Ako je Papa nedavno dao revolucionarnu smjernicu da se može koristiti prezervativ radi sprečavanja bolesti (misleći na AIDS u Africi), je da je to teškom mukom izrođeno u smislu "ajmo napokon dozvoliti manje zlo prema onom većem" mislim da bi se i vi mogli provući pod "čuvanje zdravlja".
Inače, prema katoličkom učenju (ili čemu već), koliko se sjećam, treba dobro izvježbati metode poznavanja vlastitog ciklusa i znati kad su plodni dani (Billingsova i ona druga još s temp.) i u te se dane suzdržavati, par dan prije, par poslije. Ostaje još dovoljan broj dana za neometane odnose.
Moram priznati da je meni to proučavanje vlastitog ciklusa još davno dobro došlo (iz zdravstvenih razloga) i kako sam tada naučila, tako sad ne fulam u tome.
A ulet trudnoće i kad nije bilo planirano

plod je moje komocije i mozga na paši glede istog.
No, ne bih znala reći ispovijedaju li se baš katolici masovno zbog korištenja prezervativa ili prekinutog snošaja.
Mene nije nitko nikad pitao o tome, a ja se sama nisam sjetila tomu pridavati veliku važnost, iako smo koristili povremeno i jedno i drugo (evo mi sad pade na pamet kad si ti pitala).
Znam ih (ogrooooman broj) koje koriste pilule, vidim da uredno idu na ispovijed i u Crkvui i sve normalno funkcionira, nema nekih hapšenja.