Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3965

Tema: Što čitate 3.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anamar prvotno napisa Vidi poruku

Inače Evaristo piše ženama koje su u društvu nevidljive mada su njihove sudbine ponekad bitinije od onih koje se mogu naći u velikoj knjizi Povijesti. Srećom je tu književnost! Osim što s protagonisticama ove knjige dijelim pripadnost manje privilegiranoj polovici čovječanstva, ne mogu pronaći puno čvrstih veza s njima. Opet bilo mi je lako uživjeti se u njihove priče. Jer riječ je o sudbinama koje su dio univerzalne ženske/drugo povijesti, trnovitog putovanja koje i dalje traje. Ipak sa svakom generacijom društva se polako mijenjaju, bar zapadna društva u koja se i naše ugleda. Djevojka, žena, drugo je roman koji govori o "izmima" vezanima za boju kože, spol, rod, podrijetlo, ali i odrastanju i sazrijevanju, te koliko god to malograđanski zvučalo "postavljanu stvari na svoje mjesto".
    Odlična i meni, zanimljiva, pravi page-turner.

Nakon nje napokon sam se domogla Ali Smith, pročitala Jesen i već se veselim Zimi koju sam također uhvatila. Jedna od onih koje te natjeraju na guglanje, i sretna sam što sam otkrila jednu englesku pop-art umjetnicu, Pauline Boty, koju je vjerujem upravo Ali Smith otela zaboravu. Imam osjećaj da će mi se misli iz ove knjige vraćati kao jeka...
    Posljednje uređivanje od Angie75 : 18.04.2021. at 20:35

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •