Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Saradadevii prvotno napisa Vidi poruku
    Beti, nadam se da se neces uvrijediti, ali upravo zbog ovakvog stava (kojeg sam podcrtala) meni je vazno da mi djeca ne idu u skolu.

Jer skola kakva danas postoji se temelji na tome sto si napisla.
    Igra nije ucenje, neka znanja su vaznija od drugih; ocjene i svjedodzbe su vazne za buduci profesionalni zivot itd...
    Pored ovog, fascinira me da svi vjeruju da je životna sreća toliko usko vezana uz visoko obrazovanje i profesiju, kao da je zagarantirana sa diplomom i dobrim poslom. Da, ima ljudi koji osjećaju snažan poziv prema nećem i veoma su zadovoljni svojim poslom, ali također ima onih kojima školovanje i posao ne uvjetuju sreću. I da li vi zaista mislite da su svi visoko školovani ljudi sa željenim poslom sretni u životu i to samo zbog te činjenice da rade u "Tele 2" ko Gregor? Također, koliki je postotak visoko obrazovanih koji na koncu završe na radnim mjestima o kojima su sanjalli, a koliki je postotak onih koji i sa završenim fakultetom, i doktoratom, idu trbuhom za kruhom i rade nešto što ih ne ispunja - ona čuvena - this is not what I wanted...

A da se dodirnem jedne zanimljive stvari. Koja je razlika između day job i hobija? Imam feeling da je day job nešto što plača račune i nije baš uvijek ono što nas ispunja, bar ne kod večine, a hobi je ono u ćemu stvarno uživamo i što nas ispunja i ćini sretnima, a najčešće u svom hobiju nismo školovani, bar ne u državnim ustanovama. I nemojmo sad pričati o Teslama i Boškovićima, ajmo pričat o običnim prosječnim ljudima.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pored ovog, fascinira me da svi vjeruju da je životna sreća toliko usko vezana uz visoko obrazovanje i profesiju, kao da je zagarantirana sa diplomom i dobrim poslom. Da, ima ljudi koji osjećaju snažan poziv prema nećem i veoma su zadovoljni svojim poslom, ali također ima onih kojima školovanje i posao ne uvjetuju sreću. I da li vi zaista mislite da su svi visoko školovani ljudi sa željenim poslom sretni u životu i to samo zbog te činjenice da rade u "Tele 2" ko Gregor? Također, koliki je postotak visoko obrazovanih koji na koncu završe na radnim mjestima o kojima su sanjalli, a koliki je postotak onih koji i sa završenim fakultetom, i doktoratom, idu trbuhom za kruhom i rade nešto što ih ne ispunja - ona čuvena - this is not what I wanted...

A da se dodirnem jedne zanimljive stvari. Koja je razlika između day job i hobija? Imam feeling da je day job nešto što plača račune i nije baš uvijek ono što nas ispunja, bar ne kod večine, a hobi je ono u ćemu stvarno uživamo i što nas ispunja i ćini sretnima, a najčešće u svom hobiju nismo školovani, bar ne u državnim ustanovama. I nemojmo sad pričati o Teslama i Boškovićima, ajmo pričat o običnim prosječnim ljudima.
    pa da, u pravu si da VSS nije vezan uz sreću ni uspjeh, ima tu hrpa važnijih elemenata-zdravlje, ljubav, obitelj, prijatelji, nasljedstvo
    niti VSS znači da ćeš raditi ono što želiš, koliko želiš, kada želiš. Ma ništa.

ali idemo statistički-u RH prosječan visokoobrazovan čovjek/žena sebi može priuštiti posao u struci koju je SAM odabrao i (reko bi Bandić) stambeni kredit -to bi bilo parodija za normalan materijalni život.
    srednje i neobrazovan, a koji nema nasljedstvo, može si priuštiti u 80 posto slučajeva posao koji mu se nimalo ne sviđa, a reći ću i ovo: kakvi muzeji, kakvi bakrači.

DAkle, nije VSS garancija za ništa, al povećava vjerojatnost za koješta.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj RozaGroza prvotno napisa Vidi poruku
    Pored ovog, fascinira me da svi vjeruju da je životna sreća toliko usko vezana uz visoko obrazovanje i profesiju, kao da je zagarantirana sa diplomom i dobrim poslom.
    ja roza ne znam, gdje ti citas, da zelja za obrazovanjem dolazi zbog toga jer netko misli da obrazovanje donosi zivotnu srecu? i kakve veze sreca ima s temom, osim one opcenite.
    da li ima negdje dokaz da npr. kulturno ponasanje uzrokuje zivotnu srecu?
    pa ako nema, zasto bi kulturno ponasanje bilo nesto sto se smatra dobrim i vrijednim?
    da li moja kuhana vecera garantira mojoj curi zivotnu srecu? ne.
    da joj svaki dan kupim smrznutu picu?

dobro obrazovanje je vrijednost. po standardima drustva. za mene po mojim standardima.
    tebi ono ne mora biti nikakva vrijednost, ali zivotna sreca nema nista s tim.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    dobro obrazovanje je vrijednost. po standardima drustva. za mene po mojim standardima.
    tebi ono ne mora biti nikakva vrijednost, ali zivotna sreca nema nista s tim.
    Izostavila sam riječ visoko ŠKOLSKO obrazovanje. I slažem se da obrovanost i znanje jesu vrijednost kojoj nikad "cijena" ne opada.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •