Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2817

Tema: prekomjerna težina

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Freyja prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa, prefin je. Ali...
    Znam da je Kosjenka pisala o LCHF-u i lakšem mršavljenju i to je zaista tako.
    Ljudima koji nisu bili na LCHF-u je čudno kako možeš pojesti ne znam koliko jaja, pancete i povrća i mršavjeti. A ja se na toj prehrani topim.
    Dok sam skidala kile i imala krumpir i rižu na jelovniku, uz kontrolirani kalorijski deficit, nisam ništa mogla skinuti.
    Tako da se isplati žrtvovati nekoliko tjedana ili mjeseci (ovisno o tome koliko tko mora skinuti) i tako jesti, a u fazi održavanja je ipak lakše. Ja sad normalno jedem voće, ali ga nisam jela dok sam bila na strožem LCHF-u. Ni grahorice, ništa.
    U hladnjaku sam uvijek imala spremne salate (od brokule, zelenih mahuna, šopsku...) za trenutke krize. A od orašastih plodova sam jela samo bademe.
    Ima ekipe koja izbaci čak i korjenasto povrće, ali ja nisam, to bi mi stvarno bilo previše...
    Samo što je Freya nekome nepojmljivo da ne smije pojest voćku ili krumpir iz pećnice, i ta ga ideja tooiko izludjuje da ne može dugo na tome izdržati, netko ne ljubi toliko meso....

Čini mi se vrlo vjerojatnijim da će čovjek dugoročno lakše izdržat ako jede sve (ok ne totalni junk) i promijenit svoje navike na duže staze nego ako izbaci neke namirnice koje voli u potpunosti, a zapravo nisu nezdrave (voće, krumpir).
    Ppsebice je problematičan povratak s bilo kojeg "isključivog" režima na uravnoteženu prehranu koja uključuje širu lepezu namirnica.

Svakako da smo različiti i nekome nešto odgovara, a nekome nešto drugo, ali bitno je izabrat put na kojem dugoročno možemo biti konstantni. Naravno ljudski je i pokleknut,al se na vrijeme sabrat i vratit na pravi put.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 23.12.2022. at 13:53

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •