Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3651

Tema: odgoj u duhu vjere 5

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ovo što si ti pomikaki navela je ivanovo evanđelje

da vidimo kako kažu drugi :

Luka:"I uze kruh,zahvali,razlomi i dade im govoreći:Ovo je tijelo moje koje se za vas predaje.Ovo činite meni na spomen.
    Tako i čašu,pošto večeraše,govoreći:Ova je čaša Novi savez u mojoj krvi koja se za vas prolijeva"

Marko:"i dok su blagovali,on uze kruh,izreče blagoslov pa razlomi,dade im i reče:Uzmite,ovo je tijelo moje.
    I uze čašu,zahvali i dade im.I svi su iz nje pili.A on im reče:Ovo je krv moja,krv Saveza,koja se za mnoge prolijeva.

Matej:"I dok su blagovali,uze Isus kruh,izreče blagoslov,pa razlomi,dade svojim učenicima i reče:Uzmite i jedite!ovo je tijelo moje.
    I uze čašu,zahvali i dade im govorećiijte iz nje svi!Ovo je krv moja,krv Saveza koja se za mene projeva na otpuštenje grijeha.A kažem vam:neću od sada piti od ovog roda trsova do ong dana kad ću ga-novoga s vama piti u Kraljevstvu Oca svojega.

ovo što si ti pomikaki citirala nije posljednja večera već pasus 6.-Besjeda u Kafarnaumu:Isus kruh života.cijela je besjeda simbolika,jer implicira slijeđenje Krista i njegovog nauka kao zalog za spasenje.meni tu ništa nije upitno.
    "Ovo je kruh koji je s neba sišao
    ne kao onaj koji jedoše očevi
    i pomriješe"
    Tko jede ovaj kruh,
    živjet će u vijeke."
    Posljednje uređivanje od ronin : 30.03.2011. at 15:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •