Pokazuje rezultate 1 do 50 od 526

Tema: Božićni kolači 2012.

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se ne pretvori u kašu ali ne bude dovoljno sitno samljeveno.
    Ma pitam jer sam jednom imala na prezetaciji jednu tetu iz Zeptera, pa smo mljeli orahe, radili snijeg od bjelanjaka, ne zam što sve na Vacsy (ili kako se već zove), ali se to meni ništa nije svidjelo. Niti struktura oraha, niti snijeg...

zmajica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Ma pitam jer sam jednom imala na prezetaciji jednu tetu iz Zeptera, pa smo mljeli orahe, radili snijeg od bjelanjaka, ne zam što sve na Vacsy (ili kako se već zove), ali se to meni ništa nije svidjelo. Niti struktura oraha, niti snijeg...
    Taj ja imam, zove se Mixy, od Zeptera štapni mixer sa nastavcima, čašom za tekućine i posudicom za tvrde stvari mixati, sve se mijenja jednim klikom.
    Bio je kao poklon uz Vacsy set- ja sam dobila za svadbeni poklon- vakumiranje sistem mi je pljuga, ali mixerić je "othranio" dvoje djece na isključivo domaćim kuhanim kašicama, naribao tone keksa, čokolade i koječega za kolače, kad kuham pašticadu ili bilo koji saft, luk malo popržim, podlijem i gurnem mixer na par sekundi, pa je saft gušći i kremastiji, ne treba uopće zapršku...a o uštedi vremena i truda neću ni pričati. Meni je to pun pogodak- nosim ga obavezno i na ljetovanje

Ja sam danas radila one medenjake MORANA s coolinarike- ajmemeni koliko ih je ispalo!!! Radila sam po receptu, od kile brašna, ispalo je 6!!! protvana od pećnice---a mekani su i fini za poludit! i već su počeli nestajati :D

Imam jednu jednostavnu čokoladnu salamu/krvavicu:
    -15 dkg koh čokolade
    -1 jaje cijelo
    -15 dkg štaub šečera
    -15 dkg krupno rezanih oraha (ili badema ili lješnjaka).

Na pari (rajngla s vodom i u nju druga rajngla) rastopiti čokoladu, dodati šečer i dobro promiješati, dodati orahe i promješati i na kraju dodati jaje i mješati 1-2 minute dok se jaje termički obradi tj. stisne.
    Otrgnuti komad alu folije cca 30 cm, na nju kapnuti par kapi ulja i razmazati prstima, na to staviti smjesu i formirati kobasicu- zamotati u foliju i rolati u njoj (može jedna da je "prava" ili dvije da su tanke i elegantne- onda ponoviti postupak 2x).
    Držati u frižideru ili na balkonu, bitno da je hladno, rezati nožem umoćenim u kipuću vodu, pa samo klizne kroz kobasu, a rez je gladak i ne lomi se.
    Dobar tek!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •