Taj ja imam, zove se Mixy, od Zeptera štapni mixer sa nastavcima, čašom za tekućine i posudicom za tvrde stvari mixati, sve se mijenja jednim klikom.
Bio je kao poklon uz Vacsy set- ja sam dobila za svadbeni poklon- vakumiranje sistem mi je pljuga, ali mixerić je "othranio" dvoje djece na isključivo domaćim kuhanim kašicama, naribao tone keksa, čokolade i koječega za kolače, kad kuham pašticadu ili bilo koji saft, luk malo popržim, podlijem i gurnem mixer na par sekundi, pa je saft gušći i kremastiji, ne treba uopće zapršku...a o uštedi vremena i truda neću ni pričati. Meni je to pun pogodak- nosim ga obavezno i na ljetovanje
Ja sam danas radila one medenjake MORANA s coolinarike- ajmemeni koliko ih je ispalo!!! Radila sam po receptu, od kile brašna, ispalo je 6!!! protvana od pećnice---a mekani su i fini za poludit! i već su počeli nestajati :D
Imam jednu jednostavnu čokoladnu salamu/krvavicu:
-15 dkg koh čokolade
-1 jaje cijelo
-15 dkg štaub šečera
-15 dkg krupno rezanih oraha (ili badema ili lješnjaka).
Na pari (rajngla s vodom i u nju druga rajngla) rastopiti čokoladu, dodati šečer i dobro promiješati, dodati orahe i promješati i na kraju dodati jaje i mješati 1-2 minute dok se jaje termički obradi tj. stisne.
Otrgnuti komad alu folije cca 30 cm, na nju kapnuti par kapi ulja i razmazati prstima, na to staviti smjesu i formirati kobasicu- zamotati u foliju i rolati u njoj (može jedna da je "prava" ili dvije da su tanke i elegantne- onda ponoviti postupak 2x).
Držati u frižideru ili na balkonu, bitno da je hladno, rezati nožem umoćenim u kipuću vodu, pa samo klizne kroz kobasu, a rez je gladak i ne lomi se.
Dobar tek!