Posljednje uređivanje od krumpiric : 29.03.2011. at 15:36
tako je.
tako se Marija objavila sv Bernadette u Lurdu,i djevojčica je prenijevši tu ,tada najnoviju dogmu koju nikako nije mogla znati,zapanjila svog župnika dodavši ukazanjima novi pečat autentičnosti
a vjerovanje u simboliku Knjige postanka,još bih to htjela dodati,nikako ne implicira potrebu za znanstvenom dokazivošću svih neobjašnjivih događaja iz Sv Pisma
Ja znam da je u to vrijeme ukazanja u Lurdu tadašnji papa dvojio u bezgrešnom začeću, odnosno, nije znao bi li to proglasio istinom ili ne, a onda je od pastirice iz nekog tamo lijevog sela, koja je, možete misliti koliko sada, a osobito tada, bila upućena u papinska posla, stigao glas da joj se ukazala žena koja ju je pozdravila doslovce riječima "Ja sam bezgrešno začeće". Tada je to Papa (ne znam koji, a ne da mi se surfati) proglasio dogmom.
da,s tom razlikom da je dogma svečano proglašena ipak par godina prije ukazanja u Lourdesu,no sv Bernardette,obična seoska djevojčica,nikako nije mogla znati za tu najnoviju dogmu,s čijim tumačenjem i značenjem nije do kraja bio upoznat ni njen seoski župnik.tumačenja su da je Djevica taj izraz upotrijebila iz dva razloga:da se dokaže autentičnost ukazanja,i potvrdi točnost i ispravnost dogme,po kojoj je ona začeta najnormalnije biološki,no s ndušom bez grijeha...kako bi jednog dana bila dostojna nositi Sina Božjeg.datum se slavi u prosincu,točno 9 mjeseci prije Gospinog rođendana.
(iako,Gospa je navodno vidiocima u Međugorju povjerila da joj je rođendan ustvari u kolovozu)