Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    mi se moramo jednom upoznati, tako mi svega, doć ću ja na taj tvoj ranč kad tad
    Zovite i mene
    imat ćemo teološke rasprave, to obožavam

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Zovite i mene

I ja bih tražio da me se pozove, kad ne bih imao iskustva s Rozagrozom na temama o cijepljenju.

S iskustvima koja sam tamo stekao, bježim od nje koliko me noge nose (mada me ionako vjerojatno ne bi pozvala)
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.03.2011. at 16:22

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

I ja bih tražio da me se pozove, kad ne bih imao iskustva s Rozagrozom na temama o cijepljenju.

S iskustvima koja sam tamo stekao, bježim od nje koliko me noge nose (mada me ionako vjerojatno ne bi pozvala)
    Ubi me ako se ja sječam tvoje i moje prepirke na cjepljenjima, mislim da sam se tamo javila 2-3 puta a tebe se Mujice najiskrenije ne sječam.
    I od kad ti bježiš od mene?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Ubi me ako se ja sječam tvoje i moje prepirke na cjepljenjima, mislim da sam se tamo javila 2-3 puta a tebe se Mujice najiskrenije ne sječam.
    I od kad ti bježiš od mene?

Očekivao sam da ćeš pitati.
    I sad se mogu obesiti.
    Išao sam pretraživati gdje je to bilo da bih mogao odgovoriti na pitanje, ali baš za inat nisam mogao pronaći nikakva grozna neslaganja. Tj. Našao sam jedan tvoj post, koji me ponukao da odgovorim, ali ništa spektakularno.

Daklem, mislm da bih ti se sad trebao ispričati zbog ovoga sa sitnim slovima.......
    I prestati bježati.....

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku

Očekivao sam da ćeš pitati.
    I sad se mogu obesiti.
    Išao sam pretraživati gdje je to bilo da bih mogao odgovoriti na pitanje, ali baš za inat nisam mogao pronaći nikakva grozna neslaganja. Tj. Našao sam jedan tvoj post, koji me ponukao da odgovorim, ali ništa spektakularno.

Daklem, mislm da bih ti se sad trebao ispričati zbog ovoga sa sitnim slovima.......
    I prestati bježati.....
    To ti samo želiš pošto poto izbjeć mogučnost da se nađeš sa Pomi Cvijetom i sa mnom na koktelima.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To ti samo želiš pošto poto izbjeć mogučnost da se nađeš sa Pomi Cvijetom i sa mnom na koktelima.
    vidim da mi nisi zamjerila.
    Fala.
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.03.2011. at 17:23

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Zovite i mene
    Ha ha ha to bi bio dernek ipo! Već vidim kako bi rasprave završile, meza i kokteli ispod stabla pored ribnjaka

OT: Ako je ledeno doba zlo nastalo ljudskom nezahvalnošću, zašto se dogodilo onda kad nije bilo takve "ljudske nezahvalnosti"?

A ne da mi se ovako raspravljati da se iz jedne teme izrodi 6 drugih i onda se izgubi smisao. Ledeno doba je tema za sebe, Potop je tema za sebe...mene je iskreno samo zanimalo pomirenje znanosti i vjere, i u što vjerujemo a što nam je nonsens jer smo stekli znanja koja nam to ukazuju. Osobno, ako neću vjerovati da su postojali Adam i Eva, nema mi smisla ni vjerovat da je Isus uskrsnuo. Ni jedno ni drugo nije naime znanstveno dokazano.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ha ha ha to bi bio dernek ipo! Već vidim kako bi rasprave završile, meza i kokteli ispod stabla pored ribnjaka
    Ne, prvo kokteli a onda rasprave mujice, dođi i ti, nećemo ti ništa...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Osobno, ako neću vjerovati da su postojali Adam i Eva, nema mi smisla ni vjerovat da je Isus uskrsnuo. Ni jedno ni drugo nije naime znanstveno dokazano.
    zaista ne želim da ispadne kako se kačim samo na tebe, jer nije to zbog tebe kao tebe nego ne shvaćam kako ti ne shvaćaš da različitim ljudima različite stvari imaju savršenog smisla. a imam osjećaj kako se dosta zamaraš s "katoličkim besmislom". jer je simbolični Adam i simbolična Eva jednako smisleno kao i doslovno shvaćanje postanka u stvarno 6 dana od po stvarno 24 sata.

Nekima Edenski vrt nije historijska i geografska stvarnost, nego slika "savršene čovjekove skladnosti i potpunosti" (skladnog odnosa s Bogom, potpunosti njegova života u Božjoj prisutnosti); zmija im nije zaista zmija, nego simbol preuzet iz vremena u kojem je živio pisac (pisci) ovog izvještaja a tada je to bio simbol zavođenja; U Post 5, 3 kaže pisac: "I poživje Adam sto i trideset godina i rodi sina koji mu je bio po obličju sličan. Nazva ga Šet.", pa neki drže da Kain i Abel nisu Adamovi sinovi u biološkom smislu, nego su simboli razvoja - Kain je bio ratar a Abel je bio stočar, jer prvo zaista bijahu ratari, pa onda stočari; Post 4:16 govori da Jahve tjera Kaina istočno od vrta u zemlju Nod gdje on nalazi ženu, dakle bilo je i drugih ljudi osim nukleus obitelji sastavljene od Adama, Eve, Kaina i Abela. Postojanje simboličnih Adama i Eve, kao i simboličnih Kaina i Abela za neke skupine vjernika ne dokida Isusovo uskrsnuće ni u kojem smislu.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    zaista ne želim da ispadne kako se kačim samo na tebe, jer nije to zbog tebe kao tebe nego ne shvaćam kako ti ne shvaćaš da različitim ljudima različite stvari imaju savršenog smisla. a imam osjećaj kako se dosta zamaraš s "katoličkim besmislom". jer je simbolični Adam i simbolična Eva jednako smisleno kao i doslovno shvaćanje postanka u stvarno 6 dana od po stvarno 24 sata.

Nekima Edenski vrt nije historijska i geografska stvarnost, nego slika "savršene čovjekove skladnosti i potpunosti" (skladnog odnosa s Bogom, potpunosti njegova života u Božjoj prisutnosti); zmija im nije zaista zmija, nego simbol preuzet iz vremena u kojem je živio pisac (pisci) ovog izvještaja a tada je to bio simbol zavođenja; U Post 5, 3 kaže pisac: "I poživje Adam sto i trideset godina i rodi sina koji mu je bio po obličju sličan. Nazva ga Šet.", pa neki drže da Kain i Abel nisu Adamovi sinovi u biološkom smislu, nego su simboli razvoja - Kain je bio ratar a Abel je bio stočar, jer prvo zaista bijahu ratari, pa onda stočari; Post 4:16 govori da Jahve tjera Kaina istočno od vrta u zemlju Nod gdje on nalazi ženu, dakle bilo je i drugih ljudi osim nukleus obitelji sastavljene od Adama, Eve, Kaina i Abela. Postojanje simboličnih Adama i Eve, kao i simboličnih Kaina i Abela za neke skupine vjernika ne dokida Isusovo uskrsnuće ni u kojem smislu.
    lijepo napisano.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    Razumijem ja i prihvačam da ima 100 ljudi 100 čudi, svatko ima svoja uvjerenja, taj fenomen mi nije stran. Ali isto tako imam pravo postaviti pitanje ili nešto izjaviti, pa nek se nađe bilo tko da me razuvjeri, al do sad nisam naišla na odgovore koji bi me uvjerili da smo zaista nastali od majmuna, da su Adam i Eva simbolični, i iskreno, više ću vjerovat Bogu i njegovoj pisanoj rječi nego Hawkingsu i Dawkingsu. Ali ako i izuzmemo Postanak jer je danas svatko ko reče da vjeruje u tih čuvenih 6 dana apsolutni idiot, mene i dalje zanima dal svi koji koketiraju sa znanošču i ne usude se ni promislit da je 6 dana zaista 6 dana, vjeruju u to da je Isus začet po Duhu svetome? Zašto je to moguče a nije moguče da Bog stvori svijet u 6 dana? Zašto vjerujemo u uskrsnuće, i evo vjerujem večina vas će to i slaviti uskoro a ne vjerujemo u postanak? Zašto? To mene zanima. Zanima me kako možemo vjerovati u nešto a temelje toga nečeg inetpretiramo skroz drugačije nego piše samo jer postoje neki tamo xyz koji su nam rekli da Bog ne postoji i da smo glupi ako vjerujemo da su Adam i Eva postojali. U mojoj glavi je Bog toliko svemogučan i sve je to toliko ljudima neshvatljivo, da vjerovat da on nije u stanju stvoriti svijet u 6 dana i priklanjati se nekoj smješnoj teoriji evolucije koja POTPUNO negira Boga samo zato jer nas tako uči profesorica iz Biologije i jer je na tome satkano današnje društvo, mi je ravno ateizmu, i radije neču vjerovat nego vjerovat tu i tamo što piše.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •