Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    I dalje cekam da mi kazes u cemu je problem.

Uz unos od 1,600 na dan (BMR: 1999), koje su opcije?

a) lazem za BMR
    b) lazem za 1,600
    c) lezim u induciranoj komi
    d) jedem u snu
    e) ?
    f) ?

Ne prihvacas da imam hormonalno-metabolicke probleme koji su shebali ocekivane rezultate poznate nam matematike. Znaci da je nesto drugo, ali nisi jos izustila u cemu je stvar. Pa reci vise. Necu se uvrijediti nista vise, a niti manje, sve da me direktno nazoves umobolnom.
    Pa rekla sam ti već. Nisi u deficitu. Ili jedeš više od 1600 ili ti je bazalni niži nego računa onaj online kalkulator.
    Isto tako, mene sjećanje dosta dobro služi pa mi se ne da citirati, no pisala si da si na 1600 bila prije nego si došla do težine na kojoj ti je BMR 1999, a da si nakon dvije godine i +25kg se makla od toga i prešla na drugačiju prehranu i još se udebljala, prema tome ispravno bi bilo pričati koliki ti je TAD bio BMR kad si rekla da si na 1600kcal dijeti.

S obzirom da smo slične visine iako sam nešto starija, može se lako doći do težine na kojoj ti je BMR tih 1600 koje kažeš da si uzimala.
    Ako na to dodaš da je to neki prosječno izračunati BMR s tolerancijom od recimo 10-15%, i ako uzmeš da ti brojš kalorije s bar 10% greške i još izračunaš koliki bi trebao biti projicirani deficit - onda se ipak dođe do dosta niže brojke kalorija na kojima si trebala biti dnevno tad, pred 4-5 godina, kad kažeš da si bila u deficitu i debljala se.

Jer jednostavno nisi.

Svi ti hormonalno-metabolički problemi mogu otežati neke mehanizme u organizmu u smislu preferiranja hrane iz jela spram potrošnje rezerve, preferirati mišićno tkivo nad masti, mogu čak i kratkoročno uzrokovati nakupljanje vode, mogu izazvati slabost, omaglice, glad, svašta nešto - ali nikad i ni pod kojim do sada poznatim uvjetima ne mogu izazvati debljanje uz kalorijski deficit kroz dulji period jer to nije moguće. Prema tome, na kraju krajeva, svodi se na ono što sam napisala prvi put - smanji još pa vidi. Evo navela sam primjer žene s 1200kcal i ona je smršavila 30kg u godinu dana i nije umrla od gladi. Ako kažeš da sad imaš 2000 MBR onda bi trenutno i uz tolerancije za krivi izračun i 1600 rezultiralo gubitkom, ali samo kratko vrijeme, a nakon toga ako želiš gubit kile još niži unos. Što sam uostalom napisala jedno 100x ali nije problem i 101.

Usput zahvaljujem pulinki na novouvedenom gaslighting elementu sa "je li teža kila perija ili kila olova"
    Posljednje uređivanje od sillyme : 21.12.2022. at 08:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •