Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mujica[Obraćenici se drukčije izražavaju.
    Onako, pomalo iritantno. Kao fanatici. Nikad neću shvatiti zašto se obraćenici ne mogu izražavati običnim riječnikom kao oni koji su postupno došli do istog stava.[/QUOTE]
    S obzirom da se ovdje često posprdno govori o obraćenicima imam potrebu odgovoriti iako je stav "nikad neću shvatiti" dosta jasan. Dakle ako si odrastao uz vodovod u kući i dostupni pitku vodu i ako je tako u vašoj obitelji bilo generacijama vrlo je vjerojatno da ćete dostupnost pitke vode podrazumijevati i nećete imati potrebu gorljivo i fanatično opisivati postupak točenja vode iz slavine direktno u čašu, zar ne?
    E sad zamisli da si nosio karinister mutne vode svaki dan sa satima udaljenog izvora cijelo djetinjstvo, kao i tvoji roditelji, a o čistoj i dostupnoj pitkoj vodi su se samo pričale priče.Pokušaj stvarno osjetiti žeđ i frustraciju i mjesto gdje te žulja ručka karnistera dok ga vučeš svaki dan i trunje i zrnca u vodi i prašinu na koži i odjeći, u kosi i brigu da li će biti dovoljno i strah kad krenu bolesti vezne uz prljavu vodu...
    Sad pokušaj zamisliti da te netko u tom trenu primi prijateljski za ruku i oko tebe se stvori stan s kupaonom i kuhinjom, vodom u slavinama, toplom, hladnom nadohvat ruke kad god poželiš.
    Eto, takav je osjećaj biti obraćenik. Barem je to bio moj doživljaj, kao kad te netko povuče sekundu prije nego te pokupi auto, kao da ti netko u pustinji da vode- i ti o tome ne bi govorio gorljivo? Ne bi zahvaljivao glasno nekome tko ti je spasio život? Zašto se toga treba sramiti? Moje obraćenje je stvarno bilo moje drugo rođenje, najveći dar koji sam ikad primila, iako ga naravno nisam dostojna i sigurno se ne trudim da ga zaslužim koliko bi trebalo...
    Posljednje uređivanje od pikula : 29.03.2011. at 13:32

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Sad pokušaj zamisliti da te netko u tom trenu primi prijateljski za ruku i oko tebe se stvori stan s kupaonom i kuhinjom, vodom u slavinama, toplom, hladnom nadohvat ruke kad god poželiš.
    Eto, takav je osjećaj biti obraćenik. Barem je to bio moj doživljaj, kao kad te netko povuče sekundu prije nego te pokupi auto, kao da ti netko u pustinji da vode- i ti o tome ne bi govorio gorljivo? Ne bi zahvaljivao glasno nekome tko ti je spasio život? Zašto se toga treba sramiti? ...
    Zamislio sam.
    Doživljaj je ispunjujući i predivan.
    Zahvaljivao bih onome tko me spasio.
    Ne treba se sramiti.
    Ne bih se izražavao drukčije nego što se sada izražavam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    ....Ne bih se izražavao drukčije nego što se sada izražavam....
    To ti misliš. A zaboravio si Dar Duha Svetoga. Nikad ne znaš dok ne doživiš
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 29.03.2011. at 13:50 Razlog: ni ja nism doživjela

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    To ti misliš. A zaboravio si Dar Duha Svetoga. Nikad ne znaš dok ne doživiš

a ja sam se nadao da Ga jesam tu i tamo doživio.
    Npr. kad sam bio ganut jer mi je uslišena molitva, ili udijeljena milost koju nisam zaslužio.....

sad kad si mi to napisala, više ne znam jesam li ikada doživio dodir Duha Svetoga.....

svezigledno izražavanja..... da približim svoje gledanje, evo primjera na razgovoru o djeci. Jedno je reći: "Volim svoje dijete i sretan sam i Bogu zahvalan što imam normalno i zdravo dijete", a drugo je reći: "Mali moj mali mišić, predragi, jedinstveni, najljubljeniji, sunce moje malo jedino, ne znam što bih bez njega. Ruke bih u vatru dala, žile rezala i stoput se ubila za njega jer on je jedini smisao mog života i postojanja, moje najpametnije, indigo plavo i supernapredno mamino zlata, dijamant, govance itd.... i svaki dan klečim na kuruzi i povremeno se bičujem da bude i dalje tako nadnaravan i superiberinteligentan i dobroga zdravlja kako bi mogao svoje superiorne gene desetljećima širiti svijetom........"
    Posljednje uređivanje od mujica : 29.03.2011. at 19:03

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a ja sam se nadao da Ga jesam tu i tamo doživio.
    Npr. kad sam bio ganut jer mi je uslišena molitva, ili udijeljena milost koju nisam zaslužio.....

sad kad si mi to napisala, više ne znam jesam li ikada doživio dodir Duha Svetoga.....
    ."
    Ja sam se zezala o tom dodiru Duha Svetoga, slabo ja o tome znam,
    imala sam raznoraznih ganuća, ali nisam mislila da je to to jer sam valjda očekivala nešto više spektakularno (dar jezika valjda) ili padanje u trans ili ono kad ljudi izađu sa seminara i pričaju u kameru ..."kad upoznate Krista, onda ovo, ono...".
    Moram priznati da im zavidim jer ja još nisam to doživjela na taj način, često baš za to molim, da doživim taj zanos, onako, vrlo emotivan.
    Eto, željka kaže da su one suze koje su tekle mimo mojih misli, volje i kontrole bile dodir Duha Svetoga, ja sam mislila da to grijesi mojih predaka i moji izlaze na površinu (jer je to bila i misa za obiteljsko stablo), nisam se sjetila Duha Svetoga.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zamislio sam.
    Doživljaj je ispunjujući i predivan.
    Zahvaljivao bih onome tko me spasio.
    Ne treba se sramiti.
    Ne bih se izražavao drukčije nego što se sada izražavam.
    Uopće ne kužim u čemu je problem.
    Pa Ifi se tako izražava i kada piše o tome kako joj djeca jedu mrkvu iz bašče, blate kuću, kako sinu objašnjava kakav je koji materijal.
    Ona se jednostavno tako izražava.
    I mislim da se na ovom forumu nitko drugi tako ne izražava.
    Eto, PIkula je isto obraćenica, ali se ne izražava tako.

Nek sam se ja sad izrazila

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Uopće ne kužim u čemu je problem.
    Pa Ifi se tako izražava i kada piše o tome kako joj djeca jedu mrkvu iz bašče, blate kuću, kako sinu objašnjava kakav je koji materijal.
    Ona se jednostavno tako izražava.
    I mislim da se na ovom forumu nitko drugi tako ne izražava.
    Eto, PIkula je isto obraćenica, ali se ne izražava tako.

Nek sam se ja sad izrazila
    Dobro jutro!

Na nju sam cijelo vrijeme i mislio. Neke druge se tome pokušavaju približiti, ali ne uspijevaju u potpunosti.

I opet, ne mislim da je to loše. Ali malo podsjeća ne opasne ekstremiste....

Mada (da bude jasno), mislim da naša draga Ifi nije opasna. Samo malkice podsjeća

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •