Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

evo jedna priča pa molim da mi napišete kako bi trebala završiti.

jedan mladić je odrastao u maloj sredini u kojoj biti gay nije baš bilo prihvatljivo. dugo mu je i samome trebalo da shvati zašto je i kako drugačiji od ostalih. no prihvatio je što se od njega očekivalo i počeo izlaziti s djevojkama iako mu to nije predstavljalo zadovoljstvo, ali očekivalo se da "produži lozu" i napravi unuke. s jednom djevojkom je uspostavio odnos za koji mu se činilo da će biti prihvatljiv te je s njom odlučio imati i obitelj. naravno da ga je njegova tajna izjedala i činila ga vrlo nesretnim ali je marljivo učio i radio kako bi što manje na to mislio i gotovo potpuno se predao radu. u tom braku rođeno je i dvoje djece, bake i dide su bili sretni. postao je i direktor firme, zarađivao puno novaca, samo mu je nedostajalo nešto za potpunu sreću. tada mu se žena razbolila. bolovala je nekoliko godina i nažalost umrla. djeca nisu bila više bebe, ali još uvijek su bili mali i gubitak mame je bio prestrašan, pogotovo što je tata puno radio pa mu se sada bilo teško snaći u novoj ulozi. pošto ga je uspješna karijera odvela u veliki grad, a i pomalo su se vremena promijenila od kada je bio mladić, shvatio je da svoju različitost više ne mora toliko skrivati. i u tim trenucima velikog gubitka zbližio se sa jednim drugim muškarcem. taj drugi muškarac je postepeno postao sve bitniji u njegovom životu a samim time i u životu njegovih klinaca. "tatin prijatelj" je postao član kučanstva. neki susjedi su ogovarali ali nisu imali većih neugodnosti. vrijeme je prolazilo. bili su obitelj. nažalost jednog dana je tata doživio moždani udar i završio je u bolnici na aparatima.

kako završava priča po Mojci a kako po dashi? uz napomenu da bake i dide nisu opcija.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    evo jedna priča pa molim da mi napišete kako bi trebala završiti.

jedan mladić je odrastao u maloj sredini u kojoj biti gay nije baš bilo prihvatljivo. dugo mu je i samome trebalo da shvati zašto je i kako drugačiji od ostalih. no prihvatio je što se od njega očekivalo i počeo izlaziti s djevojkama iako mu to nije predstavljalo zadovoljstvo, ali očekivalo se da "produži lozu" i napravi unuke. s jednom djevojkom je uspostavio odnos za koji mu se činilo da će biti prihvatljiv te je s njom odlučio imati i obitelj. naravno da ga je njegova tajna izjedala i činila ga vrlo nesretnim ali je marljivo učio i radio kako bi što manje na to mislio i gotovo potpuno se predao radu. u tom braku rođeno je i dvoje djece, bake i dide su bili sretni. postao je i direktor firme, zarađivao puno novaca, samo mu je nedostajalo nešto za potpunu sreću. tada mu se žena razbolila. bolovala je nekoliko godina i nažalost umrla. djeca nisu bila više bebe, ali još uvijek su bili mali i gubitak mame je bio prestrašan, pogotovo što je tata puno radio pa mu se sada bilo teško snaći u novoj ulozi. pošto ga je uspješna karijera odvela u veliki grad, a i pomalo su se vremena promijenila od kada je bio mladić, shvatio je da svoju različitost više ne mora toliko skrivati. i u tim trenucima velikog gubitka zbližio se sa jednim drugim muškarcem. taj drugi muškarac je postepeno postao sve bitniji u njegovom životu a samim time i u životu njegovih klinaca. "tatin prijatelj" je postao član kučanstva. neki susjedi su ogovarali ali nisu imali većih neugodnosti. vrijeme je prolazilo. bili su obitelj. nažalost jednog dana je tata doživio moždani udar i završio je u bolnici na aparatima.

kako završava priča po Mojci a kako po dashi? uz napomenu da bake i dide nisu opcija.
    Što bi ja sad trebala reći?? Ali to je granični slučaj!! I kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci? A bake i dide?

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    Po Mojci, djeca ostaju s članom obitelji kojeg vole i koji voli njih, svi zajedno posjećuju tatu koji je u bolnici. Djeca koja su već izgubila jednog roditelja, majku, gubitak koje im je bio prestrašan, i koja su pogođena mogućnošću da ostanu i bez drugog roditelja, imaju treću poznatu, voljenu i brižnu osobu, roditelja, uz sebe.

Po dashi, djeca ostaju bez ikoga bliskog (iako takva osoba, "tatin prijatelj", postoji) i bez svoga doma i odvode ih u instituciju. U kojoj ih "tatin prijatelj", osoba uz koju su vezani, vrlo vjerojatno ne bi mogao niti posjetiti. I u kojoj je najsvijetliji scenarij, u slučaju da nemaju "previše godina" i "teže dijagnoze", odnosno da zbog toga nisu "teško posvojivi", da budu posvojeni. Ako ne, život u instituciji...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Po Mojci, djeca ostaju s članom obitelji kojeg vole i koji voli njih, svi zajedno posjećuju tatu koji je u bolnici. Djeca koja su već izgubila jednog roditelja, majku, gubitak koje im je bio prestrašan, i koja su pogođena mogućnošću da ostanu i bez drugog roditelja, imaju treću poznatu, voljenu i brižnu osobu, roditelja, uz sebe.

Po dashi, djeca ostaju bez ikoga bliskog (iako takva osoba, "tatin prijatelj", postoji) i bez svoga doma i odvode ih u instituciju. U kojoj ih "tatin prijatelj", osoba uz koju su vezani, vrlo vjerojatno ne bi mogao niti posjetiti. I u kojoj je najsvijetliji scenarij, u slučaju da nemaju "previše godina" i "teže dijagnoze", odnosno da zbog toga nisu "teško posvojivi", da budu posvojeni. Ako ne, život u instituciji...
    Kako svi govore u moje ime!!! kako je to moguće???

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj dasha prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

[QUOTE=andream;2522613]Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".[/QUOTE

Ne znam kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci, a bake i dede? Ima graničnih slučajeva...iii najmanje sam za to da se djecu odvodi u insti...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

[QUOTE=dasha;2522616]
    Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda ti je jasno da je to zbog toga što izbjegavaš odgovor. Nema graničnih slučajeva, pitanje je vrlo "životno".[/QUOTE

Ne znam kako je taj čovjek stekao pravo brinuti se o djeci, a bake i dede? Ima graničnih slučajeva...iii najmanje sam za to da se djecu odvodi u insti...
    pa nije stekao pravo (zakonsko) jer to zakonom nije regulirano (još)
    a bake i dede... neki umrli, neki bolesni a neki ne žele čuti za unuke kad su potekli od "pedera"

i samo bih želio razjasniti, forum je mjesto gdje se mišljenja iznose i naravno, neki puta sudaraju. i sve je ok dok je to u pristojnom tonu. demokracija je da svatko ima pravo na svoje mišljenje i može ga kulturno iznijeti, bez da vrijeđa i omalovažava tuđe mišljenje.

vraćam se na temu. bojim se zabrinuta da si fulala poantu jer Ustav tom definicijom ne priječi da zakon koji je u pripremi omogući istospolnim parovima da posvajaju.

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj dasha prvotno napisa Vidi poruku
    Ispričavam se. Samo sam i ja pretpostavila, na temelju tvojih prethodno iznesenih stavova.
    Rado ću pročitati u čemu sam pogriješila.
    Posljednje uređivanje od Shanti : 22.11.2013. at 23:25

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •