Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3421

Tema: Homeschooling?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Roza, mi se uvijek vraćamo na isto. Tip možda nema poremećen sustav vrijednosti, nego je možda miran. Možda ima rješeno stambeno pitanje, mirno putuje na posao, mirno plati račune, mirno kupi 2kn skuplju breskvu jer je možda domaća, mirno ode sa djecom na izlet, mirno ode sa ženom na večeru, mirno ode kod zubara i ne čeka satima. Sve to zaradi jer možda mirno radi posao koji voli, i zarađuje normalnu plaću. To ne znači da nije dobar čovjek, da ne pomaže sirotinji, da ne volontira, da ne želi mir u svijetu, da ne odvaja smeće, da nema štatijaznam pasivnu kućicu, da nema psa, mačku i kanarinca iz azila.

Taj "katolički" odgoj u kojem je materijalno nužno i negativno-mi je apsolutno stran. Raditi i zaraditi pošteno je pozitivna osobina. Ne negativna.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    Roza, mi se uvijek vraćamo na isto. Tip možda nema poremećen sustav vrijednosti, nego je možda miran. Možda ima rješeno stambeno pitanje, mirno putuje na posao, mirno plati račune, mirno kupi 2kn skuplju breskvu jer je možda domaća, mirno ode sa djecom na izlet, mirno ode sa ženom na večeru, mirno ode kod zubara i ne čeka satima. Sve to zaradi jer možda mirno radi posao koji voli, i zarađuje normalnu plaću. To ne znači da nije dobar čovjek, da ne pomaže sirotinji, da ne volontira, da ne želi mir u svijetu, da ne odvaja smeće, da nema štatijaznam pasivnu kućicu, da nema psa, mačku i kanarinca iz azila.

Taj "katolički" odgoj u kojem je materijalno nužno i negativno-mi je apsolutno stran. Raditi i zaraditi pošteno je pozitivna osobina. Ne negativna.
    opet potpisujem krumpirušu

i ne kužim rozagrozin zaključak da čovjek koji dobro zarađuje nije sretan nego tašt?!

i fakat ne mislim da je IŠTA u životu preduvjet za sreću. možeš biti sretan i ako imaš malo i ako imaš puno i ako nemaš ništa, ako nisi završio niti jedan razred škole (i bez HS-a), ili ako si završio 3 doktorata i postigao ne znam kakve znanstvene uspjehe. Isto tako, u svim tim slučajevima možeš biti i prestrašno nesretan

to najviše ovisi o stavu
    ja sam u životu sretna. imam neki svoj život, nema puno love, ali ima dovoljno da imamo od čega živjeti, imamo dovoljno vremena koje možemo provesti skupa. ali isto tako, bilo je razdoblja u životu kad sam, u istim uvjetima, bila jako nesretna, npr. kad sam bila trudna s keksićkom i totalno depresivna i sve mi je bilo grozno, i ništa mi nije bilo dovoljno dobro, i život mi nije imao smisla

zaključak: sreća ovisi najviše o stavu
    Posljednje uređivanje od puntica : 03.06.2011. at 20:39

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto istovremeno sa S

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

OT, ispravak netočnog navoda: u kršćanstvu, pa tako ni u katoličanstvu materijalno nije izjednačeno sa zlom. Dapače, raditi i zaraditi pošteno je za katolike pozitivno, a u isto vrijeme ih se poziva na solidarnost i milosrđe prema onima koji ne mogu raditi i pošteno zaraditi.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

OK zabrijala sam jer sam automatski zamislila jednog "tipa" kojeg znam a koji je daleko od sretnog iako se doima takvim. Da, postoje cool ljudi kojima ide u životu i na poslovnom i na obiteljskom planu, i sve je lijepo posloženo naravno. Ja sam više zamislila u glavi ove single 35 godišnjake koji lovaju curke po diskačima, voze kabriolete, i nemaju 3 zrna u glavi, al zato rade menađerski posao u nekoj marketinškoj agenciji i imaju 12 somova plaću. Brrrrrr....
    Inaće nisam ja katolkinja, ja sam ti više nešto ala Amiši

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •