Stranica 11 od 26 PrviPrvi ... 91011121321 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 501 do 550 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dijana, ja nebih sve potpisnike zahtjeva za referendum strpala u zatvor i mislim da si dobro razumjela što sam htjela reći. otvorenu mržnju i nasilje u ovom društvu na određeni način (što je apsurd, naravno), smatram manje opasnim od ove u "uvijeknasmiješenoliceMarkić" upakirane netrpeljivosti. zašto - zato što će na ovu prvu društvo reagirati, uslijedit će sankcije i bacaču kamena (za sada) ne pada na pamet da u Ustav unesemo odredbu da se gađanje pedera kamenjem smatra jednom od temeljnih vrijednosti našeg pravnog poretka.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji
    je žestoko osuđuje.
    Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa
    ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.

Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.

kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
    Vi ste bolji od toga.

laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak
    još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak.
    Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 26.11.2013. at 09:54

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak
    još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak.
    Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?
    Hoćemo, kako ne, pa znaš da je u pripremi realizacija kolonije na Marsu. Majko moja, kao da dijete iz nižih osnovne piše.

lavko avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kako ne mogu sudjelovati u ovakvim raspravama hladne glave i previše me emocionalno iskasape, samo želim reći PROTIV uvijek i zauvijek.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Reny123, Obiteljski zakon u svojim dijelovima koji se tiču posvojenja zaista izrijekom ne spominje da ljudi s baš određenim zdravstvenim "felerom" ne mogu biti kandidati za posvojitelje, ali u stvarnosti moraš priložiti liječničku potvrdu da ne boluješ od težih i kroničnih bolesti. Imali smo i ovdje na forumu primjere kad su timovi u CZSS odbijali osobe s multiplom sklerozom u dugogodišnjem mirovanju, muževe s jednom davno dijagnosticiranim PTSP-om, a koji sada izvrsno funkcioniraju u svakodnevnici, čak i njihovi psihijatri jamče da su dobro itd. Uopće mi, zato, nije teško povjerovati da su odbili i gluhu osobu. Odbiju i osobe koje psiho-test prokaže kao imalo nestabilne, možda i invalide u kolicima, tko zna, ovisi o procjeni tima.
    To je, nažalost, tako, gleda se najbolji interes djeteta. Je li to diskriminacija prema posvojitelju? Jest. Da je puno djece koja se mogu posvojiti, a malo potencijalnih posvojitelja, vjerojatno toga ne bi bilo.
    Ooooo da, imala bih ja tu materijala za pisanje, ali bi bilo totalno OT. Kad doživiš da ti nedaju posvojiti jer imašš neku dg, a sve naznake ide tebi u prilog, onda se nađeš u koži svake diskriminirane osobe i ludiš zbog toga jer zakonski možeš svašta ali ti pojedinci to ne dozvoljavaju! Ako nekog zanima upravo to kako sam to i zašto napisala odgovaram na pp.
    Upravo se to sad događa homo parovima, neovisno o djetetu koje bi mooožda jednom živjelo s njima. Nitko se nije zapitao da li SVI homo parovi i žele posvojiti? Što je s onima koji to ne žele? Sinoć, gledajući emisiju u kojoj je Markić gostovala, očit je bio dojam da je sve ono što ona zagovara ispravno, a sve druge pravne i dokazane teze totatno ništavne.
    Evo još malo o njoj http://danas.net.hr/hrvatska/markic-...oja-proizvodi-kontracepcijske-pilule
    http://danas.net.hr/hrvatska/pogleda...-zeljka-markic
    Sad je moje pitanje za sve koje su u MPO svijetu (bilo IVF, ICSI ili pak oni koji traže pomoć donora) da li je ta inicijativa pro ili kontra obitelji?!

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Teta Eta avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kako ta njena firma ispituje lijekove? Na ljudskim zamorcima? Jel to moralno i u skladu sa njenom vjerom ili je samo lova (velika) u pitanju?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I njena jučerašnja izjava...homoseksualci se ne rađaju takvi,njih stvori okruženje i civilno društvo...
    Zato pazite ljudi kud se krečete,da se ne zarazite slučajno

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jedan od članova šire obitelji je super riješio osobnu nedoumicu za-protiv. U obje strane je pokušao biti paranoičan do kraja, i kad je tako postavio stvar kaže da mu se jezičak na vagi debelo nagnuo na protiv.

Nije nekad loše potjerati stvar u ekstrem (u svojoj glavi, naravno), slika se raščisti.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.
    ima i u Bibliji redaka koji podržavaju ropstvo. i još svaštanešto.
    i koliko znam, ne osuđuje direktno homoseksualnost, već nasilje, silovanja i razvratnost, bilo homo ili hetero.

Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati.
    Isus je rekao "ljubi bližnjega svoga". niti jednu riječ o gayjevima nije rekao. zaštitio je one koje su osuđivali. spriječio je kamenovanje, a kako je valjda svima jasno, Biblija prenosi prije svega simbolične poruke i to kamenovanje se ne odnosi (isključivo) na ono fizičko. meni dosta.

kadauna, ja se slažem da je Crkva svojom politikom oko mpo odbila mnoge vjernike, ali Crkva je ionako jedna pokvarena, loša i korumpirana organizacija, zar ne.
    Vi ste bolji od toga.

laumi, raznorazni takvi članci (člancima u kojima se tvrdi da će društvo maltene propasti ako gejevima dopustimo brak i posvajanje), baš ne vrište na naslovnicama najčitanijih dnevnih novina i portala, tu su članci koji su ljude koji će biti za, proglasilii maltene nacistima.

ovako se razgovara kada argumenata - nema.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj lavko prvotno napisa Vidi poruku
    Kako ne mogu sudjelovati u ovakvim raspravama hladne glave i previše me emocionalno iskasape, samo želim reći PROTIV uvijek i zauvijek.
    X

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje.

Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?

Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.

Fatalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.

Što se tiče agresivne retorike, ja izdvojim i citiram baš agresivan dio posta jedne forumašice, a vi me pitate da gdje ja to vidim agresivnost.

Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...

Što zapravo ovime tvrdiš?

Pa naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
    Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
    To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?

Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

evo link na članak u kojem je intervjuirana i naša predstavnica neplodnih:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/p...ag/713336.aspx

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

i koliko znam, ne osuđuje direktno homoseksualnost, već nasilje, silovanja i razvratnost, bilo homo ili hetero.
    frka, kako ti to ne znaš:

"Ne lijegaj s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota" (
    Lev 18,22); "Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih" (Lev 20,13).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sad nam je jasno što nam je činiti: smaknimo ih

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Lev 18,22); "Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo. Neka se smaknu i krv njihova neka padne na njih" (Lev 20,13).
    automatski sam otišla na sodomu i gomoru na koju se svi pozivaju - tamo, kako su mi objasnili, osuđuje razvratnost i silovanja. koga god i od koga god. pozivanje na SZ je stvarno opasno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Imaš li kćer, Dijana?

"Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi." Knjiga izlaska

Ponašaš li se prema svojoj djeci po ovim uputama:

"Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom, da se na koncu u njemu obraduje." Knjiga Sirahova

"Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih. Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi rebra mu rebra dok je malen, da ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko." Knjiga Sirahova

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zapravo, Dijana, kako odlučuješ kad slijediti Bibliju, a kad ne?

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

"Kad čovjek proda svoju kćer za ropkinju, neka se ona ne oslobađa kao i muški robovi." Knjiga izlaska

Ponašaš li se prema svojoj djeci po ovim uputama:

"Tko ljubi sina svog, često ga bije šibom, da se na koncu u njemu obraduje." Knjiga Sirahova

"Ne daj mu slobode u mladosti i ne praštaj mu pogrešaka njegovih. Savij mu šiju dok je mlad i nagnječi rebra mu rebra dok je malen, da ne bude buntovan i neposlušan i ne ožalosti te duboko." Knjiga Sirahova
    Sreća u nesreći pa ne čitam nikakve Svete knjige

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Nisam mislila ništa komentirati ali ovo moram komentirate citate iz starog dijela biblije gdje je vrijedio zakon zub za zub ,oko za oko,po isusovIm dolaskom taj zakon se briše jer Isus propovjeda ljubav a koje bez grijeha neka prvi kamen baci.Zato ko smo mi da ikome sudimo,svatko neka čini prema svojoj savjesti i neka odgovara za svoja dijela ,mene je Isus naućio da ljubim bližnjeg svog ma kakav on bio .Ja glasam PROTIV.

baka avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ovdje je kao u Saboru, pa da i ja nešto rećem.
    Nobelovka Alice Munro napisala je pripovijetku "Lice". Dječak je rođen sa "crvenim vjetrom" na pola lica. Otac ga je ignorirao, majka previše zaštićivala i branila od okoline i života. Na imanju gdje su živjeli družio se i igrao s vršnjakinjom. U svojoj djetinjoj iskrenosti ona je jednom pofarbala pola svojeg lica u crveno da bude slična prijatelju. Roditelji su to protumačili kao da mu se ruga i razdvojili ih. Dalje proćitajte pripovijetku do kraja sami, jer je baš poučno. Govori o različitosti poimanja iste stvarnosti.
    Vi ste tu mlade, na trećini života od prilike, neke od vas toliko ste propatile služeći svojim željama, a opet kroz bol i patnju kao da ništa naučile niste. "Riječi, puste riječi, komad ljubomore u zraku".
    U mojoj obitelji ne propitujemo, ali znamo da ćemo glasati i za i protiv. Meni je bolno što nam referendumi, štrajkovi i parade kradu vrijeme i novac, a time i život.
    Posljednje uređivanje od baka : 26.11.2013. at 10:51

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jo1974 prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam mislila ništa komentirati ali ovo moram komentirate citate iz starog dijela biblije gdje je vrijedio zakon zub za zub ,oko za oko,po isusovIm dolaskom taj zakon se briše jer Isus propovjeda ljubav a koje bez grijeha neka prvi kamen baci.Zato ko smo mi da ikome sudimo,svatko neka čini prema svojoj savjesti i neka odgovara za svoja dijela ,mene je Isus naućio da ljubim bližnjeg svog ma kakav on bio .Ja glasam PROTIV.
    Jo1974, meni je jasno ovo što si napisala, ali Dijana je ta koja je u više navrata na ovoj temi spomenula Stari zavjet, a i citat o homoseksualcima je iz Levitskog zakonika (Stari zavjet) pa kad se već rasprava vodi na tom teritoriju, sa zadovoljstvom ju prihvaćam jer je to po Dijanu i sve koji se pozivaju na SZ unaprijed izgubljena bitka.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da podsjetim, prije nego mi se počne imputirati da želim smaknuti sve homoseksualce (ili mi se već imputira?), zuska je počela s Isusom, na što sam se ja nadovezala s Biblijom,
    "Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje."
    onda
    je frka saznala nešto što nije znala i ode to u kupus.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://civilka.wordpress.com/2013/11/26/protiv/

izdvajam:
    "Svima koji u nedjelju na referendumu u ime neke navodne nedodirljive katoličke hetero obitelji budu zaokružili ZA, moraju znati da je to samo početak. Da otvaraju prečicu za povratak fašizma. Svi koji ne budu ni izašli, bit će suodgovorni za eskalaciju diskriminacije. U ovoj zemlji nikada više ne bi se smjelo čuti da je netko iz ovih ili onih razloga manje vrijedan. A da takav stav mržnje uđe napismeno u Ustav, to je najodurnija institucionalna prečica za povampirenje fašističkog terora."

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Da podsjetim, prije nego mi se počne imputirati da želim smaknuti sve homoseksualce (ili mi se već imputira?), zuska je počela s Isusom, na što sam se ja nadovezala s Biblijom,
    "Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje."
    onda
    Dijana, bi li ti bio problem odgovoriti na onih nekoliko pitanja iz postova 512, 517 i 518? Mislim da sam ih pristojno postavila, a stvarno me zanimaju tvoji odgovori.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Biblija osuđuje mnogo toga, ali pri tom podržava ropstvo, diskriminaciju žena, prinošenje ljudskih žrtava, fizičko kažnjavanje djece. Da li i ti to sve podržavaš? Također, u Poslanici Rimljanima piše i kako homoseksualci zaslužuju smrt. Kako se određuješ prema tome?
    Šta me pitaš zuska, slažem li se ja s tim tekstom u Poslanici Rimljanima (i gdje je to, daj linkaj please ako imaš)? Ne slažem se, kao i sa masu drugih stvari u Bibliji.

Što bi Isus rekao stvarno je deplasirano špekulirati. Već sam pisala, ja vjerujem u Boga, pa ako me ima stići kazna zbog mog mišljenja, neka stigne.

F
    atalizam nikad nije pokretao svijet, već je uvijek bio na strani reakcionarnih snaga, a i pokriće za brojne zločine. Mnogi su stvarno vjerovali da ih vodi Božja ruka dok su spaljivali vještice, kamenovali prestupnike itd.... da ne budem prebrutalna.
    I komunizam je tvrdio da je progresivan, a da je kapitalizam reakcionarna. To je tvoj dojam da je fatalizam to što sam napisala, ništa objektivno.

Ovdje se raspravljamo, razmjenjujemo mišljenja. Ne kamenujemo, ne udaramo, ne prijetimo, ne poduzimamo inicijative da se onima koji misle ili žive drugačije to zabrani ili onemogući...

Što zapravo ovime tvrdiš?
    Ne tvrdim ništa, kažem da pa što ima veze što je Crkva odbila mnoge vjernike kad je to ionako jedna pokvarena organizacija. Ali vi koji ste slobodoumni, pravični, tolerantni itd. kad agresivnom retorikom odbijate neodlučne ljude. Kako to kad ste toliko bolji od Crkve?

P
    a naravno, nisu sve ideje jednako civilizirane i jednako vrijedne. Misliš li da ideja "svi su ljudi rođeni jednaki" i "neki su jednakiji od drugih" imaju ista prava?
    Dopuste li se brakovi homoseskualnim osobama, svijetu se neće dogoditi ama baš ništa. Ali ako im se onemogućava da žive dostojanstveno i jednako poput drugih, ako pristajemo na to da su neki ljudi manje vrijedni (zbog drugačije seksualnosti. ili boje kože. ili krive nacije/vjere itd.), onda to jest put u fašizam.
    To ti možda nije ugodno čuti, ali to je naprosto tako.
    Stvarnost te demantira, jer prema tome što pišeš, to nije put u fašizam, nego već živiš u fašizmu, ne samo ti u hr, nego i oni u VB, Njemačkoj, Austriji, nastavi niz, dug je.

Pa opet pitam, kako vam se da živjeti u ovom homofobnom svijetu, u kojem je samo 15 od 196 zemalja dopustilo istospolne brakove. Istospolni brak još nije niti međunarodno priznat kao "pravo". Ne pomaže niti da odete nešto zapadnije, Slovenija je na referendumu odbila istospolni brak. Pa ni do Austrije, ni do Njemačke.. Hoćete se odseliti svi iz zapadnih zemalja jer živite u takvom diskriminatorskom društvu?

Kakav ti je ovo argument, ti se sprdaš ili što? U brojnim zemljama svijeta žene još nemaju pravo glasa, u Europi je to bio slučaj do 70-tih godina. Po tebi, žene su se/bi se trebali odseliti iz tih zemalja? Ili šutjeti o diskriminaciji i živjeti kako im je "bog dao"?
    Slušam danima kako je hr fašistička zemlja jer je brak definiran kao m+ž, i to se želi staviti u Ustav. A 196 drugih zemalja, pa i
    zapadne zemlje nisu fašističke ?
    Posljednje uređivanje od Dijana : 26.11.2013. at 12:06

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Sad nam je jasno što nam je činiti: smaknimo ih

Pa kako to, zar nije vrijednost Biblije "ne ubij", malo mi je to kontradiktorno? Zar Biblija uistinu propovijeda ubijanje drugih kao OK (sori, nisam stručnjak za to područje)? Mislim, ako se Biblija poziva za ubijanje, pa onda mi apsolutno nije relevantna ni za što, ako sankcionira ubijanje. I mislim da uopće ne bi trebali gledat što piše u Poslanici ovoj ili onoj, ako govori o ubijanju.

Ili je to starohrvatski oblik "neka se izmaknu/odsele", nešto slično kao što je i Židovima u Americi bilo u II. svjetskom OK, mislim ono, problem je bio samo ovima koji su ostali u Evropi, nisu se na vrijeme "izmakli". Naravno da govorim ironično - ove koji se sami ne izmaknu, te smaknu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2013. at 12:07

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slušam danima kako je hr fašistička zemlja jer je brak definiran kao m+ž, i to se želi staviti u Ustav. A 196 drugih zemalja, pa i
    zapadne zemlje nisu fašističke ?
    Taj dio da - duboko je diskriminatoran. I ja sam uvjerena, tj. bar se ufam i nadam, da će prestati biti, kao što je godine xy xy zemalja isto sprječavalo ženama glasovanje, pa sad više to ne rade (eto... izgleda da se to nije održalo, izgleda da je ubijanje jedina "vrijednost" koja se zadržala do danas), i kao što bi se Watson i Creek, izumitelji DNA, danas debelo zasramili i ne bi mogli braniti svoje teze kako su Crnci gluplja rasa, dokazano.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Duboko diskriminatoran, veliš?

Jel ti to jednako zvuči kao:

A da takav stav mržnje uđe napismeno u Ustav, to je najodurnija institucionalna prečica za povampirenje fašističkog terora."

A sigurna sam da bi ti ovakvu izjavu potpisala.

U Obiteljskom zakonu ta odredba je ono, ništa, a u Ustavu je ono gore napisano. Ma nemojte..
    Posljednje uređivanje od Dijana : 26.11.2013. at 12:13

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni je ovaj citirani tekst Vesne Alaburić baš pun dobrih i logičnih argumenata, ali nažalost ne vjerujem da dopire do ikoga tko je tako gorljivo protiv svega što ima veze sa homoseksualcima. Inače je duži, neznam ako ste čitale, ali i ovo je dovoljno. Možda se to već spomenule, nisam sve čitala pa se unaprijed ispričavam.

Hrvatski pravni sustav izrijekom poznaje tri oblika životnog zajedništva - bračnu heteroseksualnu zajednicu, izvanbračnu heteroseksualnu zajednicu i istospolnu zajednicu. S ustavno-pravnog aspekta, trenutno su sva ta tri oblika zajedništva izjednačena, ni jedan od njih ne uživa nikakav poseban ustavno-pravni status ili zaštitu i prepušteni su zakonskoj regulativi.

Referendumska inicijativa smjera, međutim, da jedan određeni oblik životnog zajedništva, brak, i to isključivo u njegovoj heteroseksualnoj varijanti, dobije poseban ustavno-pravni status time što bi bio definiran Ustavom. Tako bi samo jedan od tri danas pravno priznata oblika životnog zajedništva bio uzdignut na najvišu, ustavnu razinu.
    Povlašteni ustavnopravni status jednog od tri danas pravno priznata oblika životnog zajedništva, kao temelja obitelji, nema nikakvog objektivnog, logičkog opravdanja.

Već i pukom definicijom samo jednog oblika životnog zajedništva u ustavnoj odredbi o obitelji, druge životne zajednice dva ljudska bića (izvanbračne, istospolne/istorodne) i na njima utemeljene obitelji bivaju diskriminirane. Kako je samorazumljivo da svaka odredba, da ne kažem svaka riječ, Ustava proizvodi brojne učinke, kako pravne, tako i socijalne, ekonomske, političke, kulturološke, psihološke pa i moralne, jasno je da bi time heteroseksualni brak i na njemu utemeljena obitelj uživali posebnu ustavnopravnu zaštitu, a time i povlašteni status u odnosu na druga dva danas pravno priznata oblika životnog zajedništva i druge obitelji.

A to bi objektivno, neovisno o namjerama inicijatora referenduma, neizbježno proizvodilo brojne diskriminirajuće učinke (pravne, ekonomske, socijalne, psihološke, moralne) na osobe koje žive u druga dva danas priznata oblika životnog zajedništva i druge obitelji. Posebice na djecu, što je u izravnoj suprotnosti s člankom 14 Ustava koji svakome jamči prava i slobode neovisno u njegovoj rasi, spolu, vjeri … ili drugim osobinama, u što zasigurno spada i seksualna orijentacija, odnosno rodna pripadnost ili bračni/izvanbračni status njihovih roditelja i/ili roditeljevih životnih partnera.

Ovo korištenje biblijskih redaka kako kome i kad paše mi je već toliko dosadno, ponavljajuće, licemjerno i neznam više kako bi se izrazila, najbolje fuj!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Što mi zvuči kao što, što ti je "to". Ne razumijem te. Da, to je korak do fašizma, i oko toga treba uvijek bit atento. I stvarno ne razumijem kako možeš linkati link da se homoseksualci ubiju iz Biblije... fakt mi nije jasno, ono... ja bi možda to i prešutila. Kako to ti povezuješ i tumačiš ono sama za sebe, ne kužim. A piše... crno na bijelo da je OK ubijati neke, ako je citat točan?

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

onda
    Uopće ti ništa ne imputiram. Otvoreno ti kažem da mi je grozno da se pozivaš na retke u kojima se propisuje smaknuće homoseksualaca. Citirala si ih sama, da dokažeš da Biblija osuđuje homoseksualnost. Kužim, opće kulture radi. Evo, pokazala si nam, Stari zavjet osuđuje, ne samo "grijeh", nego i osobe, i to na smrt. Sad, ako je tebi to sve skupa malo nezgodno ispalo, to sama sa sobom riješi.

anasti avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Mene ovdje ne zanimaju druge 'fašističke' zemlje, nego moja 'fašistička' zemlja u kojoj živimo ja i moja obitelj, i jednom obitelj moje djece.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ina, pa maloprije sam objasnila zašto sam citirala, pogledaj malo.

Za ovo drugo, hoću reći kako je izjava "Duboko diskriminatoran" vrrrrlo benigna u usporedbi s A da takav stav mržnje uđe napismeno u Ustav, to je najodurnija institucionalna prečica za povampirenje fašističkog terora."

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uopće ti ništa ne imputiram. Otvoreno ti kažem da mi je grozno da se pozivaš na retke u kojima se propisuje smaknuće homoseksualaca. Citirala si ih sama, da dokažeš da Biblija osuđuje homoseksualnost. Kužim, opće kulture radi. Evo, pokazala si nam, Stari zavjet osuđuje, ne samo "grijeh", nego i osobe, i to na smrt. Sad, ako je tebi to sve skupa malo nezgodno ispalo, to sama sa sobom riješi.

A fakat ne znam kako bi ja to sa sobom riješila. Da spalim sve Biblije na svijetu?
    Možda najbolje da me ti prijaviš adminu za citiranje Biblije i pozivanje na smaknuće homoseksualaca.
    Ako se smiju prijavljivati djeca iz nižih razreda osnovne.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne, ako loše stvari nazoveš lošima, to nije diskriminacija. A kad ti je netko oduran zbog toga kakav je, to nije ljubav, ni prihvaćanje, ni "osuda grijeha, a prihvaćanje čovjeka".

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene je ulovio strah da će ovih ZA biti više. Baš imam grč u želucu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Otvoreno ti kažem da mi je grozno da se pozivaš na retke u kojima se propisuje smaknuće homoseksualaca. Citirala si ih sama, da dokažeš da Biblija osuđuje homoseksualnost. Kužim, opće kulture radi. Evo, pokazala si nam, Stari zavjet osuđuje, ne samo "grijeh", nego i osobe, i to na smrt. Sad, ako je tebi to sve skupa malo nezgodno ispalo, to sama sa sobom riješi.
    X!

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Ja to cijelo vrijeme mislim.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    I mene ovo drži neko vrijeme i osjećam se loše zbog toga.
    Mislim da nema šanse da PROTIV bude u većini.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

U Obiteljskom zakonu ta odredba je ono, ništa, a u Ustavu je ono gore napisano. Ma nemojte..
    ustav je najviši zakon jedne zemlje.
    razlikuju se dvije funkcije ustava: instrumentalna i simbolička. Prva se sastoji od upravljanja političkim procesom kroz pripravu pravila i ograničavanja političke moći. Druga je funkcija simbolička jer je ustav simbol dobrog i pravednog društva.
    ili - ne.

kaže meni jedan moj frend iz beograda. e, kad se sloba uspinjao na ljestvici moći, mi smo mislili - ma neće on, ma di bi, ma to je nemoguće...

i zato, treba puhati na hladno, biti atento kako kaže ina.
    jer kad zagrije, vatra se više ne može gasiti
    zato tako oštre riječi. imaš pravo, oštre su.

i, mi ovdje na ovom forumu, isto imamo iskrivljenu sliku o tome kakav je prosječni mentalni sklop osobe koja glasa ZA. ja samo dijanu čitam za ostale nemam živcaca, markić i obiteljaše više ne gledam na tv-u, ne otvaram linkove, nisam ni onog stupida gledala, ne mogu.

kaže mi mm, sad su marendali, počela je priča o referendumu. jedini on od 15 ljudi za stolom je izjavio da je protiv. a komentari majko mila, to je bolest, odvratni su, treba ih liječiti...i u tom stilu.
    umjesto da napravimo okruženje da te je to sram izreći i ako misliš, dobili su legitimitet da im je mišljenje - ispravno. u skladu s ustavom i u skladu s crkvenim naukom.
    pa im ti sad dijana objasni da nije.
    i teorije o tome kako se osuđuje djelo, a ne čovjeka i slične teoretske besmislice

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Reny123, Obiteljski zakon u svojim dijelovima koji se tiču posvojenja zaista izrijekom ne spominje da ljudi s baš određenim zdravstvenim "felerom" ne mogu biti kandidati za posvojitelje, ali u stvarnosti moraš priložiti liječničku potvrdu da ne boluješ od težih i kroničnih bolesti. Imali smo i ovdje na forumu primjere kad su timovi u CZSS odbijali osobe s multiplom sklerozom u dugogodišnjem mirovanju, muževe s jednom davno dijagnosticiranim PTSP-om, a koji sada izvrsno funkcioniraju u svakodnevnici, čak i njihovi psihijatri jamče da su dobro itd. Uopće mi, zato, nije teško povjerovati da su odbili i gluhu osobu. Odbiju i osobe koje psiho-test prokaže kao imalo nestabilne, možda i invalide u kolicima, tko zna, ovisi o procjeni tima.
    To je, nažalost, tako, gleda se najbolji interes djeteta. Je li to diskriminacija prema posvojitelju? Jest. Da je puno djece koja se mogu posvojiti, a malo potencijalnih posvojitelja, vjerojatno toga ne bi bilo.
    Čokolada, ja sam govorila o zakonskom okviru, koji nije i ne smije biti diskriminatoran. Ovo o čemu ti pišeš je stvar stručne procjene CZSS, koja može biti pogrešna i diskriminirajuća, ali kao takva daje prostor za žalbu. Znam za primjere s foruma. Oprostite na OT.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A mislili smo da su Rojsova vremena prošla

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    A mislili smo da su Rojsova vremena prošla
    Rojs je mala beba, bojim se.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa Vidi poruku
    Kako stvari stoje, nema šanse. Ali svatko do nas može pomoći i nagovoriti neke ok ljude oko nas da izađu i budu protiv. Ako dobiju s velikom razlikom, neće im se više moći stati na kraj.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hajmo ljudi iskreno se malo smiriti ovdje i ne govoriti FUJ na nečije citate iz Biblije, to njima predstavlja Sveto pismo i hajmo bar malo respekta pokazati jedni prema drugima.

Diskriminacija sigurno postoji i u drugoj varijanti Dijana, zato polako, ne rješavaš ti svoj problem ili ono što te tišti koristeći diskriminatornu svoju retoriku, pa tako ni drugi tabor ako koristi takvu retoriku.

Dijana, ne znam jesi li čitala ranije kad sam napisala da je današnji oblik vjere i ono što Crkva (rimokatolička u ovom slučaju) očekuje od svojih vjernika tek sekunda, dijelić cijelog programa. Crkva je prije 30 godina drugačije izgledala, da ne spominjem prije 100-200 godina, izgledat će i za 20 godina drugačije i nisam sigurna što će tad biti kak-ti zabranjeno a što dozvoljeno a ne možeš biti niti ti. Crkva se mijenja i dobro je da je tako inače bi nestala kroz svo ovo vrijeme da se nije mijenjala kroz stolječa a mijenjali su Crkvu ljudi ) stoga nije ona kako si sama napisala ironično "pokvarena organizacija" nego tijelo koje se formira i dalje, nadam se da ćemo se ovome smijati kroz 10-120 godina.....

Samo za primjer, ti znaš da Papa Franjo poslao svojim biskupima anketu, hoće osjetiti puls naroda o temama vrlo bitnim za čovječanstvo. Englezi su tu anektu digli online da puk može odgovarati na tu temu, naši pak crkvenjaci vele da što će to nama vjernicima, da to nećemo moći uopće razumjeti i na to odgovoriti..... Ja se osobno tu osjećam kao ovca i vrlo ozbiljno razmišljam o tome da napišem pismo našim crkvenjacima s pitanjem gdje je anketa za puk? gdje je anketa za vjernike? i poslati još jedno pismo u Rim (kad saznam kamo) s pitanjem zašto hrvatski crkvenjaci tu anketu skrivaju od puka na neki način.

Kad naši nauče pošteno i otvoreno ikludirati svoj puk onda će se vratiti i mnoge izgubljene ovce )
    Posljednje uređivanje od Kadauna : 26.11.2013. at 12:57

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nakon svega što sam pročitala u postovima forumašica koje se deklariraju vjernicama, pa i u brojnim komentarima po društvenim mrežama, nameće mi se zaključak da Biblija nekim ljudima pomaže da postanu bolje osobe, a nekima to onemogućava.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Evo malo u brojkama i grafovima:

http://www.varljiv.org/a/tko-je-za

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Kadauna prvotno napisa Vidi poruku
    hajmo ljudi iskreno se malo smiriti ovdje i ne govoriti FUJ na nečije citate iz Biblije, to njima predstavlja Sveto pismo i hajmo bar malo respekta pokazati jedni prema drugima.
    Jel se to odnosi na moj post?

Ovo korištenje biblijskih redaka kako kome i kad paše mi je već toliko dosadno, ponavljajuće, licemjerno i neznam više kako bi se izrazila, najbolje fuj!

Respekt prema nekome znači i ne tumačiti tuđe riječi kako ti paše, nego kako je napisano/izgovoreno jer se i oko toga često povede nepotrebna rasprava i skrene s teme (kao ja sad).

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I mene ovo drži neko vrijeme i osjećam se loše zbog toga.
    o, a ja mislim da ima!
    ne znam, valjda mi je narav takva.
    nema šanse da postanem malodušna onda kada najviše trebam dati, nego baš suprotno: hajmo to napraviti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •