Results 1 to 50 of 3651

Thread: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    sladjanaf's Avatar

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Ja smatram da je katolička teologija pogrešna tako da njihovo podilaženje suvremenim znanstvenim tvrdnjama meni nisu nikakva ispravna interpretacija Biblije.
    joj roza
    pogrešna je jednako kao i svaka druga teologija
    a utoliko je ispravna kao i svaka druga

to su osnove suživota s ljudima koji ne pripadaju tvojoj vjerskoj zajednici a zovu se međureligijski dijalog. a njega nema dok ovako svisoka određuješ što je pogrešno a što nije. jer i ti kao i svi mi možeš samo vjerovati, sigurno znanje o tome zaista nemaš. i mislim da nitko ne treba držati monopol na ispravno tumačenje biblije - ljudi neka prihvate ono što im odgovara.

mujica's Avatar

Quote Originally Posted by sladjanaf View Post
    osnove suživota s ljudima koji ne pripadaju tvojoj vjerskoj zajednici a zovu se međureligijski dijalog. a njega nema dok ovako svisoka određuješ što je pogrešno a što nije. jer i ti kao i svi mi možeš samo vjerovati, sigurno znanje o tome zaista nemaš. i mislim da nitko ne treba držati monopol na ispravno tumačenje biblije - ljudi neka prihvate ono što im odgovara.
    X
    imam dojam da ova tema ide u jako dobrom smjeru, ako smijem primijetiti

RozaGroza's Avatar

Quote Originally Posted by sladjanaf View Post
    joj roza
    pogrešna je jednako kao i svaka druga teologija
    a utoliko je ispravna kao i svaka druga

to su osnove suživota s ljudima koji ne pripadaju tvojoj vjerskoj zajednici a zovu se međureligijski dijalog. a njega nema dok ovako svisoka određuješ što je pogrešno a što nije. jer i ti kao i svi mi možeš samo vjerovati, sigurno znanje o tome zaista nemaš. i mislim da nitko ne treba držati monopol na ispravno tumačenje biblije - ljudi neka prihvate ono što im odgovara.
    Ništa ja s visoka ne određujem, ako je učenje katoličke crkve po mom pogrešno ne znaći da osuđujem il svisoka gledam katolike, vjerujem da među svim vjerama i doktrinama ima jako puno dobrih ljudi i držim se onog da se ljubi bližnjeg svog. To jel sam ja baptist a ti katolik ne znaći da sam ja bolja osoba od tebe ili obrnuto. Stoga, ne stavljaj mi riječi u usta! A u raspravu o ispravnosti određenih doktrina mi se ne ulazi jer nisam toliko "ufurana".