čuj, pomikaki, ja bih rekla da je Roza strastvena i radikalna u svemu u što vjeruje, mislim da to nije dio vjere, više temperamenta, karaktera, tako da se kod nje smajlićbožav: i :zbljuv: može bez problema naći u onome u što se ufura, bilo to kućno obrazovanje, eko farma ili baptizam.
Ljudi smo, različiti, u vjeri ili ireligioznosti.
A ovo što si rekla, da dijete ne može shvatiti neke stvari, slažem se i sad kad je potekla baš tema o Starom zavjetu sjećam se da sam imala prave traume dok sam kao dijete starije osnovnoškoske dobi to čitala. Prva nepravda, i ona koja me najviše pogodila tada (i do dana današnjega) je ona kad je Jakov, mlađi blizanasc, umjetno provorođenog Ezava, na prevaru od svog oca Izaka (sina Abrahamova)dobio blagoslov prvorođenog i tako,
od tada,
od toga Jakova, prevaranta i mutikaše, kasnije od Boga prozvanog Izrael, postade cijeli narod, svih 12 plemena Izraelovih.
Iako dijete, ipak sam imala razum i izražen osjećaj za socijalnu pravdu pa sam se ubijala pitanjima- pa kako je mogao navlačeći samo jareću kožu na ruke odglumiti slijepom Izaku da je netko drugi, zar nije imao ni glas po kojem otaca razaznaje sinove? pa kako je i njegova majka mogla biti tako bezobrazna pa ga tako ružno savjetovati, pa kako je Bog mogao dozvoliti da ipak prevarant postane baštinik blagoslova i nositelj naroda??????
Ajde, malo mi je kasnije kralj Solomon ispravio cijelu tu stvar s nepravdom jer se taj nije dao vući za nos, ali toliko neshvatljivih okrutnosti, tolik prevara, muljaža, to dijete ne može dobro spoznati i izvući samo simboliku.
Počela sam nešto bila čitati svojoj djeci, ali sam vrlo brzo skužila da im je također nelagodno slušati o ubojstvima tisuća Filistejaca i mislim da ću se usredotočiti isključivo na Novi zavjet, a kad oni budu sposobni to malo sagledati sa strane i izvući pouke iz konteksta, neka tada proučavaju.

božav: i :zbljuv: može bez problema naći u onome u što se ufura, bilo to kućno obrazovanje, eko farma ili baptizam.
.
) je ona kad je Jakov, mlađi blizanasc, umjetno provorođenog Ezava, na prevaru od svog oca Izaka (sina Abrahamova)dobio blagoslov prvorođenog i tako,