sada odjednom smatra kako nekom drugom djetetu, baš i netreba takva ili slična prisnost djeteta sa ženskom osobom
    koja će mu zamijeniti majku i biti mu majkom do kraja života.
    Toliko na nekim drugim mjestima pričamo o svojim ženskim karakteristikama i specifičnostima, svojstvenim samo nama ženama, i njima se ponosimo, osjećamo naše majčinstvo kao neku uzvišenu stvar.
    Pa zar ona to nije? Zar se kroz nju ne ostvarujemo, ali se kroz nju ostvaruju i naša djeca kojoj ju pružamo. I na to imaju pravo sva djeca.

I ako je nešto diskriminirajuće onda je sigurno diskriminirajuće nekoga tko se izjasni da je Za to da se brak definira zajednicom muškarca i žene prejudicirano svrsta u nekoga tko je: za kamenovanje i pljuvanje gayeva, tko ne poštuje pripadnike LGBT zajednice kao osobe i tko im uskračuje ljudska prava.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I uopće, sve više mislim da je katolička crkva stvarno opsjednuta seksom. Seks je važan dio veze i braka, ali ima barem još nekoliko ravnopravnih sastojaka. Definitivno nisam ušla u brak da bih se seksala, do seksa sam mogla i mogu doć na puno jednostavniji način.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

pa Dijana, tako možeš reći da svaki par na vjenčanju izlaže "evo ovo je osoba s kojom se ja seksam", i kada se poljube u javnosti, zgrabe za dupe, drže za ruke..

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

frka, sori.
    Ma znam ja frka, da ne dijeli moje mišljenje ni APA, ni mnoge druge organizacije, ja sam čini mi se ona vrsta koja nestaje, ne trebate previše brinuti,
    po svemu sudeći doći će do onoga što želite, možda ne brzo kako bi vi to htjeli, ali ide k tome.

Vjerojatno ću u dogledno vrijeme ja biti progonjena manjina, doduše, samo zbog mišljenja, jer ništa drugo mi se neće moći pripisati.

Ne mislim da rastaču, ali ne mislim (koliko je do mene) dati jednaku legalnost istospolnoj vezi kao raznospolnoj. A da ima jako puno homoseksualaca
    možda bih mislila i da rastaču, ali to bi bio moj problem.
    Netko će to zvati "životom u rupi". Ne znam što bih na to rekla. Ako sam krivo procijenila, osjetila, razmislila, vjerujem da ima
    Boga, pa doći ću na sud, tko zna, možda mi se i to pridoda kao grijeh.
    Ja uopće ne govorim s neke "superiorne" pozicije, mene je isto nekako strah vlastitog mišljenja, ali eto, takvo je kakvo je.
    hebi ga, Dijana, stvarno ne znam što bih ti na ovo odgovorila. kad si svjestan da je svijet u kojem živiš evoluirao s točke "ropstvo je super" u "ropstvo je strahota", "žene su manje vrijedne" u "žene su jednako vrijedne", "gay je psiho bolest" u "gay is ok i definitivno nije DSM dijagnoza", a ne prihvaćaš bilo koju od navedenih i mnogih nenavedenih stavki, ne znam što reći. ne misliš li da je taj strah od vlastitog mišljenja ipak neki pokazatelj? oprosti što ulazim u intimu. imam nekoliko slučajeva u bliskoj okolini za koje odgovorno tvrdim da osjećaju da tu nešto ne štima, ali strašno im je teško othrvati se onome što su im sustavno prenosili njihovi bližnji. ali rekla bih baš tako kako ti za sebe kažeš - strah ih je vlastitog mišljenja i to je meni pokazatelj da ipak osjećaju da ta "evolucija" nije bezrazložna. tebe naravno ne znam niti mogu znati kakav je bio tvoj put koji je rezultirao takvim stavovima, ali za ove svoje znam i ipak vidim kako se ta lampica kod njih polako pali, a taj strah od vlastitog mišljenja bio je pokretač svega. nije da su sad zagovaratelji gay prava, daleko od toga, ali ipak nastupaju promjene upravo zato jer im taj strah signalizira da nešto nije ok. rekla bih da je to savjest, a kod dobrih ljudi ona uvijek šalje bar neke sitne signale. mada razumijem da se jako teško oduprijeti onome s čime živiš čitav svoj život - dobro to vidim u okolini i ni to ne osuđujem. samo nekako blago nastojim dati razloga da se upali još koja lampica.

ali, ajme, što ti je sad trebalo ovo oko seksa? kako gayjevi na paradi izlažu svoje seksanje čitavom svijetu? znači izlažemo ga i ti i ja svaki put kad s muževima prošećemo ulicom? sad ih baš stavljaš "u rupu". baš tužno...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, napisala si ovo:
    Thanks, sasa. Ja se bezveze uvalila u besmislicu.

ali i ovo

Ja mislim sve isto kao ina...uz ono što sam prije napisala, pa me uvuklo u neku čudnovatu raspravu: na zapadu težimo vezama iz ljubavi, a to je i s dvoje dovoljno komplicirano i sumnjam da će se...

A ja sam se referirala na ovo drugo, zar ne. Ne lažem ništa.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

krojacica, mislim da mi ti sad vjerojatno mozes odgovoriti na pitanje, kako bi ti sad postupila u situaciji gledano iz tvoje pozicije.

ana ima dvoje djece. muz je umro. (rastali se) ona se zaljubila u visnju i poceli su zivjeti zajedno.
    sto cemo sad? ostaju li tu djeca zivjeti sa njih dvije?
    mozemo li mi asd toj djeci uskratiti oca?
    ili da uzmemo djecu i damo je hetro posvojiteljima / udomiteljima?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A majko moja, to što sam napisala me uvuklo.
    edit: Dijana, meni nije nikakav problem preuzet odgovornost za svoje forumske p.zdarije. Tražiš nešto čega nema.
    Posljednje uređivanje od vertex : 25.11.2013. at 14:36

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam, za mene je gay parada parada istospolnog seksa, ok, ako njih pitaš, u svrhu zadobivanja legitimnosti.
    Ali kojima je to ok, njih ni
    ne treba pridobivati, a kojima nije, neće bome ni nakon parade promijeniti mišljenje, naprotiv.
    U čemu je onda svrha gay parade? Ja je ne razumijem.

tangerina, pa i jest implikacija svaki put kad se u javnosti poljubiš s mužem, zgrabiš za dupe, da, ovo je osoba s kojom se ja seksam.

Šta je tu čudno?

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Gay parada je u svrhu 'nek se vidi da nas ima', i tu svrhu jako dobro ispunjava.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A majko moja, to što sam napisala me uvuklo.
    edit: Dijana, meni nije nikakav problem preuzet odgovornost za svoje forumske p.zdarije. Tražiš nešto čega nema.
    vertex, sori, nekad sam picajzla , ok.
    ja ne dam doma reći, palo mi je, sori nije ti palo, nego si bacila/bacio . ono, ko da nisi u kontroli svojih postupaka, svojih ruku, nogu,..

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Svrha gay parade je da ukaze drustvu na svoje postojanje i da traži ista prava.
    Da radnici nisu nekoc izasli na ulice danas ne bismo imali ni sindikate ni mirovine ni godisnje.
    Da sufražetkinje nisu izašle na ulice danas žene ne bi imale pravo glasa.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

krojačice, evo baš sam neki dan slušala psihologicu kako priča o važnosti M/Ž modela za djecu. i reče žena kako dijete ne mora imati oba modela kod kuće jer nije izolirano od ostatka društva i itekako dobiva uvid u model koji doma nije prisutan.
    dijete ima pravo na sigurnost, ljubav, toplinu, brigu itd. i mora se osigurati da to i dobije. sad da li je to u homo, hetero, baka i tetka, stric i ujak, dida i tetka... okružju nije bitno. problem nije u homo roditeljima već u homofobnom društvu koje bi tu djecu i roditelje im osuđivalo i maltretiralo. normalni roditelji bilo koje seksualne orijentacije ne mogu negativno utjecati na razvoj djece. zato je potrebno mijenjati društvo, što nažalost ide puževim korakom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Oprostite, nije mi to usporedivo s radničkim pravima i pravom glasa.
    Nitko zbog gay parade
    neće promijeniti svoje mišljenje. Ta parada je sama sebi i onima koji je podržavaju cilj.
    Ljudi mijenjaju mišljenja zbog drugih stvari, ali zbog parade ne.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam, za mene je gay parada parada istospolnog seksa, ok, ako njih pitaš, u svrhu zadobivanja legitimnosti.
    Nije, to je borba da se prizna njihov spolni identitet, tj. da se zbog svoje spolne orijentacije ne moraju sramiti. Ovaj OK, itd. je sukus toga, a tvoje je doživljaj da paradiraju istospolni seks. Mislim, ono - ne seksaju se na gej paradi, nego hodaju. Ti ih vidiš da se seksaju (ono što zamišljaš nije bitno, mogao bi netko i kod hetero poljubca zamišljat više i prije je, prije je to vjerojatno bilo nepoćudno).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:50

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nitko zbog gay parade
    neće promijeniti svoje mišljenje. Ta parada je sama sebi i onima koji je podržavaju cilj.

To je apsolutno usporedivo i ljudi mijenjaju mišljenje zbog, uključivo, i parada - štrajk, parade, sve je to ista forma.

Ali, ljudi najviše promijene mišljenje kad si dozvole vidjeti drugačije (a ne boraviti u svijetu zamišljaja i svojim tvrdim stavom onemogućiti sebi da vidi drugačije - govorim to jer vjerojatno svako od nas u svom životu zna osobu koja je gej, samo što tvrdima to ta osoba neće reći, jer je "u svojoj rupi". Kao što i svako zna neplodni par - jednostavno, previše ih je, i to su statističke vjerojatnosti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:51

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    I ako je nešto diskriminirajuće onda je sigurno diskriminirajuće nekoga tko se izjasni da je Za to da se brak definira zajednicom muškarca i žene prejudicirano svrsta u nekoga tko je: za kamenovanje i pljuvanje gayeva, tko ne poštuje pripadnike LGBT zajednice kao osobe i tko im uskračuje ljudska prava.
    e sad, ja znam da bi i ti i dijana voljele da to nije tako.

ali jednostavno ne možeš onoj ani reći, - nedam ti pravo da ako tvoja partnerica nedajbože umre, da ti imaš pravo na obiteljsku mirovinu. i tvoja kćer. e, to ti nedam. al ću ti nositi vrećice s placa. i moja kćer će se igrati s tvojom.

druga stvar. ne možete poreći da su danas u hrvatskoj gej osobe meta predrasuda, zlostavljanja, kamenovanja (doslovnog), da su pljuvane. ne od vas, naravno. pa da zakon o istospolnim zajednicama uspije sva prava izjednačiti s pravima koje nam daje brak (što je vrlo teško, jer ima jako puno stvari koje zahtjevaju taj vjenčani list) , ja, koja smatram da su gej osobe u potpunosti jednako vrijedne, želim da imaju prava baš na građanski brak. ne na nekskvu zajednicu. nego na građanski brak, kao ja.

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene ljude od zlostavljanja.

uf, previše postova u ovoj raspravi, a premalo vremena

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nitko zbog gay parade
    Kako ne bi bilo usporedivo?
    Pogotovo sa demonstracijama za ženska prava, primjerice? Kome su one služile? Tko je zbog njih mijenjao mišljenje, kako i zašto?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

parada je prvi korak, onoga sto je prima rekla:
    u ormaru je guzva, puno nas je, ja izlazim.
    onda se netko ohrabri i ako je javna licnost kaze to (recimo jedan od najpoularnijh voditelja u austriji), ili ako je obican covjek, naprosto se odazove tvom pozivu na pice, veceru sto vec:
    i kaze, evo to je moj decko/cura.
    pa vi sjedite, jedete, pricate...
    i nakon nekog vremena oni vise nemaju ni rogove, ni repove, nisu cudnovati kljunasi. i otkrijes da su ti simpaticni ili nesimpaticne, ne zato jer se seksaju sa istospolnim partnerom, nego jer su duhoviti, dragi, pametni..itd. ili te nerviraju jer su aroganti, dosadni ili ovo il ono.
    ljudi su, naprosto ljudi.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene
    X.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    parada je prvi korak, onoga sto je prima rekla:
    u ormaru je guzva, puno nas je, ja izlazim.
    onda se netko ohrabri i ako je javna licnost kaze to (recimo jedan od najpoularnijh voditelja u austriji), ili ako je obican covjek, naprosto se odazove tvom pozivu na pice, veceru sto vec:
    i kaze, evo to je moj decko/cura.
    pa vi sjedite, jedete, pricate...
    i nakon nekog vremena oni vise nemaju ni rogove, ni repove, nisu cudnovati kljunasi. i otkrijes da su ti simpaticni ili nesimpaticne, ne zato jer se seksaju sa istospolnim partnerom, nego jer su duhoviti, dragi, pametni..itd. ili te nerviraju jer su aroganti, dosadni ili ovo il ono.
    ljudi su, naprosto ljudi.
    X. A to kako se seksaju, jel' isto kao ti ili drugačije, konačno i tebi postane nevažno, kao što je i njima, a prava su dobili.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 14:56

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e sad, ja znam da bi i ti i dijana voljele da to nije tako.

ali jednostavno ne možeš onoj ani reći, - nedam ti pravo da ako tvoja partnerica nedajbože umre, da ti imaš pravo na obiteljsku mirovinu. i tvoja kćer. e, to ti nedam. al ću ti nositi vrećice s placa. i moja kćer će se igrati s tvojom.

druga stvar. ne možete poreći da su danas u hrvatskoj gej osobe meta predrasuda, zlostavljanja, kamenovanja (doslovnog), da su pljuvane. ne od vas, naravno. pa da zakon o istospolnim zajednicama uspije sva prava izjednačiti s pravima koje nam daje brak (što je vrlo teško, jer ima jako puno stvari koje zahtjevaju taj vjenčani list) , ja, koja smatram da su gej osobe u potpunosti jednako vrijedne, želim da imaju prava baš na građanski brak. ne na nekskvu zajednicu. nego na građanski brak, kao ja.

i znam da zakon ne može automatski sam po sebi ukloniti predrasude, stereotipe. no, smatram da on djeluje kao najbolji učitelj, postavlja neke javne norme koje polako postaju svakodnevica, svakodnevni život. i time štite ugrožene ljude od zlostavljanja.

uf, previše postova u ovoj raspravi, a premalo vremena
    preskočila sam taj dio posta krojačice, ali potpisujem cvijetu. ne možeš reći da nekoga poštuješ i ne diskriminiraš, ali mu, eto, uskraćuješ određena prava koja ti imaš. jednostavno ne možeš. ili si pošten ili ***!
    Posljednje uređivanje od frka : 25.11.2013. at 14:58

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Nitko zbog gay parade
    Dijelom se i slažem s tobom znam nekoliko ljudi koji su promijenili mišljenje, ali ne radi parade, nego radi onog napada na paradu u Splitu prije 2ipo godine. Do tada su bili neutralni po tom pitanju, nisu imali nikakvo mišljenje o homoseksualcima, ali kad su vidili onaj barbarski napad puko im je film. Iduće godine ih vidila na paradi

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cvijeta, što se mene tiče, ja im dam i pravo na obiteljsku mirovinu (a šta nije to predviđeno i Zakonom o životnom partnerstvu, nije li?).

A ovaj drugi dio posta..ha, pa naravno da bih htjela da nema seljačina koji gađaju gejeve kamenjem, pljuju ili čak i komentiraju.

S druge strane, ne priželjkujem legalizaciju istospolnih brakova, protiv sam. No, ono što bi sigurno pomoglo, i što stoposto
    podržavam, su oštre kazne protiv nasilnika, i zatvorske i novčane.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    krojacica, mislim da mi ti sad vjerojatno mozes odgovoriti na pitanje, kako bi ti sad postupila u situaciji gledano iz tvoje pozicije.

ana ima dvoje djece. muz je umro. (rastali se) ona se zaljubila u visnju i poceli su zivjeti zajedno.
    sto cemo sad? ostaju li tu djeca zivjeti sa njih dvije?
    mozemo li mi asd toj djeci uskratiti oca?
    ili da uzmemo djecu i damo je hetro posvojiteljima / udomiteljima?
    Vjerojatno znaš da pored jednog (a kamoli dvoje) živih roditelja koji imaju roditeljska prava djeca nikako nejdu posvojitejima/udomiteljima.

I vjerojatno znaš da ova priča nema veze s onim što sam ja pitala, već skrećeš fokus s mog pitanja o djeci bez roditeljske skrbi, na koji neznaš odgovor.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ha, tangerina, ne vjerujem da je itko neutralan ni u čemu, samo o nečemu možda nije razmišljao.
    ti tvoji poznati su se mogli poistovjetiti i s masom onih koji nisu bili u paradi, ali nisu gađali ni pljuvali, pa
    su se odlučili za paradu. nisu oni bili "neutralni" niti prije, to ni ne postoji.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I uopće, sve više mislim da je katolička crkva stvarno opsjednuta seksom.
    Neki su se čak promaknuli i u prave seksualne eksperte.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrva...5/Default.aspx

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ajmo redom
    Hajdemo stvar pogledati iz ovog ugla: velika većina nas je (neki kraće, neki duže) imala i mamu i tatu, ili očuha i mamu, ili tatu i pomajku, ili
    djeda i baku, ili tetu i tetka, ili čak 2 oca i 2 majke,
    a sada neki od nas smatraju ispravnim da ona tamo neka druga djeca nemoraju imati mamu i tatu nego je bolje (ili jednako dobro) da imaju dvije mame ili dva tate.
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu? Nije li to licemjerno?
    kao prvo, tko to kaže da smo mi svi imali i majku i oca? u startu krivo pretpostavljaš.
    napravili nas jesu muškarac i žena, ali to nikako ne znači da su nam oni majka i otac.
    biti majka ili otac podrazumijeva širu kompetenciju od biološkog roditeljstva koje nije automatski kvalifikacija za biti normalna majka ili otac. onako, uobičajeno brižna, skrbna, normalna.
    to što je tebi uz tvoju majku i tvog oca, odnosno roditelje koji su te odgojili bilo dobro, ne znači da je svoj djeci na ovom svijetu uz njihove biološke roditelje dobro.
    mislim da nam je svima jasno što jednom djetetu treba da bi odraslo u zdravu osobu.
    zato ti se na taj dio posta nisam osvrnula jer nemam zašto, nije mi to fora jer sam to prerasla. naime, prije par godina sam razmišljala slično tako kako pišeš.
    dapače, razmišljam si nekidan kako bih svoju djecu bez 5 minuta razmišljanja dala gay nećaku, a hetero nećaku i njegovoj ženi bih zakonski unaprijed uskratila iti mogućnost da do toga dođe!
    je li da ne treba skakati pred rudo?
    eto vidiš, ni meni nije jasno čemu ovaj referendum? da se nečemu u budućnosti eventualno doskoči?
    ma daj, molim te, pričaš o ovome svemu (istina, fino i pristojno ) kao da gayevi najnormalnije žive na našim ulicama i samo im fali ta komponenta roditelsjtva, pa sad malo i to došlo na red.
    a inače, sve je civilizirano i ok. u nekoj dalekoj prošlosti smo ih gađali kamenjem i cipelarili.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

aha, ovdje preciziraš kome je pitanje postavljeno:
    Možemo li mi, koji smo imali oca i majku uskratiti to pravo nekom drugom djetetu?
    svejedno. kao da se pita samo nas, a druge koji nisu odrastali uz oca i majku, njih se ne pita.
    osim toga, nisam fulala niti ako se pita samo nas, "uzvišene": puno nas je odraslo u nenormalnim uvjetima uz naše očeve i majke.
    ali neka je spolna zastupljenost fifti-fifti, to je važno!

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

ha, tangerina, ne vjerujem da je itko neutralan ni u čemu, samo o nečemu možda nije razmišljao.
    ti tvoji poznati su se mogli poistovjetiti i s masom onih koji nisu bili u paradi, ali nisu gađali ni pljuvali, pa
    su se odlučili za paradu. nisu oni bili "neutralni" niti prije, to ni ne postoji.
    Pa možda stvarno prije nisu o tome ni razmišljali. Možda stvarno ne znaju koje sve zakonske zapreke stoje pred homo

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko što kaže i u pozivu na koncert TBF-a "samo ja znam koja je moja obitelj". A isto bi se onda moglo pitati sve koji se rastavljaju itd. Npr., za ženu ili muškarca koji planiraju razvod, mogao bi netko pitati (ako su iz obitelji koja se nije rastavila) "odakle tebi pravo da se rastaješ i uskraćuješ". To se prilično obilo o glavu, ako se dobro sjećam, Kosorici prilikom MPO-a. A Petir isto... odakle joj pravo da ne rodi djecu i uskrati svoju nerođenu djecu majke. Ako idemo do montipajtonovskog apsurda. To je faličan argument. Isti kao i "ćaća"/geni argument.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 15:29

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    Pa možda stvarno prije nisu o tome ni razmišljali. Možda stvarno ne znaju koje sve zakonske zapreke stoje pred homo
    Slučajno sam poslala prerano.
    Dakle, parade i služe da se pokaže koliko nas ima, s kojim se problemima borimo sl. A ne pokazati svijetu tko se s kim i kako seksa.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno znaš da pored jednog (a kamoli dvoje) živih roditelja koji imaju roditeljska prava djeca nikako nejdu posvojitejima/udomiteljima.

I vjerojatno znaš da ova priča nema veze s onim što sam ja pitala, već skrećeš fokus s mog pitanja o djeci bez roditeljske skrbi, na koji neznaš odgovor.
    ja nisam pitala kamo oni idu.
    pitala sam tebe, posto smatras da djetetu ne smijmo uskratiti majku i oca, da li smatras da je u redu da ta djeca zive sa dvije majke/zene, jer im bioloska majka ana svojom odlukom da zivi sa zenom visnjom, a ne sa novim muskarcem perom (recimo da je bioloski otac umro) "uskracuje" musku osobu kao drugog roditelja.
    dakle ne pitam za zakone, pitam za tvoje misljenje.
    u smislu:
    da li ti mislis da bi to ana trebala smjeti napraviti.

pa ako mislis da bi ana to smjela napraviti, zasto onda neki recimo homo par koji odgovara svim kriterijima posvojenja, ne bi trebao smijeti dati zahtjev za posvojenjem?

zatim:
    ako neki homo par potpise kod javnog biljeznika da nema namjeru imati/posvojiti djecu, da li onda smiju uci u bracnu zajednicu?

ja oprosti, iz tvog posta nisam razumijela sto si pitala, pa ako moze ponovi pitanje.

sto se tice djece bez roditeljske skrbi, ne znam od kud zakljucujes, da ja ne znam odgovor. ako je pitanje sto s njima, evo odgovora:
    po mom misljenju djeci bez roditeljske skrbi, treba sto prije omoguciti posvojenje najadekvatnije obitelji, ukljucujuci i istospolne obitelji.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

krojacica u tom nizu na pocetku posta, vidim sad, nabrojala i tetku i tetka, sve onako u xy paru, ali nikako da se omakne, samo majku, ili samo oca.
    ja nekako kad se osvrnem ne poznam nikog odralsog kod tetke i tetka, ali dosta njih, odraslo samo sa majkom, i dvoje odraslih samo sa tatom. (bioloske mame i tate dali petama vjetra)

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ina33 može se lobirati i konstruktivno... ja to ne vidim... ja samo vidim kako ti one koji su ZA osuđuješ a njih optužuješ za isto?

Ismijavate se Crkvi, vjeri, Katolicima, njihovom poimanju braka, života, sexa načina života itd. je isto diskriminacija kako je i njihova kada to rade gay osobama?

Osoba koja diskriminira i ismijava tuđi način života poput vjerničkog (vjerska diskriminacija), osporava im pravo na isti a s druge strane traži prva za gay zajednicu može se nazvati samo licemjerom.

Kako gay osobe imaju pravo tražiti svoja prava kao manjina, tako i ostatak naroda ove države može tražiti ista prava kao većina ili misliš da se prava odnose samo na određene skupine ljudi? Nije li bit referenduma i demokracije volja većine naroda (naravno ne na štetu drugih)
    ?
    znam, znam da nećete vjerovati da iako nemam praktične spone s Crkvom da potpisujem ovaj boldani dio.

krajnje je licemjerno (govorim za bilo koga) predstavljat se kao netko tko poštuje različitosti,a s druge strane svog sugovornika koji ne razmišlja na isti način "pokopat u zemlju" jer ima RAZLIČITO mišljenje.Cure, ovo stvarno postaje fuj.

Ja sam prva za to da se svi poštujemo, da budemo tolerantni,al ovo je sad stvarno prevršilo sve mjere.
    I što je najgore od svega, samo ćete iza ovog posta nastavit i to još žešće, još okrutnije, vjerujem da će zbog ovakvih tvrdih stavova mnogi promijenit mišljenje.

Šta je toliki problem da se ne možemo svi poštivati? netko misli jedno, netko misli drugo, pa jel ga zato treba pravit blesavim, do unedogled uvjeravat i proglašavat jedni druge primitivcima ili pokvarenjacima ?! meni je to tako tužno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Šta je toliki problem da se ne možemo svi poštivati? netko misli jedno, netko misli drugo, pa jel ga zato treba pravit blesavim, do unedogled uvjeravat i proglašavat jedni druge primitivcima ili pokvarenjacima ?! meni je to tako tužno.
    Kako bi tebi bilo, da npr. trebaš zamrzavanje embrija, a da ti netko kaže "Dobro, znam ja tvoje mišljenje, ali ja uistinu smatram i zalažem se da to bude zakonski zabranjeno, pritom ne mislim ništa loše o tebi. Ako se na to naljutiš, to mi je jako tužno?".

Ne znam kako ti drugačije razložiti.

Of kors da ti imaš pravo na svoje mišljenje i emocije, kao i npr. hipotetska osoba koja ide na MPO, a njen joj prijatelj kaže, ma znam da to tebi treba, ali sori, ja stvarno nisam za zamrzavanje djece i nemoj se zato ljutiti. A ti tome drugome ne braniš ništa, samo bi da se tebi zakonski omogući da to možeš u RH obaviti.

Pritom se vi super poštujete i sve 5, samo ovaj kome MPO treba, eto, to ne može napraviti u RH, ako mu treba zamrzavanje.

Ista su priča prava gaj osoba na vidljivost, po meni.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 15:55

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ovo sam napisala jer mislim da ste razapeli dijanu i krojačicu samo zato što imaju drugačije mišljenje različito od vašeg (očito nemaju ni PRAVO na mišljenje).

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

lili, kajjaznam, ne mislim da su me razapeli. one prije cure što su bile za mislim da jesu razapeli,
    ali ja se baš i ne dam lako razapeti.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Kako bi tebi bilo, da npr. trebaš zamrzavanje embrija, a da ti netko kaže "Dobro, znam ja tvoje mišljenje, ali ja uistinu smatram i zalažem se da to bude zakonski zabranjeno, pritom ne mislim ništa loše o tebi. Ako se na to naljutiš, to mi je jako tužno?".

Ne znam kako ti drugačije razložiti.

Of kors da ti imaš pravo na svoje mišljenje i emocije, kao i npr. hipotetska osoba koja ide na MPO, a njen joj prijatelj kaže, ma znam da to tebi treba, ali sori, ja stvarno nisam za zamrzavanje djece i nemoj se zato ljutiti. A ti tome drugome ne braniš ništa, samo bi da se tebi zakonski omogući da to možeš u RH obaviti.

Pritom se vi super poštujete i sve 5, samo ovaj kome MPO treba, eto, to ne može napraviti u RH, ako mu treba zamrzavanje.

Ista su priča prava gaj osoba na vidljivost, po meni.
    ina33, thanx za pojašnjenje, al meni ovo nema veze jedno s drugim. Apsolutno nikakve.kao u prvom Mojcinom postu krenula od različitosti jer je jedina nosila naočale pa stigla do gejeva

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Svi imaju pravo na različita mišljenja, kao i oko MPO, što se mene tiče može bit 5 mlijuna mišljenja. Ali, čim to ulazi u zakon ekstremno mi je bitno. Ko što mi je i bilo bitno što u MPO-u piše u zakonu, a bilo mi je indiferentno što o tome misli ko god. I razapinjanje je zapravo ovo što ulazi u zakon, a mišljenja su... mišljenja.

Tako vjerojatno misle i ovi u čijim se gradovima održava pride da homoseksualci njih napadaju, a ne obrnuto.

Stranica 9 od 26 PrviPrvi ... 789101119 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •