Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1271

Tema: Glasam protiv!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Da podsjetim, prije nego mi se počne imputirati da želim smaknuti sve homoseksualce (ili mi se već imputira?), zuska je počela s Isusom, na što sam se ja nadovezala s Biblijom,
    "Ako ćemo o vjeri, ima li ijedan redak u Bibliji, kao svetoj kršćanskoj knjizi, koji podržava homoseksualnost? Ali znamo da postoji onaj koji je žestoko osuđuje."
    onda
    je frka saznala nešto što nije znala i ode to u kupus.
    Bas bez veze, dijana. Nakon cijele rasprave tvoja se komunikacije svede na ovo i druge stvari koje mi se ni ne citira. Selektivno odgovaras i preskaces objasnjenja. Razocaravajuce, ali i indikativno - argumenata nema.

anaivili, odgovori molim te po cemu se razlikuje homo i hetero veza. Ako spomenes reprodukciju, molim te da se prisjetis na kojem si pdf-u pa ponovo ramisli o odgovoru.

Krojacice, Svicarsku smo vec rijesili - nema tamo referenduma.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    Bas bez veze, dijana. Nakon cijele rasprave tvoja se komunikacije svede na ovo i druge stvari koje mi se ni ne citira. Selektivno odgovaras i preskaces objasnjenja. Razocaravajuce, ali i indikativno - argumenata nema.

anaivili, odgovori molim te po cemu se razlikuje homo i hetero veza. Ako spomenes reprodukciju, molim te da se prisjetis na kojem si pdf-u pa ponovo ramisli o odgovoru.

na pratim detaljno, samo ću reći da u Švicarskoj vrlo često imaju referendume.
    Jedan primjer: izglasali su zabranu gradnje džamija u Švicarskoj i nijedna džamija se tamo neće izgraditi.

Nije li to diskriminirajuće, posebice kad se radi o jednoj demokratskoj zapadnoj zemlji.

Al budući da je bila takva volja naroda, tako se postupilo. Nisu režali jedni na druge, kao ovdje na forumu.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku

Al budući da je bila takva volja naroda, tako se postupilo. Nisu režali jedni na druge, kao ovdje na forumu.
    odakle znaš, živjela si tamo u to vrijeme?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jedan primjer: izglasali su zabranu gradnje džamija u Švicarskoj i nijedna džamija se tamo neće izgraditi.

Nije li to diskriminirajuće, posebice kad se radi o jednoj demokratskoj zapadnoj zemlji.

Da, diskriminurajuće je i bila bih protiv toga, isto tako i izbacivanja Roma iz Francuske, i jako mi je drago što su se tamo ljudi digli. S druge strane, slikanje za osobne u burkama, brakovi 12-togodišnjaka na ime tradicije mi nisu OK.

A "reže" svugdje, jer su ljudi jako duboko polarizirani oko tih stvari, lobiraju svugdje, kako je to pino ljiepo rekla - u velikom je to mjeri sve uvezeno, jer ne možemo biti imuni na utjecaje okolo, sve je globalno selo. Osim ako ti režanje ne shvaćaš kao iznošenje suprotnih mišljenja, tj. wording jači od "potpuno te razumijem, ali itd.", tj. razgovor u baršunastim rukavicama. Dok reže, je super, kad bovani lete i šake rade, e to je koma.

I volja većine se mijenja, riječima i djelom, u protivnom bi sve bilo cement i nikad se ništa ne bi promijenilo.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 26.11.2013. at 15:23

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Da, diskriminurajuće je i bila bih protiv toga, isto tako i izbacivanja Roma iz Francuske, i jako mi je drago što su se tamo ljudi digli. S druge strane, slikanje za osobne u burkama, brakovi 12-togodišnjaka na ime tradicije mi nisu OK.

A "reže" svugdje, jer su ljudi jako duboko polarizirani oko tih stvari, lobiraju svugdje, kako je to pino ljiepo rekla - u velikom je to mjeri sve uvezeno, jer ne možemo biti imuni na utjecaje okolo, sve je globalno selo. Osim ako ti režanje ne shvaćaš kao iznošenje suprotnih mišljenja, tj. wording jači od "potpuno te razumijem, ali itd.", tj. razgovor u baršunastim rukavicama. Dok reže, je super, kad bovani lete i šake rade, e to je koma.

I volja većine se mijenja, riječima i djelom, u protivnom bi sve bilo cement i nikad se ništa ne bi promijenilo.
    ina znači DA za gradnju džamije, NE za burke,,,e sad gdje je tu granica, kriteriji, nekome je nešto ok nekome ne...

sorry jurim u vrtić imamo radionicu pa ne mogu dalje sudjelovati.

danas sam maloj morala skinut neke fotke s neta jer ćemo radit neke vježbe sa slovima tipa A auto, dođem do slike obitelji kao O i mislim se uh,..kakve slike bi tu sve mogle biti. Čisto sam se onako zamislila, vidi vidi ovo je sad aktualno.

pa sam ipak uzela za O oko.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ina znači DA za gradnju džamije, NE za burke,,,e sad gdje je tu granica, kriteriji, nekome je nešto ok nekome ne...
    A je, život je kompliciran .

Dakle:

Ne za burke, ne za tradicijski brak 12.-godišnjaka, da za džamije, da za homo brak.

Isto tako, da za brak koji nije poligamija, nije incest, nije brak između ljudi i životinja i ljudi i stvari, ali je brak između različitih spolova i rasa, da za MPO, da za zakonsku mogućnost abortusa i tako... nije sve za i nije sve ne, a gdje je granica to je najsuptilnije pitanje, nema uravnilovke, niti ako ovo onda i to i to i to i to.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Kako se nekome da bubnuti a da prije ne provjeri?!
    U Švicarskoj nije bilo referenduma protiv džamija, nego protiv minareta, što nije isto. A istina je da je diskriminirajući i kakve to veze ima s našim predstojećim referendumom?

Režanje na forumu neće spriječiti da se ova rečenica unese u Ustav, nažalost, jer će to biti volja naroda.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

prati detaljno!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Lili, ova rečenica znači da tamo nema ovog konkretnog referenduma, a ne da nikad nema referenduma ni o čemu (kako mi se čini da si ti shvatila).

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

[QUOTE=frka;2524861
    [/QUOTE]

ne znam zašto bi parovi koji se bore s neplodnošću dopustili da ih se uspoređuje s homo parovima. hetero par je po svojoj naravi plodan. i kad muškarac ili žena u toj vezi nisu plodni, onda za to postoji neki fizički uzrok, može se liječiti. ali homoseksualni par, iako su oba pojedinca plodna, nikako ne može dobiti dijete, nikakvim mpo postupkom od 2 spermija ili 2 jajne stanice ne može nastati dijete.
    uspoređivati neplodnost kod homo i hetero para je apsurdno.

da bi se legalizirali gay brakovi, treba redefinirati značenje braka, a osnovna odrednica braka je uvijek bila da je to zajednica muškarca i žene. i pitanje je kako ćemo ga redefinirati i gdje će biti granica te definicije.
    kad kažete da su poligamija i incest društveno neprihvatljivi (iako zadovoljavaju kriterije za legalizaciju koje iznose i aktivisti za gay brakove) to je jednostavno licemjerno.
    gay brakovi su mi ok, ali poligamija nije, jer eto njih je manje.
    to je onda diskriminacija neke druge manjine samo zato što ih je još manje. i neće biti potrebam ovakav globalni pokret, nego jedna tužba jednog incestuoznog para ili jedne poligamijske zajednice da se i to nazove brakom.
    Posljednje uređivanje od annvilli : 27.11.2013. at 01:15

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj annvilli prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam zašto bi parovi koji se bore s neplodnošću dopustili da ih se uspoređuje s homo parovima. hetero par je po svojoj naravi plodan. i kad muškarac ili žena u toj vezi nisu plodni, onda za to postoji neki fizički uzrok, može se liječiti. ali homoseksualni par, iako su oba pojedinca plodna, nikako ne može dobiti dijete, nikakvim mpo postupkom od 2 spermija ili 2 jajne stanice ne može nastati dijete.
    uspoređivati neplodnost kod homo i hetero para je apsurdno
    annvilli, nije poanta da se uspoređuje neplodnost homo i hetero parova jer gay osobe u vezi mogu i ne moraju biti neplodne. poanta je da postoje i hetero parovi koji NE mogu začeti dijete. ne mogu i nikada neće moći - medicina im nažalost ne može pomoći - nema niti 2 jajne stanice, nema spermija, kod nekih nema ni mogućnosti donacije. postoje i hetero parovi koji NE žele djecu. a svi oni možda žele brak i jesu u braku. koja je razlika između njihovog i homo braka?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

annvilli, nije poanta da se uspoređuje neplodnost homo i hetero parova jer gay osobe u vezi mogu i ne moraju biti neplodne. poanta je da postoje i hetero parovi koji NE mogu začeti dijete. ne mogu i nikada neće moći - medicina im nažalost ne može pomoći - nema niti 2 jajne stanice, nema spermija, kod nekih nema ni mogućnosti donacije. postoje i hetero parovi koji NE žele djecu. a svi oni možda žele brak i jesu u braku. koja je razlika između njihovog i homo braka?
    kod mm-a je ta situacija, ali postoji razlika između našeg i 'homo braka' jer smo MI naš brak sklopili pred Bogom, izrekli zavjete i stupili smo u brak s namjerom da imamo djecu..pokušavali smo dvije godine nadajući se bebi, iz mjeseca u mjesec razočaranja, već dvije godine po bolnicama... ljubav je iz dana u dan sve jača, svaki novi neuspjeh nas još više poveže.. sorry, ali ne može homoseksualni par znati kako je to , jednostavno ne može i to je činjenica...
    želimo jednog dana posvojiti i iskreno bojim se da ako dobiju pravo posvajanja, da će ih i pri tom odlučivanju gledati kao 'manjine' pa će imati prednost..možda se uzalud bojim..al eto, to je moje mišljenje...

i još da kažem, uzalud je i ovo prepucavanje i referendum, kad će vlada opet napraviti po svome, al ja ću izać i glasat ZA, jer tako osjećam..

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj u dobru i zlu prvotno napisa Vidi poruku
    kod mm-a je ta situacija, ali postoji razlika između našeg i 'homo braka' jer smo MI naš brak sklopili pred Bogom, izrekli zavjete i stupili smo u brak s namjerom da imamo djecu..pokušavali smo dvije godine nadajući se bebi, iz mjeseca u mjesec razočaranja, već dvije godine po bolnicama... ljubav je iz dana u dan sve jača, svaki novi neuspjeh nas još više poveže.. sorry, ali ne može homoseksualni par znati kako je to , jednostavno ne može i to je činjenica...
    želimo jednog dana posvojiti i iskreno bojim se da ako dobiju pravo posvajanja, da će ih i pri tom odlučivanju gledati kao 'manjine' pa će imati prednost..možda se uzalud bojim..al eto, to je moje mišljenje...

i još da kažem, uzalud je i ovo prepucavanje i referendum, kad će vlada opet napraviti po svome, al ja ću izać i glasat ZA, jer tako osjećam..
    pa ne može ni hetero par znati kako je to, ako nema takvih problema.
    kao što, na sreću, ne znam ni kako je imati dijete s posebnim potrebama.
    ili partnera koji ne čuje...

moramo li baš svi biti identični, kako bismo se bili u mogućnosti "staviti u tuđe cipele"?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •