Stranica 7 od 26 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    vidljivo i na Rodi, kako se dobiju krila kad imaš dobro zaleđe, iako ruku na srce, ovdje su katolici uvijek bila manjina, ili su barem bili tiši),
    Ovo mi je bilo zapelo za oko. Kako to misliš da su na Rodi katolici manjina i da su tiši? Statistički je nemoguće da su manjina. Postoji niz tema u kojima niz forumašica raspravlja o krstitikama, vjeronauku, odgoju u duhu vjere, nadi u boga po pitanju nekoliko tema/problema i sl. Na ireligioznom topicu nas nema previše. I na tzv. vrućim temama javljaju se vjernice (kao što je slučaj i na ovoj), ali vidljivo je da ne postoji zajedničko mišljenje o ovoj i drugim temama.
    I to je ono što te smeta. Vjernice koje ne razmišljaju kao ti, kao Markić i kao biskupi. Po tome im se oduzima pravo da se nazivaju katolkinjama i vjernicama, zato što ne pušu u isti rog i razmišljaju svojom glavom, umjesto da reproduciraju poslanice i stavove s bitno.net i sličnih portala.

Na ovom forumu vjernice nisu manjina. Na ovom forumu su MOŽDA tvoji stavovi, Dijana, manjina, ali ne bih se kladila.
    Pozicija ZA je vrlo lagodna pozicija. Jača je, iza sebe ima Golijata i potpuno je nepotrebno trošiti vrijeme na objašnjavanja s onima koji su protiv. A, osim toga, teško je argumentirano raspravljati, za to treba malo više napora od slušanja poslanica. Čast izuzecima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A, misliš kao što se parovi danas masovno žene i udaju radi fenomenalnih povlastica koje imaju kao obitelj?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Koliko ja zna u Švicarskoj nema zakona o istospolnim brakovima ili sam u krivu? Istospolni brakovi priznati su u Belgiji,Francuskoj,Danskoj,Islandu,Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Nema tu ni Velike Britanjije, ni Njemačke, Austrije, Finske a bome ni Švicarske...itd.

Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu donio je dvije presude u kojima se kaže da istospolni brak ne pripada među ljudska prava koja mogu štititi, ali da se prava homoseksualaca i njihovih zajednica moraju izjednačiti s brakom..... vaka država ima pravo urediti svoje zakonodavstvo u određenim segmentima, a u vezi s definicijom braka ne postoji europski zakon ili direktiva.
    Posljednje uređivanje od ivana zg : 25.11.2013. at 11:56

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ivana, sve dobre, pametna i "jake" novine imaju dio koji se zove izvjestavanje i dio koji se zove komentiranje.
    sto se tice izvjestavanja (sad ne mislim na CNN) to je suhi dio.
    novine koje zaista jesu dobre, utjecajne i pametne su one koje komentiraju od strane pametnih, suvislih, obrazovanih ljudi.
    i upravo su takve i postale zbog komentatora, urednika, pametnih ljudi koji imaju ponesto reci o svijetu i sire.
    dakle ako hoces nesto na brzinu pogledati, npr. da li je merkel formirala vladu, mozes otici na bilo kjoi portal, ili prelistati tabloide u metro.

ako hoces saznati zasto, kako, te prosiriti uvid, onda ces sjesti i procitati npr. Die Zeit, Economist, itd.
    jako dobro stivo, preporucam.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja zna u Švicarskoj nema zakona o istospolnim brakovima ili sam u krivu? Istospolni brakovi priznati su u Belgiji,Francuskoj,Danskoj,Islandu,Nizozemskoj, Norveškoj, Portugalu, Španjolskoj i Švedskoj. Nema tu ni Velike Britanjije, ni Njemačke, Austrije, Finske a bome ni Švicarske...itd.
    svicarci ne idu na referendum.
    napisala si da idu.
    naprosto ne idu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    I ja glasam protiv, i iskreno me strah u kojem smjeru ovo sve ide. Sto je iduce ?
    Glasam protiv! Vrlo se nelagodno osjećam, gledam izložbu fotki od Anne Frank i sve mi se to čini blisko s ovim huškanjem protiv osoba homo orijentacije.

Glasam protiv zato jer je glasati za zeleno svjetlo za odobravanje bilo koje diskriminacije, uostalom, kako ja to vidim, glasanje za daje legitimitet svim napadima od strane Petir vezano za MPO djecu - isto tako, iz nečije vizure, to može biti "neprirodno"; isto tako može netko napraviti frižider i sličice male tužne dječice koja su nerođena i vape za mamicom i taticom, baš kao ona slika curice koja stoji zgrčena i nacrtala je majčicu u (vjerojatno znakovito) seljačkoj odori (mama ima maramu i izgleda turbotradicionalno).

Zastrašujuće, sve u svemu. Mislim da se osobe MPO moraju s ovim solidarizirati, mislim... onda, po meni, apsolutno mirna srca mogu slušati "tvoje dijete je umjetno itd." i "vaša rabota je izopačena, imali ste prihvatiti, koliko ima dječice po domovima itd.", nikakve razlike, po meni.

To je moj stav, naravno da svako ima slobodu na svoj stav, ali i moje je pravo imati vrijednosni stav o tom drugom stavu!
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 12:06

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mislim da je legitimno apelirati na populaciju koja je od plodne većine bila stavljena u isti položaj (Milinovićev zakon)!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

seni možda ne idu sad jer su upravo imali referendum o menađerskim plaćama zar misliš da će im ovako nešto biti manje bitno? a tko zna vidjet ćemo?

ah što se tiče novina...ma nemam ništa protiv toga ako netko ima kolumnu pa iznosi svoj stav ali kad mi izvieštava ( o bilo čemu ne vezano sad samo za referendum) i govori svoj osobni stav (privatizira medijski prostor) meni je to ne profesionalno

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    A, misliš kao što se parovi danas masovno žene i udaju radi fenomenalnih povlastica koje imaju kao obitelj?
    Još uvijek ih se puno više ženi nego ne, brak ipak nešto i donosi. Ali nekako sumnjam u zajednicu npr. pet muških iz ljubavi.

Zuska, oprosti, ali MOJA pozicija ZA na ovom forumu je sve samo ne lagodna!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa onda je jasno zašto ima toliko razvoda! (u zemlji s koliko ono katolika, i koliko je to onda brakova pred Bogom prisegnutih?) Ljudi računali na povlastice, pa izvisili. I sad ne da nemaju povlastice, nego ili sami odgajaju djecu, ili plaćaju alimentaciju, i još su se o Boga ogriješili. E hebemu...
    Ajde, valjda će ove vesele grupice i ovi što se planiraju ženit ovcama nešto naučit i iz tuđeg iskustva.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali bar će vesele grupice usvojit dijete dok su u braku..i to je nešto, zar ne.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zuska, oprosti, ali MOJA pozicija ZA na ovom forumu je sve samo ne lagodna!
    Ovo se odnosilo na one koji šute.
    No svakako je imati crkvu iza sebe u ovoj situaciji vrlo lagodna pozicija.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

ivanazg, jesi li se ovdje informirala?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja stvarno nisam protiv toga da se zakonski i pravno reguliraju bilo kakvi odnosi pa tako i homoseksualni ( i mislim d se sve veze moraju regulirati zbog mogućnosti nasljedstva itd), a li ne vidim zašto je toliko bitno da se to zove brak, nije li poanta u tome da je ta veza izjednačena pred zakonom s brakom?

Čudno mi je što se heteroseksualni ljudi koji žive skupa i ne pada im na pamet ulaziti u brak jer je to samo komad papira za njih, zalažu da se gay veza naziva brakom a sam ga ne smatraju garancijom ljubavi?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni koja eto pričam spočitavaš one koje šute..ajd dobro.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma Dijana kako ti nije neugodno tvrditi da je potez Markicke zapravo zastita nevine djecice od petorice muskaraca koji jedva cekaju da ih posvoje. O cemu ti pricas??

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Informiram se najviše preko radija, TV-a i kad imam vremena preko interneta

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali bar će vesele grupice usvojit dijete dok su u braku..i to je nešto, zar ne.
    Pa, ako su takve kakvima si ih ti opisala (nestalne, promiskuitetne, pune ljubomore, nisu zasnovane na ljubavi i poštovanju...) teško da će biti najpovoljniji kandidati za posvojitelje.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Ma Dijana kako ti nije neugodno tvrditi da je potez Markicke zapravo zastita nevine djecice od petorice muskaraca koji jedva cekaju da ih posvoje. O cemu ti pricas??
    Thanks, sasa. Ja se bezveze uvalila u besmislicu.

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Sto je tu cudno ivana? Zalazem seci za razvod iako se u ovom trenutku ne planiram razvoditi. I za pravo na abortus iako nisam abortirala. I za pravo na MPO. Iako srecom nemam poteskoca sa zacecem. Zalazem se za pravo izbora svih gradjana. Dok taj izbor drugome ne skodi. A bome ne vidim kako homoseksualni brak skodi heteroseksualnom.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

sasa, ja sam pitala u čemu je razlika između dvojice muškaraca kao para i petorice muškaraca kao zajednice, i ima li je? I imate li išta
    protiv takve zajednice? Pa je aurora odgovorila da nema ništa protiv, dapače, tko god želi.

Nikakve veze to nije imalo s Markić, mene je zapravo oduvijek zanimalo što o tom misle zagovornici gay brakova.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 25.11.2013. at 12:36

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pitam ponovno...je li ovo borba za ravnopravnost ili rat različitosti? Zašto ne uvažavate drugačije mišljenje već ga osuđujete a borite se za prava drugačijih?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja stvarno nisam protiv toga da se zakonski i pravno reguliraju bilo kakvi odnosi pa tako i homoseksualni ( i mislim d se sve veze moraju regulirati zbog mogućnosti nasljedstva itd), a li ne vidim zašto je toliko bitno da se to zove brak, nije li poanta u tome da je ta veza izjednačena pred zakonom s brakom?

Čudno mi je što se heteroseksualni ljudi koji žive skupa i ne pada im na pamet ulaziti u brak jer je to samo komad papira za njih, zalažu da se gay veza naziva brakom a sam ga ne smatraju garancijom ljubavi?
    nije poanta da jedni traže da se to zove brakom
    nego da im ovi drugi to ne dopuštaju

ako ja doma madrac na podnici zovem krevetom, hoće li mi jednom netko narediti da mu moram staviti noge i uzglavlje?
    inače ga moram lijegalištem zvati?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

apricot nije me zadovoljila usporedba niti mi je primjerena

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Jako smeta ovaj argument "prirodnosti" jer da je po tomu većina nas ovdje nikad ne bi bili roditelji.
    I borimo se za to da donacije sperme/jajne stanice budu anonimne, pa se onda eto ne bi uvijek znalo "tko je djetetu ćaća, a tko mater". Osim toga, što je s djecom rođenom u braku, ali iz izvanbračnog odnosa? Hoće li zabraniti izvanbračne odnose? Hoće li ih sankcionirati i kako? Kamenovanjem?

Zabrinjava me činjenica da je 700,000 ljudi potpisalo peticiju za ovaj referendum.
    Zabrinjava me to što u mome radnome prostoru visi ogromni križ i fotografija crkve, to su naravno jedini vjerski simboli prisutni, a radim u javnoj instituciji, i to nikoga ne smeta dovoljno da bi nešto rekao.
    Zabrinjava me što puno govorimo o različitostima, a ne vidimo koliko smo slični. Volimo svoje partnere, želimo i volimo svoju djecu, važne su nam naše obitelji... Nema bitnih razlika između homoseksualnih i heteroseksualnih osoba. Razlike su samo među ljudima nazbilj i ljudima nahvao, kako je to Držić rekao. Plemenitim i pokvarenim ljudima. I zato ne bih imala ništa protiv da mi dijete bude homoseksualac, isto kao što ne bih imala ništa protiv toga da mi u obitelj dovede crnca, Kineza, Roma ili bilo koga drugoga. Isto kao što ne bih imala ništa protiv da zaželi živjeti u zajednici s više muškaraca ili žena, sve dok se radi o odraslim ljudima koji svjesno pristaju na to.

Čovjek je kompleksno biće. Događa se da s najvećim žarom osuđujemo ljude baš zbog onih pobuda koje osjećamo u sebi, a sram nas je prije svega sebi priznati. A ne bi trebalo jer nas to bogatstvo ponekad kontradiktornih želja i potreba upravo i čini ljudima.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..., mene je zapravo oduvijek zanimalo što o tom misle zagovornici gay brakova i postoje li tu ikakve ograde uopće.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sasa, ja sam pitala u čemu je razlika između dvojice muškaraca kao para i petorice muškaraca kao zajednice, i ima li je? I imate li išta
    protiv takve zajednice? Pa je aurora odgovorila da nema ništa protiv, dapače, tko god želi.

Nikakve veze to nije imalo s Markić, mene je zapravo oduvijek zanimalo što o tom misle zagovornici gay brakova.

Nemam ništa protiv, ako jednog dana prihvatimo i heteroseksualnu poligamiju. Mislim, je li tebi OK da dva hetero para odgajaju jedno dijete? Svašta su uvela u svom pitanju. Osim toga, prije su obitelji izgledale "cijelo selo odgaja dijete". Dok je god ljubav i briga tu, meni je sve OK. Naravno... kad prihvatiš "neprirodnu grozotu" da npr. dvoje muškaraca može odgojiti dijete koje neće hodati u kožama i ispiersanog jezika i kopulirati na ulici.

Je li bi tebi užasno izgledalo, neprirodno i totalno tužno, da npr. obitelj s 4 žene - mama-dvije sestre-baka, odgaja dijete? Grozota?

Ma koliko je to možda iz ove perspektive teško zamisliti (neprirodno/lažno/što god tvrdili, a nije), dijete s dvoje tata, u toleratnoj sredini, neće zgrčeno ležati na asfaltu i nacrtati missing mamicu u sljačkoj odori, nego će nacrtati obitelj s osmijesima - ja vidila sliku "papa", "daddy", "dog", "cat", "me", svi se smiju, svi funkcionalni... i svijet se i dalje okreće.

Ivana_zg, ja to isto pitanje okrećem pripadnicima ZA ekipe.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 12:44

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne razumijem ako je netko ponosan na svoju različitost zašto želi biti poput onoga čiju različitost osuđuje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

..., mene je zapravo oduvijek zanimalo što o tom misle zagovornici gay brakova i postoje li tu ikakve ograde uopće.

Ljudi koji su otvoreni ne razmišljaju o ogradama... prije su postojale ograde da žena vozi. Što znaš što nam stoljeća nose, i hoće li bit kugle zemaljske tada. Ne razmišljam o tim ogradama, zato jer ne postoji "prirodni poredak stvari", sve se mijenja, kako - ko će znat danas.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Zašto je bitno da se zove brak?

Zato što brak ne znači samo crkveni brak, nego postoji i civilni, znaš. A u sekularnoj državi svi trebaju imati ista prava. Pa nek izaberu šta će, brak, vanbračnu zajednicu ili na "divlje". Zašto je teško shvatiti da i među homo populacijom postoje oni koji bi se ubračili i oni koji ne bi. I oni "promiskuitetni" koji lete s cvijeta na cvijet.
    I svi trebaju imati prava kao i hetero, inače su diskriminirani. Da je brak samo vjerska institucija drugačije bih pričala, ali nije. Ovaj referendum je ništa drugo nego odvojeni dio autobusa.

A posvajanjem se treba baviti Obiteljski zakon a ne Ustav.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ne vjerujem baš da se cijelo selo koje je odgajalo dijete međusobno seksalo. Ok, seks nije važan. Pa na čemu se
    onda temelji cijela borba gay udruga? Što ih razlikuje od drugih? Pa samo seksualne preferencije. Ne znam onda kako to
    da seks nije važan.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne razumijem ako je netko ponosan na svoju različitost zašto želi biti poput onoga čiju različitost osuđuje?
    Krivo, samo želi imati ista PRAVA, i da ga ne mlate po cesti. Ko i MPO ljudi, da im Petirka bez sankcija ne može u Saboru govoriti "mi ni ne znamo kakva su ta djeca, većina je bolesno itd.". Ni manje, ni više!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

što ti je tu čudno?
    oni kojima brak ništa ne znači - ne žene se. i neće se ženiti.
    meni recimo - znači.
    brak ima sociološke, kulturološke i pravne posljedice. mislim na građanski brak.
    pravno, niti jedna druga institucija ne štiti kao što štiti brak.
    vanbračna zajednica pravno nije isto što i bračna.
    već sam napisala.
    moraš ju pred sudom dokazati, ako nema zajedničke djece. moraš živjeti zajedno 3 godine. brak ne moraš dokazivati.
    to ako samo gledamo pravni aspekt braka.
    a on ima i neke druge uloge.
    sociološke, npr. kulturne.
    i meni je osobno bitan brak. eto, bitan mi je građanski brak.
    to što drugima nije, pa ti se neće ženiti. oni kojima nije. a oni kojima je - hoće. odnosno, neće jer ne smiju. a žele.

i onda dolazimo do seninog posta.
    do moje dvije susjede.
    koje žive zajedno već sedam godina.
    i ne mogu sklopiti brak.
    nije im priznata niti izvanbračna zajednica.
    zakon o istospolnim zajednicama kakav je trenutno na snazi je zastario, neprimjenjiv.
    zašto im ne možemo omogućiti zakonsku zaštitu?
    zašto je njihova zajednica manje vrijedna od moje?
    zašto im se sve to brani u ime ljubavi?

dobro kaže seni, kad igram onu svoju igru na fejsu, s profilnom na kojoj je protiv, pa mi jučer jedna cura kaže "ja sam za, a ti si za te pedere koji samo boleštine prenose", taj argument mi je majke mi moje jasniji od ovih koji s ljubavlju gledaju na moje susjede, i nemaju ništa protiv njih, al im nedaju prava koje sami imaju.

uostalom, ajmo riješiti i pitanje posvajanja. netko tko je upućen u taj dio nek odgovori, je li bi one mogle usvojiti dijete da žele? jedna od njih. kao samohrani roditelj. ili na neki drugi način doći do roditeljstva.
    mislim da je sve to moguće. i njihov zajednički život i njihovo roditeljstvo.
    jedino nije moguć izlazak iz rupe.
    šutite i živite u svojoj rupi, mi ne želimo za vas znati.

koji je inače drugi cilj ovog referenduma?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

apricot nije me zadovoljila usporedba niti mi je primjerena
    što ti nije primjereno?
    ako ja doma imam šalicu bez ručke, hoće li netko tražiti da u ustavu piše kako to nije šalica?
    jer je drugačija od one iz koje on doma pije

ili se takva diskriminacije smije samo prema ljudima "primjenjivati"?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Seks je nebitan za odgoj djece. Seks je bitan samo ovima koji se seksaju. Mislim, parovi koji posvajaju - koga briga koliko se često oni i s kim seksaju. Što ste se toliko seksa uhvatili, on nema veze s time, druga stvar je spolna orijentacija i pripadna prava. To bi bilo ko da bi neplodnima rekli - vi se ne smijete zvati obitelj, jer nemate dijete (što Markićka i uvodi, na mala vrata). Pa, dragi moji neplodni.... vidite sami kako ćete glasati.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja mislim sve isto kao ina...uz ono što sam prije napisala, pa me uvuklo u neku čudnovatu raspravu: na zapadu težimo vezama iz ljubavi, a to je i s dvoje dovoljno komplicirano i sumnjam da će se ljudi u nekom značajnom broju upuštati u nešto kompliciranije (tj. s većim projem službenih članova zajednice..."neslužbenih", naravno, ima vrlo često).

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Novi spot! Meni suze krenule

Ljubav za sve

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i opet dolazimo do istog...nitko nije protiv toga da se gay populaciji ozakone veze, nego da se ta veza zove brak....ta veza pred zakonom treba i može biti izjednačena s brakom ali od kud tolika želja da se to zove brakom...zašto? ako pred zakonom npr. i ta veza i brak ostvaruju ista prava- zašto je onda bitno da se to zove brak...nije li bit u tome da je izjednačena s brakom i da uživa ista prava? Ako je problem samo u imenu a ne u davanju prava čemu sve ovo?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    jedino nije moguć izlazak iz rupe.
    šutite i živite u svojoj rupi, mi ne želimo za vas znati.

koji je inače drugi cilj ovog referenduma?
    X. Upravo ovo, a upakirano u poruku ljubavi. Pa sad vi vidite, koga će sljdećeg stjerat u svoju rupu - nepdlodne, samohrane itd.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Meni osobno homoseksualnost jest seksualna devijacija, i jednostavno je ne bih stavljala u isti koš s heteroseksualnosti.
    Da li ću zato braniti svom djetetu da se igra s Aninim - neću, hoću li joj odbiti pomoći - neću, ali šta to sve pomaže
    kad je moje takvo mišljenje nacističko, fašističko, ja kamenujem, držim u rupi i tako dalje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i opet dolazimo do istog...nitko nije protiv toga da se gay populaciji ozakone veze, nego da se ta veza zove brak....ta veza pred zakonom treba i može biti izjednačena s brakom ali od kud tolika želja da se to zove brakom...zašto? ako pred zakonom npr. i ta veza i brak ostvaruju ista prava- zašto je onda bitno da se to zove brak...nije li bit u tome da je izjednačena s brakom i da uživa ista prava? Ako je problem samo u imenu a ne u davanju prava čemu sve ovo?
    A zašto je problem u imenu ljudima ZA? Što im je vrijedniji njihov brak ako se zove baš brak. Ako se zove brak i nešto drugo, odmah će se raspast? Isti argument okreni prema svom vrijednosnom stavu.

Dakle, zašto ti je problem u imenu? Što će se dogoditi hetero braku ako se brakom zove brak žene i žene. Molim konkretan odgovor.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 25.11.2013. at 12:52

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Meni osobno homoseksualnost jest seksualna devijacija, i jednostavno je ne bih stavljala u isti koš s heteroseksualnosti.
    Tebi je, meni nije. I sad, ko je u pravu?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

vertex, sama si se uvukla, nitko te nije uvlačio.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I samo da neplodnima bude jasno - i neplodnost je devijacija, odstupanje od norme (tek jedan od šest je neplodno, ostali su normalno plodni, ko šiša ove druge).

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

prvo, oni se ne zalazu da se gay veza naziva brakom, nego da gay mogu stupiti u brak ako zele.
    drugo...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam tko je u pravu. Znam da u meni govori da je istina ono što piše u SZ o homoseksualnosti. Znam i da su drugi navodi iz SZ, npr. o ropstvu,
    položaju žena, itd. apsolutno prevaziđeni, znam da su loši.
    Zašto se onda taj dio o homoseksualnosti i dalje drži? Ne znam. Ali ja ne mogu protiv sebe, kao što i ti ne možeš protiv sebe, zar ne.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

i opet dolazimo do istog...nitko nije protiv toga da se gay populaciji ozakone veze, nego da se ta veza zove brak....ta veza pred zakonom treba i može biti izjednačena s brakom ali od kud tolika želja da se to zove brakom...zašto?
    otkud tolika želja da se NE zove?

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ne znam, pitam obje strane jer mi se čini da i jedna i druga strana ima neke skrivene motive inače ne vidim čemu sve ovo? Nitko nikom ne osporava s prava a s druge strane "tuča" oko imena?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa, bilo je nekako normalno da se zove, jel?
    inače ne bi bilo referenduma kojim se eksplicitno traži da se brakom naziva isključivo zajednica žene i muškarca

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ajd da probam još jednom, tebi, trećoj sobi koja je ZA postaviti isto pitanje:
    Poznaješ li koju osobu homo orijentacije? Da si bliska s njom, da možeš reći da ti je prijatelj?

Stranica 7 od 26 PrviPrvi ... 5678917 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •