Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.

Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?

Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.

Fatalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.

Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.

Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...

kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.

Što zapravo ovime tvrdiš?

laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.

Pa naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
    Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
    To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?

Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.

Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?
    Šta me pitaš zuska, slažem li se ja s tim tekstom u Poslanici Rimljanima (i gdje je to, daj linkaj please ako imaš)? Ne slažem se, kao i sa masu drugih stvari u Bibliji.

Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.

F
    atalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.
    I komunizam je tvrdio da je progresivan, a da je kapitalizam reakcionarna. To je tvoj dojam da je fatalizam to što sam napisala, ništa objektivno.

Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.

Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...

kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
    Što zapravo ovime tvrdiš?
    Ne tvrdim ništa, kažem da pa što ima veze što je Crkva odbila mnoge vjernike kad je to ionako jedna pokvarena organizacija. Ali vi koji ste slobodoumni, pravični, tolerantni itd. kad agresivnom retorikom odbijate neodlučne ljude. Kako to kad ste toliko bolji od Crkve?

laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.

P
    a naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
    Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
    To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.
    Stvarnost te demantira, jer prema tome što pišeš, to nije put u fašizam, nego već živiš u fašizmu, ne samo ti u hr, nego i oni u VB, Njemačkoj, Austriji, nastavi niz, dug je.

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?

Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?
    Slušam danima kako je hr fašistička zemlja jer je brak definiran kao m+ž, i to se želi staviti u Ustav. A 196 drugih zemalja, pa i
    zapadne zemlje nisu fašističke ?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 26.11.2013. at 12:06

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Slušam danima kako je hr fašistička zemlja jer je brak definiran kao m+ž, i to se želi staviti u Ustav. A 196 drugih zemalja, pa i
    zapadne zemlje nisu fašističke ?
    Taj dio da - duboko je diskriminatoran. I ja sam uvjerena, tj. bar se ufam i nadam, da će prestati biti, kao što je godine xy xy zemalja isto sprječavalo ženama glasovanje, pa sad više to ne rade (eto... izgleda da se to nije održalo, izgleda da je ubijanje jedina "vrijednost" koja se zadržala do danas), i kao što bi se Watson i Creek, izumitelji DNA, danas debelo zasramili i ne bi mogli braniti svoje teze kako su Crnci gluplja rasa, dokazano.

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je ovaj citirani tekst Vesne Alaburić baš pun dobrih i logičnih argumenata, ali nažalost ne vjerujem da dopire do ikoga tko je tako gorljivo protiv svega što ima veze sa homoseksualcima. Inače je duži, neznam ako ste čitale, ali i ovo je dovoljno. Možda se to već spomenule, nisam sve čitala pa se unaprijed ispričavam.

Hrvatski pravni sustav izrijekom poznaje tri oblika životnog zajedništva - bračnu heteroseksualnu zajednicu, izvanbračnu heteroseksualnu zajednicu i istospolnu zajednicu. S ustavno-pravnog aspekta, trenutno su sva ta tri oblika zajedništva izjednačena, ni jedan od njih ne uživa nikakav poseban ustavno-pravni status ili zaštitu i prepušteni su zakonskoj regulativi.

Referendumska inicijativa smjera, međutim, da jedan određeni oblik životnog zajedništva, brak, i to isključivo u njegovoj heteroseksualnoj varijanti, dobije poseban ustavno-pravni status time što bi bio definiran Ustavom. Tako bi samo jedan od tri danas pravno priznata oblika životnog zajedništva bio uzdignut na najvišu, ustavnu razinu.
    Povlašteni ustavnopravni status jednog od tri danas pravno priznata oblika životnog zajedništva, kao temelja obitelji, nema nikakvog objektivnog, logičkog opravdanja.

Već i pukom definicijom samo jednog oblika životnog zajedništva u ustavnoj odredbi o obitelji, druge životne zajednice dva ljudska bića (izvanbračne, istospolne/istorodne) i na njima utemeljene obitelji bivaju diskriminirane. Kako je samorazumljivo da svaka odredba, da ne kažem svaka riječ, Ustava proizvodi brojne učinke, kako pravne, tako i socijalne, ekonomske, političke, kulturološke, psihološke pa i moralne, jasno je da bi time heteroseksualni brak i na njemu utemeljena obitelj uživali posebnu ustavnopravnu zaštitu, a time i povlašteni status u odnosu na druga dva danas pravno priznata oblika životnog zajedništva i druge obitelji.

A to bi objektivno, neovisno o namjerama inicijatora referenduma, neizbježno proizvodilo brojne diskriminirajuće učinke (pravne, ekonomske, socijalne, psihološke, moralne) na osobe koje žive u druga dva danas priznata oblika životnog zajedništva i druge obitelji. Posebice na djecu, što je u izravnoj suprotnosti s člankom 14 Ustava koji svakome jamči prava i slobode neovisno u njegovoj rasi, spolu, vjeri … ili drugim osobinama, u što zasigurno spada i seksualna orijentacija, odnosno rodna pripadnost ili bračni/izvanbračni status njihovih roditelja i/ili roditeljevih životnih partnera.

Ovo korištenje biblijskih redaka kako kome i kad paše mi je već toliko dosadno, ponavljajuće, licemjerno i neznam više kako bi se izrazila, najbolje fuj!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •