Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.
Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?
Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.
Fatalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.
Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.
Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...
kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
Što zapravo ovime tvrdiš?
laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.
Pa naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.
Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?
Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?