Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa Vidi poruku
    no ovaj stav koji se stalno provlači kako je novozavjetni bog vrlo nezahtjevan, ni na što nas ne obvezuje - nije Bog o kakvom je Isus pričao. jer u NZ nije samo ljubav i milosrđe, nego je i sud (i to vrlo često), i te su poruke prema KC jednako važne kao i ove o ljubavi i milosrđu. hoću reći, nisu SZ i NZ Bog toliko različiti koliko ih se želi prikazati.
    istina, prečesto se tamo za moj ukus priča o plaču i škrgutu zubi, ali do NZ još nisam ni stigla imam i tamo ponešto za priupitati
    npr. nisam baš sigurna ali koliko se sjećam - po Isusovim riječima, onaj tko ne prima euharistiju nema načina da stigne u nebo? Aha, evo našla sam:
    Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni, i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. (Iv 6,26-65)
    Dakle tko ne prima svetu pričest neće uskrsnuti, neće dospijeti u raj? A o čemu ste do sada pričali? Kako da se ovo interpretira? Ja opet malo sumnjam na Isusove učenike, koji su bojim se neke riječi bar malo krivo shvatili... ili je on to zbilja rekao?

Mujice : oklagija:
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 30.03.2011. at 14:54

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •