Citiraj ronin prvotno napisa Vidi poruku
ovo što si ti pomikaki navela je ivanovo evanđelje

(...)
ovo što si ti pomikaki citirala nije posljednja večera već pasus 6.-Besjeda u Kafarnaumu:Isus kruh života.cijela je besjeda simbolika,jer implicira slijeđenje Krista i njegovog nauka kao zalog za spasenje.meni tu ništa nije upitno.
"Ovo je kruh koji je s neba sišao
ne kao onaj koji jedoše očevi
i pomriješe"
Tko jede ovaj kruh,
živjet će u vijeke."
ali ako kaže: tko ne jede ovaj kruh nema života u sebi, a tko ga jede ima život vječni i ja ću ga uskrisiti - meni znači da neće uskrisiti one koji ne jedu - ispada da je brži put u Raj jesti od tog kruha nego činiti dobra djela a ja nikako da to prihvatim, ne što bih ja tu bila od ovih što neće biti uskrišeni, nego ima toliko ljudi koji zaslužuju Raj a eto nisu kršćani...

i ako je to pisao Ivan, on je bio prvi od Isusovih učenika - ili je tako bar on tvrdio - pa valjda njemu treba prvom vjerovati. Još je Matej bio Isusov učenik, za razliku od ostala dva, što odgovara i na mujicin post -
Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
A možda su učenici ispravno shvatili i govorili, ali oni koji su pisali Evanđelja pogrešno shvatili učenike.
dva evanđelista bili su i njegovi učenici, premda su, koliko znam, pisali Evanđelja kasnije, mnogo godina nakon tih događaja.

ja se s tobom slažem da nema smisla hvatati se za detalje već je bitna poruka, ali ima puno vjernika koji tvrde suprotno...