Pokazuje rezultate 1 do 50 od 2651

Tema: Darovita djeca-kako se nositi s njihovim posebnim potrebama

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma sve 5 ali darovitost kao dijagnoza oznacava nekog ko funkcionira na visem stupnju od prosjeka

ovo ostalo je darovitost u tragovima

sama darovitost ne iskljucuje ADD ili ADHD ili autizam, i milion drugih kombinacija

dispraksije i disfazije nisu dio darovitosti (ili ja stvarno citam krive knjige)

da li je visoki kognitivni IQ pocetni korak u darovitost ili vrijedni klinci koji nemaju izmjeren visoki iq imaju pravo da ih se labelira kao darovite

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    ma sve 5 ali darovitost kao dijagnoza oznacava nekog ko funkcionira na visem stupnju od prosjeka

ovo ostalo je darovitost u tragovima

sama darovitost ne iskljucuje ADD ili ADHD ili autizam, i milion drugih kombinacija

dispraksije i disfazije nisu dio darovitosti (ili ja stvarno citam krive knjige)

da li je visoki kognitivni IQ pocetni korak u darovitost ili vrijedni klinci koji nemaju izmjeren visoki iq imaju pravo da ih se labelira kao darovite
    Mislim da je svatko različit.
    Kad nas je je u igri i ADHD, ali treba razlikovati trenutke i razloge reakcija njegovih reakcija, nedostatak motivacije nema apsolutno nikakve veze sa njegovim impulsima i fizičkim nemirom.
    Isto tako mnoga djeca dobiju dijagnozu ADD upravo zbog darovitosti, zbog toga što odlutaju u svom svijetu zbog nedovoljno poticajnog okruženja. Razlog problema je tada drugačiji. Ne treba njima smanjiti kriterije, nega dati poticajnije zadatke i više motivacije da bi fokusirali pažnju. Ali kako je to u sustavu prilična utopija, treba ih (i) naučiti da moraju raditi i ono što im nije izazov.

Nemam pojma što bi treblo znaćiti darovitost u tragovima? Činjenica je da rijetko tko je darovit u svim intelektualnim područjima, a uz to još izrazito darovit u socijalnom i emocijonalnom području.Takava osoba bi bila genijalac , koji se izvrsno nosi sa svojom genijalnoštu i posjeduje iznimnu empatiju i zdrav ego...i sve to u tijelu dijteta. Ne znam takvu osobu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •